Ga naar boven

2-daagse busreis Industrieel Erfgoed

Ontdek de industrialisatie in het Duitse Ruhrgebied met o.a. een bezoek aan Zollverein Essen, een indrukwekkend industrieel monument. Ook het Duitse mijnbouwmuseum wordt bezocht, voor rondleiding en een geweldig panoramisch uitzicht over het Ruhrgebied. Het LWL Industriemuseum Zollern, met gedecoreerde topgevels rondom de groene binnenplaats en tevens LWL Industriemuseum Henrichshütte Hattingen, met eeuwenoude geschiedenis rondom ijzer en staal worden bezocht, een indrukwekkende ervaring!

2-daagse busreis Industrieel Erfgoed

Het leven onder de grond

Naast de technische details van de mijn en de cokesfabriek, biedt de Denkmalpfad Zollverein u levendige informatie over de werk- en leefomstandigheden van de mijnwerkers en cokers: de gevaren van mijnbouw, de effecten van rationalisatie en ontmanteling en het dagelijkse leven in de mijn. Bovendien leert u veel interessante feiten over de veelzijdige ontwikkeling van Zollverein van een actief industrieel complex tot een UNESCO-werelderfgoed.

Industriemusea

Maar het echte werk speelt zich af onder de grond: het indrukwekkende Duitse mijnbouwmuseum. Ook bezoeken we het “Slot van de arbeid” in het LWL Industriemuseum en zonder twijfel één van de mooiste en meest imposante getuigenissen van het industriële verleden in Duitsland. Een bijzonderheid van het Industriemuseum is de gieterij waar nog tot op heden ijzer wordt gesmolten.

 

Vertrekdata: 

vrijdag 14 oktober 2022
vrijdag 4 november 2022

Lezersprijs: € 235,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 24,50.

Niet inbegrepen: toeristenbelasting, € 15,- per boeking en SGVR bijdrage €5,- p.p.

Informatie en reserveren:

Vertrek tussen 05.30 en 08.00 uur.
Route 14 oktober 2022: Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Haren – Assen – Hoogeveen – Emmen.
Route 4 november 2022: Buitenpost, Quatrebras, Tytsjerk, Leeuwarden, Heerenveen, Joure.
Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 – 541 809 (ma-vrij).
  • Reis per comfort class touringcar
  • Lunchpakket op de heenreis
  • Overnachting Achat Hotel Bochum Dortmund o.b.v. halfpension
  • Bezoek en rondleiding Zollverein Essen
  • Bezoek en rondleiding Duits Mijnbouwmuseum
  • Bezoek en rondleiding LWL Industriemuseum Zollern
  • Bezoek en rondleiding Heinrichshütte Hattingen

Dag 1 
We beginnen deze industriereis met een bezoek aan het industriële complex Zeche und Kokerei Zollverein, die in 2001 werd uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed en geldt als één van de meest indrukwekkende industriële monumenten ter wereld. In de actieve industriële periode was de Zeche Zollverein de grootste steenkolenmijn ter wereld en de kooksfabriek was qua grootte uniek voor Europa. Naast zijn buitengewone grootte is ook de architectuur van het Zollverein-complex zeer bijzonder – niet voor niets wordt de Zollverein ook wel de mooiste mijn ter wereld genoemd. Na dit bezoek rijden we door naar Bochum voor een bezoek aan het Duitse Mijnbouwmuseum. Al uit de verte herkent u de grote, groene schachtbok die boven de museumgebouwen uittorent. Hier kunt u op 71,4 m hoogte genieten van een geweldig panoramische uitzicht over het Ruhrgebied. Het echte werk speelt zich echter onder de grond af: De tour door het Duitse mijnbouwmuseum vindt in de voorbeeldschacht op 20 meter diepte plaats. De mijnliftsimulator geeft u het gevoel dat u 1200 meter diep in de aarde zakt. Beneden aangekomen laten de warme temperaturen u realistisch de omstandigheden ondergronds voelen en begint de rondleiding door talrijke tunnels en langs grote boormachines. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Dortmund om lekker bij te komen van al indrukken en te genieten van een heerlijk diner.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan het LWL Industriemuseum Zollern. We bezoeken het “Slot van de arbeid” en zonder twijfel één van de mooiste en meest imposante getuigenissen van het industriële verleden in Duitsland. Voorgevels van baksteen, vol pracht en praal, en gedecoreerde topgevels rondom de groene binnenplaats (cour d’honneur) doen op het eerste gezicht eerder denken aan een adellijke residentie dan aan een mijn. Na dit bezoek kunt u bij restaurant Pferdestall op eigen gelegenheid lunchen. Na de lunch rijden we door naar Hattingen voor een bezoek aan Henrichshütte Hattingen. Het LWL Industriemuseum in de Henrichshütte Hattingen houdt de eeuwenoude geschiedenis rondom ijzer en staal en zodoende een groot deel van de geschiedenis van het Ruhrgebied actueel. Meer dan 150 jaar werd in de hoogovens en in de giethallen van de Henrichshütte ijzer gesmolten en staal geproduceerd. Tot 1987 werkten 10.000 mensen op het gigantische industriële terrein, walsten, goten en smeedden staal. Een bijzonderheid van het Industriemuseum is de gieterij waar nog tot op heden ijzer wordt gesmolten. Na dit bezoek zit de reis erop en rijden we weer terug naar uw opstapplaats.

vanaf € 235,00 Boeken ›

Reislabels: