Ga naar boven

Veluwsche stoomtrein en -papierfabriek

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Een bijzondere ervaring! Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. 

Dagtocht Veluwsche stoomtrein en -papierfabriek

‘De Middelste Molen’’

Vanaf uw opstapplaats rijden we richting Loenen. Onderweg maken we een stop voor koffie met gebak. In Loenen bezoeken we de papierfabriek ‘‘De Middelste Molen’’ in Loenen. Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven. We worden rondgeleid door de fabriek en volgen het productieproces van oeroud Hollands papier. Tussen de ratelende en bonkende machines waant u zich in de 19e eeuw.

Na de rondleiding rijden we naar Dieren, waar u vrije tijd heeft om iets te eten. Om 15.00 uur stappen we aan boord van een stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. We genieten van het landschap van de Veluwe en de Ijsselvallei, met een afwisselend bos en weidelandschap. Het traject maakt deel uit van de zogenaamde Koningslijn, welke oorspronkelijk Dieren via Apeldoorn met Zwolle verbond. In Beekbergen stappen we weer uit, en brengt de chauffeur u naar het dineradres. Na het diner rijden we terug naar de opstapplaats.

 

 

Vertrekdata:

woensdag 17 augustus 2022 VOL
woensdag 24 augustus 2022

 

Prijs:

Lezersprijs: €79- p.p.

Niet inbegrepen: reserveringskosten € 3,50 per boeking.

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen:
20 juli:
Buitenpost – Quatrebras – Tytsjerk – Leeuwarden – Heerenveen – Joure – Lemmer
3 augustus: Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Haren – Assen – Hoogeveen – Meppel

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

  • Reis per luxe touringcar
  • 2x koffie/thee met gebak
  • Rit met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
  • 3-gangendiner
  • Entree en rondleiding bij papierfabriek De Middelste Molen
vanaf € 79,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: