Ga naar boven

9-daagse rondreis Noorwegen

De Noorse fjordenwereld met al haar facetten, wacht op u tijden deze reis, welke van start gaat met een bezoek aan de hoofdstad Oslo. Hier kunt u beleven hoe traditioneel en modern het stadsbeeld bepalen. Onvergetelijk wordt zeker de route over de bergweg Trollstigen, die zich met avontuurlijke haarspeldbochten een weg omhoog baant. hier boven heeft u een fantastische uitzicht over het dal en de reusachtige waterval Stigfoss. Op de verdere route ziet u het ongeëvenaarde Geirangerfjord, die tot UNESCO behoort en “de koning der fjorden”, het Sognefjord. Ook het Hardangerfjord is erg bekend door het betoverende landschap. Aan de westkust van Noorwegen ligt één van de mooiste steden van Noorwegen – Bergen.

9-daagse rondreis Noorwegen

Vertrek: 17 september 2024

 

Lezersprijs: € 1790,- p.p.

Prijs o.b.v. van 2-persoonskamer/-hut. Toeslag 1 persoonskamer/-hut: € 490,-

Niet inbegrepen: reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, reserveringskosten € 17,- per boeking en Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.

Opstapplaatsen

Leeuwarden – Grou – Heerenveen – Drachten – Leek – Hoogkerk – Zuidbroek

Informatie en reserveren

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

Dag 1. Heenreis
Vanuit diverse opstapplaatsen rijden wij via een stop naar Kiel, hier stappen wij aan boord voor de overtocht naar Göteborg. Ontspannender kan uw reis nauwelijks beginnen, leunt u lekker achterover bij een aperitief en volgt u het uitvaren van de veerboot van Stena Line naar de open zee. Laat u door het culinaire aanbod van de restaurants en het afwisselende entertainmentprogramma aan boord, op typisch Scandinavische wijze verwennen.

Dag 2. Göteborg – Oslo – Hamar
Tegen 09.00u. aankomst en ontscheping in Goteborg de op twee na grootste stad van Zweden. De rit langs de kuststrook wordt gekenmerkt door rotsformaties met afgelegen eilanden. Bij Svinesund hebben we de grens met Noorwegen bereikt en spoedig ook Oslo, de hoofdstad van het land. Tijdens een rondleiding door Oslo beleeft u de cultuurgetuigenissen, zoals Vesting Akershus, het koninklijke kasteel en het raadhuis, waar ieder jaar de Vredes Nobelprijs uitgereikt wordt. Diner en overnachting in Hotel Scandic Hamar.

Dag 3. Hamar – Trollstigen – Stranda
Vanuit Hamar rijden we via Romsdalen naar Stranda. en opgepast, in deze regio van Noorwegen zijn ook zij thuis: de feeën en trollen, niet voor niks spreekt men van de “trollentrappen, de Trollstigen”, welke door haarspeldbochten bedwongen moet worden om bij de wereldberoemde Geirangerfjord te komen. Diner en overnachting in Hotel Stranda.

Dag 4. Stranda – Geirangerfjord – Sogndal
Overal Fjorden in het zicht. Een boottocht op de Geirangerfjord, voorbij aan duizenden watervallen en steile rotswanden, is een unieke belevenis! Vanaf het dek geniet u van het uitzicht op de neerstortende watermassa’s van “De zeven zusters” en blikt u op de steile hellingen van enkele verlaten boerderijen waar vroeger melkveehouderij gedreven werd. De verdere route voert langs talrijke wateren, om het Sognefjord, het langste Fjord van Noorwegen, die zich in 200 jaar ingesneden heeft in het landschap, te bereiken. Diner en overnachting in Quality Hotel Sogndal.

Dag 5. Sognefjord
De Sognefjord, die zich ruim 200km landinwaarts uitstrekt, is één van de langste fjorden ter wereld en één van de grootste natuurlijks schoonheden in Zuid-Noorwegen. De stukken langs de oevers bieden steeds wisselende uitzichten op de torenhoge bergen het stille water. ’s Avonds dineren in Quality hotel  Sogndal.

Dag 6. Bergen
’s Morgens naar Flåm, van daaruit maken we een boottocht over de prachtige Naeroyfjord naar Gudvangen. Vervolgens rijden we door naar Bergen, geniet u van de prachtige coulissen van de havens en de houten opslaghuizen van Bergen Bryggen en probeert u eens een broodje met frisse krabben van de Berger vismarkt. Gesterkt door het eten zult u de verdere bezienswaardigheden, zoals de Maria kerk Grieghalle, die u tijdens rondleiding beleeft, ook later nog herinneren. Diner en overnachting in Bergen. Hotel Scandic Flesland

Dag 7. Bergen – Oslo
Excursie naar Hardangerfjord met de imposante Hardangerbrücke, de waterval Vöringfoss en het Hardangervidda plateau, in deze regio groeien door het milde klimaat duizenden fruitbomen zoals appel, kers en pruimen. Iets ruiger wordt het dan in de hoge gebergten van de Hardangervidda, vanwaar hoog geheven imposante watervallen naar het dal afwaarts ruisen. De nevel toont bij zonneschijn mooie regenbogen. Diner en overnachting in omgeving Oslo. Hotel Scandic Fornebu

Dag 8. Oslo – Göteborg
Bezoek aan Göteborg en van daaruit de overvaart naar Kiel. Diner en overnachting aan boord.

Dag 9. Kiel – terugreis
Een reis vol belevenissen komt ten einde. Laat u nog een keer met een lekker ontbijt aan boord verwennen, voordat u met vele mooie herinneringen naar huis rijdt. Op de terugreis krijgt u nog krijgt u nog een afscheidsdiner.

 

  • heenreis Kiel – Göteborg met overnachting, diner en ontbijtbuffet aan boord
  • 6x overnachting met ontbijt en diner in Noorwegen
  • gids in Oslo
  • gids in Bergen
  • boottocht Naeröyfjord
  • boottocht Hellesylt – Geiranger
  • terugreis Göteborg – Kiel met overnachting, diner en ontbijt aan boord
  • diner op terugreis
vanaf € 1.790,00 Boeken ›

Reislabels: