Ga naar boven

7-daagse reis naar Salzburg en André Rieu in Wenen

Hoe kan een bezoek aan het concert van André Rieu in Wenen beter worden voorbereid dan in de prachtige Mozartstad Salzburg? Een mooie reis met vele hoogtepunten. Zo verblijven we in het bijzondere Dachsteingebergte, waar we onder andere een bezoek brengen aan de Hallstätter See. Daarnaast maakt u kennis met de prachtige gebouwen van Salzburg en natuurlijk het bijzondere Wenen. We ronden het bezoek aan Oostenrijk af met het concert van André Rieu, het hoogtepunt van de reis. 

7-daagse reis naar Salzburg en André Rieu in Wenen

Vertrek: 4 november 2024

 

Lezersprijs: € 1079,- p.p.

O.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer € 154,-
Exclusief: € 15,- reserveringskosten per boeking, bijdrage SVGR € 5,- per persoon en reis- en annuleringsverzekering, toeslag zitplaats 1e rang € 35,-, toeslag zitplaats 2e rang € 20,-

Opstapplaatsen 

Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen – Hoogeveen

Informatie en reserveren

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Veenstra Reizen via 0511 -541 809 (ma-vrij).

Dag 1 – Zuid Duitsland
We vertrekken vanaf de verschillende opstapplaatsen om via de Duitse snelwegen richting München te rijden. Diner en overnachting zijn gereserveerd in de omgeving van Neurenberg.

Dag 2 – Salzburg
Deze ochtend bereiken we Salzburg. Onze reisleidster/gids laat ons tijdens een stadswandeling kennismaken met de oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast prachtige gebouwen, waaronder het geboortehuis van de bekende componist van Mozart zien we verschillende locaties die u wellicht bekend voorkomen vanuit de film The Sound of Music. Een herkenbaar punt zijn de tuinen van Slot Mirabell waar Maria het ‘Do Re Mi’ zong met de kinderen. Het paleis dateert uit de 17de eeuw en de befaamde kasteeltuin is prachtig en de moeite van een bezoek waard. Na vrije tijd in de stad reizen we langs de toppen van het Dachsteingebergte naar ons hotel waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 3 – Salzkammergut
Weer een dag om in te lijsten. We rijden naar Hallstatt, het plaatsje dat ervoor gemaakt lijkt te zijn om op ansichtkaarten te staan. Het pittoreske dorpje is prachtig gelegen aan de oevers van de Hallstätter See, een van de bekendste meren in de Oostenrijkse regio Salzkammergut. Hier kunt u van het landschap en de adembenemende uitzichten genieten. Na nog even vrije tijd laten we de overweldigende bergen achter ons en rijden we terug naar ons hotel waar diner gereserveerd is.

Dag 4 –Schloss Schönnbrunn
Vandaag vertrekken we richting Wenen, de hoofdstad van Oosterrijk. Hier gaan we een bezoek doen aan het indrukwekkende Schloss Schönbrunn dat wordt omgeven door uitgestrekte tuinen, fonteinen en beelden. Tijdens een rondleiding kunt u het paleis verkennen, rondwandelen in de prachtige tuinen, en de verschillende kamers en zalen bewonderen die open zijn voor het publiek. Hier beleven we het diner op een typisch Weense manier bij een Heuriger. Dit is de plek waar jonge, nog niet gebottelde Oostenrijkse wijnen worden verkocht. Geniet van de gezellige sfeer onder het genot van een drankje. Na afloop rijden we terug naar ons hotel waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 5 – Wenen
Onze gids leidt ons vandaag door Wenen door middel van een stadstour. Geniet van de rit langs de Ringstrasse, de Belvedere, het Hundertwasserhaus en vele andere attracties van de stad. Aansluitend aan de tour gaan we tussen de middag van een warme maaltijd genieten. De rest van de middag heeft u tijd om op eigen gelegenheid nog een rondje door de stad te lopen om van de prachtige en indrukwekkende gebouwen te genieten. Daarna is het zover en kunt u genieten van de prachtige klanken van het concert van André Rieu en zijn muzikanten.

Dag 6 – Melk / Zuid-Duitsland
Met de laatste klanken van het concert nog nagalmend, rijden we vanochtend naar Melk. Hier brengen we een bezoek aan de beroemde Abdij van Melk. Een plaatselijke gids laat ons kennismaken met de prachtige bibliotheek, de abdijkerk met zijn bijzondere fresco’s en het Keizerlijk museum. Daarnaast kunt u er ook genieten van de prachtige tuinen en het uitzicht op de omliggende heuvels en het Donau-dal. Diner en overnachting zijn gereserveerd in de omgeving van Regensburg.

Dag 7 – terugreis
Vanaf ons overnachtingshotel keren we terug naar Nederland. Hier genieten we van een gezamenlijk diner waarna ieder naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

 

 

 

 

 • Reis per comfort class touringcar
 • 1 overnachting in Gasthof Heckl o.b.v. halfpension
 • 2 overnachtingen in COOE Alpin Hotel Dachstein o.b.v. halfpension
 • 2 overnachtingen in Mercure Hotel Wien Westbahnhof o.b.v. logies/ontbijt
 • 1 overnachting in Hotel Gasthof zum Storch o.b.v. halfpension
 • Bezoek Hallstatt
 • Bezoek Schloss Schönnbrunn
 • 1 x Heurigenabend met diner
 • 1 x warme lunch in Wenen
 • Stadswandeling Salzburg o.l.v. een gids
 • Stadsrondrit Wenen o.l.v. een gids
 • Zitplaats 3de Rang concert André Rieu
 • Entree en rondleiding Abdij van Melk
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
 • Afscheidsdiner
vanaf € 1.079,00 Boeken ›

Reislabels: