Ga naar boven

4-daagse stedentrip Lübeck, Malmö, Kopenhagen en Bremen in Adventstijd

Een korte afwisselende vakantiebreak waarbij we de adventstijd in Zweden beleven, naar de kerstmarkt in de Deense hoofdstad Kopenhagen gaan en een bezoek brengen aan de typisch Duitse kerstmarkten in Lübeck en Bremen. Het beloven heerlijke dagen te worden waarbij u zich lekker laat verwennen. U verblijft in het trendy Malmö.

 

N.B. Deze reis is niet geschikt voor mindervaliden

Advent in Zweden

Vertrekdatum: 19 december 2024

 

Lezersprijs: € 435,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer, toeslag 1-persoonsbinnenhut/-kamer € 105,-
toeslag 2-persoons buitenhut Trelleborg-Rostock: € 30,- p.p.

Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 15,- per boeking en publieksbijdrage € 5,- per persoon.

 

Opstapplaatsen

Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Buitenpost – Leek – Hoogkerk – Zuidbroek – Winschoten

 

Informatie en reserveren

Deze reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Veenstra Reizen via 0511 – 541809.

  • Reis per comfort class touringcar
  • Overtocht Travemünde – Trelleborg in een 2-persoonsbuitenhut o.b.v. logies/ontbijt
  • 1 overnachting in middenklasse hotel Malmö o.b.v. logies/ontbijt
  • Bezoek Ales Stenar
  • Stadswandeling Ystad o.l.v. een gids
  • Rondrit Kopenhagen o.l.v. een NL gids
  • Overtocht Trelleborg – Rostock in een 2-persoonsbinnenhut o.b.v. halfpension

Dag 1 – heenreis / Lübeck
Vanaf onze opstapplaats rijden we via Hamburg naar Hanzestad Lübeck waar we in de middag aankomen. De historische binnenstad met machtige stadspoort nodigt uit voor een wandeling langs de oude gebouwen en mooie straatjes. U heeft hier ruim de tijd om de stad te bekijken en kunt u op eigen gelegenheid dineren voordat we de weg vervolgen naar Travemünde. Hier schepen we in voor de nachtboot naar Trelleborg.

Dag 2 – Kerst in Zweden
Na het ontbijt (tussen 05.45 – 07.15 uur ‘s ochtends) meren we al vroeg aan in de Zweedse stad Trelleborg. We rijden naar de heuvels van het plaatsje Kaseberga waar we een bezoek brengen aan de Ales Stenar. De raadselachtig gesitueerde stenen zijn één van de grootste Vikingmonumenten van Zweden. Vervolgens maken we met een gids een wandeling door het pittoreske Ystad. Het stadje, bekend geworden van de avonturen van inspecteur Wallander, biedt middeleeuwse, pastelkleurige halfhouten huizen, geplaveide straten met kinderkopjes en zonovergoten pleinen. Na de wandeling heeft u vrije tijd om te lunchen in Ystad. Aansluitend rijden we naar Malmö waar we een kijkje nemen bij de Turning Torso. Daarna checken we in bij ons hotel in het centrum , en heeft u alle tijd om lekker rond te slenteren op de markt en op eigen gelegenheid te dineren.

Dag 3 – Kopenhagen
Na het ontbijt rijden we naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids laat ons de mooiste plekjes van de stad zien. We kijken bij Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rozenborgslot en vanzelfsprekend passeren we de Kleine Zeemeermin. In de middag heeft u vrije tijd om Kopenhagen op eigen gelegenheid te verkennen. Wanneer de kerstmarkt bij Dyrehavsbakken (het oudste pretpark van de wereld) weer plaatsvindt, zullen we hier een bezoek aan brengen. Aan het begin van de avond keren we terug naar Trelleborg waar we inschepen voor de nachtboot naar Travemünde. Aan boord genieten we van een dinerbuffet (tussen 20.30 en 22.30 uur ‘s avonds).

Dag 4 – Bremen
Al vroeg zien we het vaste land van Duitsland weer. We genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet (tussen 06.00 – 07.30 uur ‘s ochtends) aan boord. Na de ontscheping rijden we naar Bremen. U heeft vrije tijd in het centrum van de stad dat zich bevindt rondom de centrale marktplaats. Hier vindt u de gezellige kerstmarkt en vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden en historische gebouwen waaronder het imposante Rathaus wat Unesco werelderfgoed is. Na vrije tijd in de stad brengt de chauffeur u weer terug naar de opstapplaats.

vanaf € 435,00 Boeken ›

Reislabels: