Ga naar boven

9-daagse herfstreis Slovenië & Kroatië

Geniet van de mooie omgeving van de landen Slovenië en Kroatië tijdens deze herfstreis naar de Adriatische kust. We verblijven twee nachten in Slovenië, het land aan de zonnige kant van de Alpen, met ongerepte natuur en wereldberoemd vanwege de indrukwekkende grotten. Na twee nachten vervolgen we de reis naar Kroatië met haar prachtige kustplaatsen, blauwe zee, nationale parken en een Mediterraan klimaat waardoor het er ook in oktober nog zeer aangenaam is. Deze reis biedt de perfecte mix van natuur, cultuur en ontspanning, en zal u zeker betoveren. 

9-daagse Herfstreis Slovenië & Kroatië

Vertrekdatum: 21 oktober 2023 (vertrekgarantie)

 

Prijs: € 859,- p.p.

Prijs op basis van een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 150,-.

Niet inbegrepen:  reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 15,- per boeking en SGVR bijdrage € 5,- per persoon.

 

Opstapplaatsen

Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen – Hoogeveen – Emmen

 

Informatie en reserveren

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

Dag 1 – Heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we over de Duitse snelwegen naar het overnachtingshotel in Duitsland. Hier genieten van we een diner.

Dag 2 – Oostenrijk – Bled
Door de prachtige Alpen van Oostenrijk bereiken we al snel de grens van Slovenië. Een mooie route door dit kleine Alpenlandje leidt ons naar het meer van Bled, één van de bekendste bezienswaardigheden van Slovenië. Middenin het berglandschap ligt een prachtig meer met daarin een klein eilandje. Met het indrukwekkende kasteel aan de oever van het meer vormt dit een sprookjesachtig geheel. Na een bezoek aan Bled rijden we via een mooie route naar onze eerste standplaats, Kranj, waar het diner voor ons klaar staat. Hier verblijven we 2 nachten.

Dag 3 – Ljubljana
Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad en het culturele centrum van Slovenië, Ljubljana. Met een gids verkennen we de stad die eeuwenlang Oostenrijks, toen Laibach genoemd was. Op een hoge heuvel, midden in de stad, bevindt zich de burcht die makkelijk met een kabelbaan te bereiken is. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad. De autovrije binnenstad biedt volop leuke terrasjes en cafés. Daarnaast zijn de vele kerken, patriciër huizen en andere interessante bezienswaardigheden en kunt u er heerlijk wandelen langs de rivier Ljubljanica.

Dag 4 – Postojna – Crikvenica
Voordat we naar Kroatië gaan brengen we nog een bezoek aan het wereldberoemde Postojnska Jama, het grootste en meest indrukwekkende grottencomplex van Europa. U gaat met een treintje door de verschillende zalen en ziet de mooiste stalactieten, druipsteenpegels. De grot was al in 1213 bekend maar raakte in de vergetelheid. Per toeval werd hij herontdekt in 1818. Tegenwoordig is het de grootste toeristische attractie in Slovenië. Na het bezoek aan de grotten vervolgen we de reis naar Crikvenica aan de Adriatische kust waar we de komende vier nachten verblijven.

Dag 5 – Plitvice meren
Geniet u vandaag van een vrije dag en al het moois dat de omgeving u te bieden heeft? Of gaat u mee op excursie naar een prachtig natuurgebied. We brengen met onze gids een bezoek aan Nationaal Park Plitvice, één van de mooiste parken ter wereld. De 16 meren, die allen door prachtige watervallen met elkaar zijn verbonden, laten een schoonheid zien zoals alleen de natuur die kan scheppen. Het park valt onder de bescherming van de UNESCO en is de grootste toeristische trekpleister van Kroatië. We maken een wandeling door het park en genieten van de prachtige uitzichten en de natuur die misschien al in herfstkleur gehuld is. Door het ongerepte binnenland rijden we weer terug naar ons hotel (dagtocht exclusief, kosten € 45, bij boeking op te geven).

Dag 6 – vrije tijd of boottocht
Vandaag een vrije dag om in alle rust te genieten van de omgeving van het hotel en bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen. Maakt u gebruik van de faciliteiten van het hotel of maakt u een wandeling door het dorp? Vandaag is het mogelijk om optioneel deel te nemen aan een boottocht) om zo het land vanaf het water te aanschouwen. De boottocht voert u langs de kustlijn van het land (exclusief, kosten € 25, bij boeking op te geven). In de avond genieten we nog een laatste keer van het diner in het hotel.

Dag 7 – Krk – wijnproeverij
Onze standplaats ligt nabij het eiland Krk, ook wel het Gouden Eiland genoemd. Krk is één van de grootste eilanden in de Adriatische zee en heeft veel natuurschoon, pittoreske havenstadjes en mooie stranden. Krk wordt ook wel gezien als één van de mooiste eilanden van Kroatië, gelegen in de baai van Kvarner. We bereiken het eiland via de brug Krčki Most en onze gids laat u alle mooie plekjes op Krk zien. We sluiten de dag af met een wijnproeverij alvorens we weer terug gaan naar het hotel.

Dag 8 – Duitsland
We verlaten het mooie Kroatië en rijden naar het zuiden van Duitsland waar we overnachten. In het hotel staat een diner voor ons klaar.

Dag 9 – Terugreis
Via de Duitse autowegen rijden we, met diverse tussenstops, weer terug naar Nederland. Voordat u naar uw opstapplaats wordt teruggebracht, genieten we eerst van een afscheidsdiner.

 

 

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • Overnachtingshotel op de heen- en terugreis o.b.v. halfpension
  • 2 overnachtingen in Hotel Creina in Kranj o.b.v. halfpension
  • 4 overnachtingen in Hotel Omorika in Crikvenica o.b.v. halfpension
  • Gids Lubijana
  • Entree grotten Postojnska Jama
  • Gids Krk
  • Wijnproeverij
  • Afscheidsdiner
vanaf € 859,00 Boeken ›

Reislabels: