Ga naar boven

9-daagse wandelvakantie Cinque Terre Italië

Reis met ons mee naar het prachtige Cinque Terre. Eén van de mooiste, natuurlijke mediterrane gebieden van Italië. Cinque Terre is een paradijs voor wandelaars. Tijdens deze reis wandelt u via prachtig aangelegde wandelpaden door de unieke omgeving met dorpen aan rotsachtige terrassen. Geniet van het uitzicht op de helderblauwe zee, groene wijngaarden en kleurrijke gevels. Tijdens deze reis brengen we ook een bezoek aan de steden Pisa en Lucca.

Het wandelniveau voor deze reis is 2 tot 3 (gemiddeld) en wandelschoenen met een goed profiel zijn vereist. 

 

9-daagse wandelvakantie Cinque Terre Italië

Vertrek: 29 september 2023 (vertrekgarantie)

 

Lezersprijs: € 925,- p.p.

Exclusief: reserveringskosten : € 15 ,- per boeking, bijdrage SGVR : € 5,- per persoon en reis- en annuleringsverzekering.
N.B. er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Groningen (Hoogkerk) – Haren – Assen – Hoogeveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511- 541 809 (ma-vrij).

Dag 1. Heenreis – overnachting Zuid Duitsland
Vanaf verschillende opstapplaatsen reizen we, met een aantal stops onderweg, naar het Zwarte Woud voor een diner en overnachting.

Dag 2. Aankomst Versiliakust
We rijden via Zwitserland en Milaan naar de kust van Versilia, waar we bij ons hotel inchecken. Het hotel is het vertrekpunt is voor de prachtige wandeltochten.

Dag 3. Riomaggiore / Manarola / Vernazza / Monterosso
Het Nationaal Park Cinque Terre bestaat uit vijf oude heuvelstadjes langs de idyllische kustlijn van de Italiaanse Rivièra. Met onze Nederlandssprekende gids bezoeken we vier van deze stadjes: Riomaggiore, Manarola, Vernazza en ten slotte het meest noordelijke dorp van de Cinque Terre, Monterosso.

Dag 4. Wandeling Sestri Levante
Vandaag wandelen we vanuit Sestri Levante, met een prachtige haven, over natuurlijke paden met makkelijke klimmetjes naar het uitkijkplatform Punte Manara. Tijdens de wandeling hebben hebben we een prachtig uitzicht over de Golfo del Tigullio en de baaien van Rapallo en Santa Margherita Ligure.
Duur: 3 uur (6 km), hoogteverschil: 300m, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dag 5. Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen of om lekker te luieren.

Dag 6. Wandeling Corniglia – Volastra – Manarola
We nemen de trein naar Corniglia, het kleinste dorp van de Cinque Terre. Via de Landrina met bijna 400 treden, bereiken we het centrum van het dorp. Na een rondleiding door het dorp wandelen we bergopwaarts door de Posa, een groot aaneengesloten wijnbouwgebied. Na 2 uur wandelen bereiken we Volastra, waar we een picknickpauze nemen. Hierna lopen we bergafwaarts naar Manarola.
Duur: 3,5 uur (6 km), hoogteverschil 400m, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dag 7. Pisa en Lucca
Vandaag verkennen we de mooie steden Pisa en Lucca. In Pisa bekijken we het indrukwekkende plein Piazza dei Miracoli, doopkapel de Duomo en de Toren van Pisa, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna reizen we door naar Lucca voor een wandeling door de kathedraal en over het Piazza dell ‘Anfiteatro plein, waarna u vrije tijd heeft om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 8. Zuid-Duitsland
Vandaag vertrekken we naar het hotel in Karlsruhe in Duitsland, voor een diner en een overnachting.

Dag 9. Terugreis
We beginnen aan het laatste deel van de terugreis en verwachten aan het eind van de middag terug te zijn bij uw opstapplaats.

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • 6 x overnachting in Hotel Nella in de omgeving van La Spezia o.b.v. halfpension
  • Overnachting op zowel de heen- als terugreis o.b.v. halfpension
  • Softhiking op dag 3 o.l.v. een gids
  • Treinreis Riomaggiore – Manarola – Vernazza – Monterosso
  • Wandeling Corniglia-Volastra-Manarola o.l.v. een gids
  • Treinreis La Spezia-Corniglia
  • Treinreis Manarola-La Spezia
  • Bezoek Pisa en Lucca
  • Reisleiding gedurende de gehele reis
vanaf € 925,00 Boeken ›

Reislabels: