Ga naar boven

Herfstsprookje Zwitserland

Bewonder de herfstpracht van de Zwitserse Alpen. Een heel bijzondere belevenis per bus en trein! Geniet van de schitterende uitzichten, magische gletsjers en maak kennis met hun schoonheid in het najaar.

We maken een bijzondere treinrit “in het spoor van de Glacier Express”. Langs rustige weiden, kabbelende bergbeekjes en een fantastisch bergpanorama gaat u van het mooie bergdorpje Andermatt naar het kloosterdorp Disentis. Via talrijke haarspeldbochten kronkelt de trein omhoog naar de Oberalppas op een hoogte van meer dan 2000 meter, met een onvergetelijk uitzicht op de omliggende drieduizenders.

Een bezoek aan een meer dan 200 jaar oude glasfabriek en één van de belangrijkste bedevaartsoorden in Europa; Einsiedeln staan ook op het programma.

De treinreis met de Bernina Express behoort tot één van de mooiste ter wereld. Het grootste deel van de lijn is door UNESCO opgenomen op de lijst van werelderfgoederen. Het is een indrukwekkend stukje spoorwegtechniek. De trein brengt u van Tirano in Italië over de Albulapas via Pontresina naar Tiefencastel. Tijdens de treinreis doorkruist u eeuwenoude cultuurlandschappen, komt u langs beroemde bezienswaardigheden uit vervlogen tijden en geniet u van het schitterende landschap met indrukwekkende en betoverende vergezichten op de zogenaamde “vierduizenders”.

Herfstsprookje Zwitserland “In het spoor van de Glacier Express”

Vertrekdatum: 29 september 2024

 

Lezersprijs € 1358,- p.p.

Niet inbegrepen: Eenpersoonskamer toeslag € 210,-, boeking- en administratiekosten € 27,50 per boeking, SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon

Opstapplaatsen

Heerenveen – Drachten – Leeuwarden – Groningen – Assen – Emmen

Informatie en reserveren

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Mondial Tours via 053 – 484 2526.

Dag 1
U reist in een comfortabele touringcar vanaf uw gekozen opstapplaats naar het overnachtingshotel Alemannenhof*** (of gelijkwaardig) in Zuid-Duitsland. Uiteraard maken we regelmatig een stop voor koffie en/of lunch. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2: Hergiswill – Treinrit Andermatt – Disentis – Davos
Na het ontbijt gaan we de Zwitserse grens over en rijden we langs de Sempachersee naar glasblazerij Glasi in Hergiswil, gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. In 2017 vierde Glasi zijn 200 jarig jubileum. Het is de enige fabriek in Zwitserland waar glas nog steeds mondgeblazen wordt. We bezoeken het museum waar elk aspect van glas wordt uitgelegd. Vervolgens rijden we naar het station van Andermatt. Hier wacht u een unieke treinrit “ in het spoor van de Glacier Express”. Langs rustige weiden, kabbelende bergbeekjes en een fantastisch bergpanorama rijdt u van het mooie bergdorpje Andermatt naar het kloosterdorp Disentis. Via talrijke haarspeldbochten kronkelt de trein omhoog naar de Oberalppas op een hoogte van meer dan 2000 meter en met een onvergetelijk uitzicht op de omliggende drieduizenders. In Disentis worden we opgewacht en rijden we met de bus naar ons Hotel Europe**** (of gelijkwaardig) gelegen in het centrum van Davos, alwaar u 4 nachten verblijft. Davos is een op 1560 m hoogte gelegen vakantieplaats met internationale allure en daarmee de hoogste stad van de Alpen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3: Ter vrije besteding
Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen en gebruik maken van uw Davos-Klosters Inclusive Card. Bijvoorbeeld om met de stadskabelbaan naar de Schatzalp, de zogenaamde “toverberg”( 1.865 meter), te gaan. De Schatzalp-bahn rijdt sinds 1899 naar het rustige, op het zuiden gelegen zonneterras. Hier kunt u een kijkje nemen in het in 1900 gebouwde luxe sanatorium met belle-époque-ambiance dat later verbouwd werd tot berghotel. Hier, rondom het voormalige sanatorium, deed Thomas Mann inspiratie op voor zijn roman “De Toverberg”. Daarnaast raden wij u een wandeling over de Höhenweg van Davos aan. Vanaf deze weg heeft u een prachtig uitzicht over de bergen van Davos. Ook kunt u kiezen voor het maken van een rit met een historische trein van Davos naar Filisur. De trein bestaat uit de klassieke Krokodil -locomotief met houten wagons en open uitzichtwagens. Uw reisleid(st)er kan u hier ter plaatse meer over vertellen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4: Indian Summer in het Zwitserse Nationale Park (dagexcursie)
Vandaag bezoeken we enkele van de mooiste plekken in het unieke Engadiner landschap met zijn gouden leeuwerikbossen. We vertrekken met de bus naar de Malojapas en genieten van het merenlandschap van het Oberengadin. Eenmaal bij de pas aangekomen kunt u genieten van het fantastische panorama van Bergell tot aan Piz Lunghin. Vervolgens rijden we naar Zuoz. We nemen de National Park Express en rijden in een aangenaam tempo door de vrije natuur naar Varusch (ca. 40 min). Het wildrijke Val Trupchun is de bekendste vallei van het park. Met een beetje geluk kunt u lammergieren, adelaars, gemzen, steenbokken en herten spotten. Marmotten zijn te zien vanuit de parkhut Varusch, waar u uzelf kunt trakteren op een Zwitserse of Oostenrijkse specialiteit. Vanaf het terras heeft u het prachtige bergpanorama van het nationale park recht voor uw ogen. U zou er ook voor kunnen kiezen een wandeling te gaan maken over een gemarkeerde route. De “Zügli” brengt ons vervolgens weer terug naar Zuoz. Alwaar u het pittoreske dorpje kunt verkennen. Het dorpscentrum met zijn historische huizen, is een van de mooiste in het Engadin. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 5: Bernina Express Tirano (Italië) – Tiefencastel
Vandaag maken we een unieke rit met de legendarische Bernina Express (panoramawagen). We rijden met de bus naar Tirano, een Italiaans stadje gelegen in het brede bergdal Valtellina. Hier kunt u op eigen gelegenheid koffie drinken en/of lunchen alvorens we aan boord van de Bernina Express gaan. Deze treinreis behoort tot één van de mooiste ter wereld. De rit doorkruist het prachtige kanton Graubünden van het noorden naar het zuiden. De Bernina Express-route is een indrukwekkend stukje spoorwegtechniek. Het totale traject vergt veel keerlussen, 55 tunnels en 196 bruggen. De trein brengt u van Tirano, via het wintersportplaatsje Pontresina in het Oberengadin, over de metershoge Albulapas en door het Rheindal, naar Tiefencastel. Tijdens de treinreis doorkruist u eeuwenoude cultuurlandschappen, komt u langs beroemde bezienswaardigheden uit vervlogen tijden en geniet u van het schitterende landschap met indrukwekkende en betoverende vergezichten op de zogenaamde “vierduizenders” (bergen hoger dan 4.000 meter). Dat de treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort, bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn, het traject tussen Thusis en Tirano, in juli 2008 door UNESCO is opgenomen op zijn lijst van werelderfgoederen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6: Davos – Einsiedeln – Luzern
Na een rustig ontbijt rijden we langs de Walensee en Obersee naar Einsiedeln, een plaats in kanton Schwyz. Sinds de middeleeuwen is de plaats met z’n “Zwarte Madonna” één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Europa. Barokke kloostergebouwen uit de 18e eeuw en het Benedictijnerklooster zijn het imposante middelpunt van Einsiedeln. Vervolgens rijden we naar het schilderachtige Luzern, gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. Wij nodigen u uit voor een stadswandeling. U leert daarbij de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zwitserse stad kennen zoals de mooi behouden oude binnenstad, de 500 jaar oude middeleeuwse stadsmuur en de wereldwijd oudste overdekte houten brug; de Kapelbrug uit 1332. Aan het einde van de middag rijden we naar het overnachtingshotel Carat in Weil am Rhein**** (of gelijkwaardig). Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 7
In de vroege ochtend, direct na het ontbijt, begint uw terugreis. U rijdt via Karlsruhe terug naar uw opstapplaats in Nederland. U kunt terug kijken op een indrukwekkende reis!

 

 • Busreis vanaf de door u gekozen opstapplaats in een comfortabele touringcar volgens programma
 • 2 overnachting Hotel Alemannenhof Schallstadt (of gelijkwaardig) o.b.v. verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • 4 overnachtingen Hotel Europe **** Davos (of gelijkwaardig), b.v. verblijf in een  tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet.
 • 6x ontbijt
 • 4x 3-gangendiner Hotel Europe Davos
 • 2x 4-gangendiner Hotel Alemannenhof Schallstadt
 • Davos-Klosters Inclusive Card
 • Bezoek glasfabriek en museum Glasi, Hergiswill
 • Treinrit “in het spoor van de Glacier Express” Andermatt-Disentis, regionalzug 2e klasse
 • Treinrit Bernina Express Tirano/Italië-Tiefencastel (gereserveerde zitplaatsen, 2e klasse, panorama wagen)
 • Bezoek Zwitsers Nationaal Park met de Nationaal Park Express
 • Bezoek Einsiedeln
 • Stadswandeling Luzern
 • Ervaren Nederlandstalige reisleiding gedurende de gehele reis
vanaf € 1.358,00 Boeken ›

Reislabels: