Ga naar boven

7-daagse fietsvakantie Spreewald en Berlijn

Tijdens deze reis fietst u door het Duitse Spreewald, een bijzonder natuurlandschap aan de rivier de Spree. Onderweg fietst u afwisselend door bossen, langs meertjes, de Neuendorfer See, het grote waterplassengebied Peitzer Teiche en via het historische Spremberg langs het gelijknamige stuwmeer. We bezoeken ook de bruisende stad Berlijn en maken een fietstocht o.l.v. een gids langs de vele bezienswaardigheden in-en rondom de stad. Tot slot bezoeken we Potsdam waar we langs de bezienswaardigheden en vele monumentale gebouwen fietsen.

 

7-daagse fietsvakantie Spreewald en Berlijn

Vertrek: 27 juni 2023

 

Lezersprijs: € 795,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1-persoonskamer € 195,- p.p. 

Niet inbegrepen: Reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 25,- per boeking, Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en reisbescheiden per post € 7,50 per stuk. Het huren van een e-bike kost € 25,-  per vakantiedag. Voor deze reis worden 8 vakantiedagen berekend.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Assen – Groningen. De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 6920 115.

Dag 1. Heenreis
Met diverse pauzes onderweg rijden we naar het Duitse Cottbus gelegen aan de rivier de Spree. Aankomst in het hotel waar u 3 nachten verblijft.

Dag 2. Sprey – Cottbus 58 km
Met de fietsbus rijden we naar Sprey. Hier begint onze fietstocht en we fietsen afwisselend op de linker of rechter oever van de Spree. We fietsen via het historische Spremberg langs het gelijknamige stuwmeer. U fietst naar het hotel in uw eigen tempo.

Dag 3. Cottbus – Lübbenau 57 km
Deze dag heeft u de keuze om of op eigen gelegenheid de historische universiteitsstad Cottbus te bekijken of een fietstocht te maken. Wanneer u kiest voor de fietstocht rijdt u via Burg, door het grote waterplassengebied Peitzer Teiche naar Lübbenau. Onderweg passeert u het monument de Bischmarkturm. Lübbenau is een historische stad en een populair startpunt voor boottochten door het Spreewald. Met de fietsbus rijden we vanuit Lübbenau terug naar het hotel in Cottbus.

Dag 4. Lübbenau – Werder 58 km
Na het ontbijt gaan de koffers in de fietsbus. U wordt naar de plaats gebracht waar u gisteren gestopt bent met fietsen, om door het waterrijke gebied naar Lubben te fietsen. Hier kunt u  het mooie marktplein met fontein bekijken en genieten op een terras. U vervolgt uw tocht langs de Spree. Onderweg fietst u afwisselend door bossen, langs meertjes en de Neuendorfer See. Uw fietsdag eindigt in Werder, het laatste dorp in het Unterspreewald. Aan het eind van de dag gaan we met de fietsbus naar Berlijn.

Dag 5. Berlijn o.l.v. een gids 18 km
‘s Ochtends fietsen we onder leiding van Nederlandstalige stadsgids langs bijzondere plaatsen in Berlijn. Deze excursie is inbegrepen. Vandaag is het diner op eigen gelegenheid.

Dag 6. Potsdam o.l.v. gids 18 km
‘s Ochtends rijden we met de fietsbus naar Potsdam. Onder leiding van een Nederlandstalige stadsgids maken we een fietstocht door deze monumentale en historische stad. We zien o.a. slot Sanssouci en de oud Hollandse wijk. De rest van de dag is ter vrije besteding. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel in Berlijn. ‘s Avonds is het diner op eigen gelegenheid.

Dag 7. Terugreis
Vandaag rijden we met de fietsbus terug naar Nederland.

 

  • Reis per TopClass fietsbus
  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer met douche/bad en toilet
  • Iedere dag ontbijtbuffet en driegangendiner (m.u.v. zaterdag en zondag in Berlijn)
  • Fietsroutes
  • Fietstocht Berlijn met Nederlandstalige gids
  • Fietstocht Potsdam met Nederlandstalige gids
  • Fietsbegeleiding
  • Uw eigen fiets gratis mee
  • Reisbescheiden per e-mail
vanaf € 795,00 Boeken ›

Reislabels: