Ga naar boven

3-daagse kerstreis Duitse Harz

Tijdens deze kerstreis ontdekken we de Duitse streek de Harz, bekend om de feestelijke kerstmarkten in de adventstijd. Er staan drie steden op het programma, met ieder een eigen unieke kerstmarkt. Zo heeft de stad Goslar, met haar smalle middeleeuwse steegjes en vakwerkhuizen, een kerstmarkt met een prachtig verlicht kerstbos. In Wernigerode maken we onder leiding van een gids een wandeling over de mooiste historische kerstmarkt van de Harz. Tot slot reizen we naar Osnabrück, waar de prachtige oude binnenstad is omgetoverd tot een heus wintersprookje. 

 

3-daagse kerstreis Duitse Harz

Vertrek: 19 december 2022 = vertrekgarantie

 

Lezersprijs: € 325,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 50,-.

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, € 15,- reserveringskosten, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Drachten – Leek – Hoogkerk – Assen – Beilen – Hoogeveen – Emmen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

Dag 1:
‘s Ochtends rijden we vanuit diverse opstapplaatsen via een tussenstop naar de oude Keizerstad Goslar, de hoofdstad van de Harz. In het centrum vindt u de kerstmarkt, het raadhuis met een schitterende huldigingszaal en de Kaiserworth. Dit is een oud gildehuis van lakenhandelaren en is vooral bekend om de beroemde, kleurrijke figuren op de gevel en het klokkenspel. Tegen de avond rijden we naar Hotel Ahron Harz*** in Braunlage, een uitstekend middenklasse hotel met restaurant, zwembad en lift. Na het inchecken volgt ons diner.

Dag 2:
Na het ontbijtbuffet gaan we naar Wernigerode, gelegen aan de voet van de hoogste berg van de Harz: de Brocken. De stad heeft de bijnaam ‘De bonte stad van de Harz’ te danken aan de kleurrijke historische vakwerkhuizen. Eén van de meest geliefde Weihnachtsmarkten van de Harz vindt u op de Marktplatz. ’s Morgens bij aankomst maken we hier een stadswandeling met gids waarna u een bezoek kunt brengen aan de kerstmarkt. Tegen de avond gaan we terug naar ons hotel in Braunlage. ’s Avonds dineren we wederom in het hotel.

Dag 3:
Na het ontbijtbuffet vertrekken we uit de Harz en rijden naar de Altstadt van Osnabrück. Deze stad is bijzonder mooi in kerstsfeer. Op de kerstmarkt vindt u vele vakwerkstands en lekkernijen uit de regio.  Vervolgens rijden naar een restaurant voor het afscheidsdiner. Hierna brengt de chauffeur u weer terug naar uw opstapplaats.

 

  • 2 x overnachting met ontbijtbuffet
  • 2 x dinerbuffet in het hotel
  • rondleiding door Wernigerode o.l.v. stadsgids
  • afscheidsdiner op de terugreis
vanaf € 325,00 Boeken ›

Reislabels: