Ga naar boven

9-daagse fietsvakantie in de Dordogne

De Dordogne in Frankrijk is voor velen een ideale bestemming door de mix van natuur, cultuur, historie en gastronomie. De Dordogne heeft een prachtig landschap met valleien en rivierdalen, steile rotswanden en een bosrijk heuvellandschap. U fietst langs historische plaatsen zoals Sarlat-la-Canéda, Bergerac, Montignac en Domme, mooie kastelen en prehistorische grotten zoals de beroemde grot Lascaux. Kortom een aantrekkelijke vakantiebestemming. Tijdens deze fietsvakantie kunt u in eigen tempo genieten van de prachtige omgeving en landshappen van de Dordogne. De route is overwegend glooiend met rustige wegen en af en toe een stevige klim.

9-daagse fietsvakantie in de Dordogne

Vertrek: 5 mei, 2 juni en 1 september 2023

 

Lezersprijs: € 825,- p.p.

Prijs op basis van een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 125,-.

Niet inbegrepen: reserveringskosten € 25,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en reisbescheiden per post € 7,50 per stuk. Huur e-bike vanaf € 25,- per vakantiedag.

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Groningen – Assen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 692 0115.

Onze uitvalsbasis tijdens deze reis is Vakantiepark La Draille bij de plaats Souillac, met o.a. verwarmd zwembad en restaurant met terras. U verblijft in een compleet ingericht chalet of mobil home met woonkamer, keuken, één of meerdere slaapkamers en badkamer.  Buiten heeft u een eigen terras met tuinstoelen, tafel en parasol.

Dag 1 Heenreis
Een reisdag met een overnachting in een hotel in de omgeving van Orléans.
Dag 2 Aankomst Vakantiepark La Draille
Na een kort bezoek aan Orleáns rijden we door de Dordogne naar de plaats Souillac, waar ons vakantiepark is. We komen tegen het eind van de middag aan. U kunt eventueel een duik in het zwembad nemen.
Dag 3 Souillac 20 km
Vandaag kunt u fietsen naar het kleine plaatsje Borrèze of naar het centrum van Souillac, waar o.a. de voormalige abdij Sainte-Marie te vinden is. Tijdens een rondleiding (niet inbegrepen) leert u veel over de rijke geschiedenis van Souillac en de abdij. Voor de fanatieke fietser is er een uitdagende fietsroute beschikbaar.
Dag 4 Argentat – Gluges 35/55 km
Met de fietsbus gaan we naar het middeleeuwse Argentat voor een fietstocht langs de Dordogne met mooie vergezichten. U fietst door historische plaatsen als Beaulieu sur Dordogne, Carenac en Floirac. De fietsbus brengt ons terug naar het vakantiepark.
Dag 5 Mercues – Cahors 42 km
Vandaag rijden we met de bus naar Mercues, waar we onze fietstocht beginnen langs de rivier de Lot. We fietsen langs bekende wijnchateaus aan de Lot, waar de beroemde Cahors wijnen worden geproduceerd. Met prachtige vergezichten op de meanderende rivier en tussen de wijngaarden door, fietst u naar de middeleeuwse stad Cahors, met de eeuwenoude Pont de Valentre, waar u een prachtige wandeling kunt maken genieten van één van de vele terrassen. De fietsbus brengt u weer terug naar het vakantiepark.
Dag 6 Roufillac – Sarlat – Roufillac/La Draille 35/55 km
Vandaag kunnen we over ( we, over) een geasfalteerd fietspad, fietsen naar Sarlat. Dit fraaie middeleeuwse stadje met smalle straatjes heeft veel historische gebouwen. Vandaag is er een levendige markt waar veel producten uit de streek te koop zijn. Na een bezoek aan de markt heeft u tijd om het fotogenieke oude centrum te bekijken. We fietsen terug naar Rouifillac waar de fietsbus op u wacht om u terug te brengen naar het vakantiepark. Heeft u nog veel energie over, dan kunt u ook zelf terug fietsen naar het vakantiepark.
Dag 7 Rocamadour – La Draille 28 km
Vandaag brengt de fietsbus ons naar Rocamadour, ook bekend als routeplaats naar Santiago de Compostella. Rocamadour is gebouwd op een uitgestrekt klaksteenplateau: de Causse de Gramat. Op een rots ligt een burcht met een kerk en een reeks kapellen met fresco’s. Via een trap, waarin vele fossielen vanuit de zee zichtbaar zijn, bereiken we het toeristische gedeelte van Rocamadour onderaan de rotsen met nauwe straatjes. Hierna fietsen we terug naar het vakantiepark.
Dag 8 Terrasson 35 km
Vandaag fietst u via rustige wegen naar de gezellige plaats Terrasson. Rond het middaguur vertrekt de fietsbus weer richting Orléans voor een overnachting.
Dag 9 Terugreis
Na het ontbijt rijdt de fietsbus terug naar uw opstapplaats in Nederland.

 

  • Reis per TopClass fietsbus
  • Overnachtingen tijdens de heen- en terugreis in hotel in Orleans
  • 6 overnachtingen in een privé chalet/mobil home op vakantiepark La Draille
  • dagelijks ontbijtbuffet en 3 gangendiner
  • fietsroutes
  • fietsbegeleiding
  • uw eigen fiets gratis mee
vanaf € 825,00 Boeken ›

Reislabels: