Ga naar boven

9-daagse rondreis Noorwegen

Ontdek het beste van Zuid-Noorwegen tijdens deze unieke rondreis. Gedurende deze reis komen we langs verschillende steden, zoals Oslo en Bergen. Via de kronkelende bergweg Trollstigen ziet u de reusachtige waterval Stigfossen. Tijdens de route maken we een boottocht over het Geirangerfjord (Unesco Werelderfgoed) en de “koning der fjorden” Sognefjord. Ook bezoeken we de Hardangerfjord, bekend om het betoverende landschap.  

9-daagse rondreis Noorwegen

Vertrek: 24 juli 2023 (=volgeboekt)

 

Lezersprijs: € 1550,- p.p.

Prijs o.b.v. van 2-persoonskamer/-hut. Toeslag 1 persoonskamer/-hut: € 335,-

Niet inbegrepen: reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, reserveringskosten € 15,- per boeking en Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Grou – Heerenveen – Drachten – Leek – Hoogkerk – Zuidbroek

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

Dag 1. Heenreis Stena Line
Vanuit verschillende opstapplaatsen rijden wij naar Kiel, waar we aan boord gaan voor de overtocht naar Göteborg. Aan boord is een afwisselend entertainmentprogramma.

Dag 2. Göteborg – Oslo – Hamar
De volgende ochtend komen we aan in Göteborg en rijden we langs de kust naar Noorwegen. We rijden door naar Oslo waar we tijdens een rondleiding o.l.v. een gids verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals o.a. het Vesting Akershus, het Koninklijk paleis en het raadhuis. In het raadhuis wordt sinds 1950 de Nobelprijs voor de vrede uitgereikt. We overnachten in Hamar.

Dag 3. Romsdalen – Stranda
Vanuit Hamar rijden we via Romsdalen naar Stranda. Via een mooie route met vele haarspeldbochten rijden we richting het wereldberoemde Geirangerfjord. We overnachten in Stranda.

Dag 4. Boottocht Geirangerfjord
Vandaag maken we een boottocht op de Geirangerfjord. Door de steile wanden en vele watervallen wordt dit een unieke ervaring. Vanaf het dek hebben we uitzicht op de watermassa‘s van de watervallen “de zeven zusters” en zien we de steile hellingen met verlaten boerderijen, waar veehouders vroeger te werk gingen. Daarna varen we over de Sognefjord, het langste fjord van Noorwegen. We verblijven twee nachten in Hafslo.

Dag 5. Nigarsbreen gletscher – Nationalpark Jostedalsbreen
Vanuit ons hotel maken we een natuurexpeditie per bus met als eindpunt de Nigardsbreen gletsjer, een zijarm van Europa’s grootste gletsjer. Onderweg stoppen we bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park Jostedalsbreen.

Dag 6. Bergen
‘s Ochtends rijden we met de bus naar Flåm en maken we een boottocht over de Næröyfjord naar Gudvangen, waarna we doorrijden naar Bergen. Aangekomen in Bergen zien we de mooie havens en Bryggen, dit zijn de bekende houten opslaghuizen die u vast kent van de kleurrijke foto’s. In Bergen krijgen we tijdens een rondleiding o.l.v. een gids vele bezienswaardigheden te zien, zoals de Mariakerk Grieghallen, met twee hoge kerktorens. We overnachten in Bergen.

Dag 7. Hardangerfjord en Vöringfoss
Vandaag maken we een excursie naar de Hardangerfjord met de imposante Hardangerbrücke, de waterval Vøringfossen en het Hardangervidda; het hoogste berg plateau van Noord-Europa. In deze regio groeien dankzij het milde klimaat veel fruitbomen zoals appel, kers en pruimen. We rijden langs het Hardangervidda waar, door de nevel van de vele watervallen, bij zonneschijn mooie regenbogen te zien zijn. We overnachten in de omgeving van Oslo.

Dag 8. Göteborg – Kiel
Na een bezoek aan Göteborg schepen we weer in op de ferry richting Kiel. We overnachten aan boord.

Dag 9. Kiel – terugreis.
‘s Ochtends komen we aan in Kiel. Bij de Duits-Nederlandse grens hebben we een afscheidsdiner.

 

  • Vervoer per touringcar
  • Ferry Kiel – Göteborg v.v. met overnachting, ontbijtbuffet en diner aan boord
  • 6x overnachting met ontbijt en diner in Noorwegen
  • Gids in Oslo
  • Gids in Bergen
  • Boottocht Naeröyfjord
  • Boottocht Hellesylt – Geiranger
  • Afscheidsdiner op terugreis
vanaf € 1.550,00 Boeken ›

Reislabels: