Ga naar boven

10-daagse rondreis Noorwegen

Ontdek de betoverende wereld van de Noorse Fjorden. Deze unieke rondreis biedt u het beste van Zuid-Noorwegen. Gedurende deze reis bezoeken we verschillende steden, zoals Lillehammer, Trondheim en Jugenstil-stad Ålesund. In de gezellige stad Bergen en de hoofdstad Oslo maken we onder leiding van een gids een stadswandeling.

We maken meerder boottochten en ontdekken zo de imposante fjorden vanaf het diepblauwe water. We maken een tocht over de Hjørundfjord, de Geirangerfjord en de Nærøy en Aurlandsfjord. Ook tijdens de busritten is er van alles te beleven. We rijden over indrukwekkende bergwegen zoals de spectaculaire Trollstigen pas en via het technische meesterwerk ‘de Atlantikstraat’ waarbij we slingerend over acht bruggen van eiland naar eiland rijden met een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Kortom: een onvergetelijk reisavontuur in het hart van Noorse schoonheid.

10-daagse rondreis Noorwegen

Vertrek: 7 augustus 2024 (= volgeboekt)

 

Lezersprijs: € 1950,- p.p.

Prijs o.b.v. van 2-persoonskamer/-hut. Toeslag 1 persoonskamer/-hut: € 400,-

Niet inbegrepen: reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, reserveringskosten € 17,- per boeking en Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.

Opstapplaatsen

Leeuwarden – Grou – Heerenveen – Drachten – Leek – Hoogkerk – Zuidbroek

Informatie en reserveren

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

Dag 1. Heenreis – Kiel
Vanuit diverse opstapplaatsen rijden we naar Kiel voor inscheping op één van de STENA LINE-schepen voor de reis naar Göteborg. Verheug u op het gastronomische buffet aan boord. We varen over de Deense wateren en passeren de majestueuze Grote Beltbrug. Overnachting aan boord.

Dag 2. Göteborg – Lillehammer
Na het ontbijtbuffet vervolgen we onze weg langs de Zweedse westkust en rijden verder via Oslo naar de Olympische stad Lillehammer. Diner en overnachting in First Hotel Breiseth.

Dag 3. Lillehammer – Trondheim
Vandaag gaan we over de Köningsweg en door de veelgeprezen Gudbrandstal naar Trondheim. De voormalige hoofdstad van Noorwegen werd in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav I.
Diner en overnachting in het Clarion Hotel Trondheim.

Dag 4. Trondheim – Kristiansund
In de ochtend vrije tijd in Trondheim om bijvoorbeeld de indrukwekkende Nidaros kathedraal te bezoeken. In de middag rijden we naar Kristiansund. We steken de Halsafjord over met de veerboot en bereiken vervolgens de visserijstad Kristiansund. Diner en overnachting in Quality Hotel Grand.

Dag 5. Kristiansund – Ålesund
De ‘Atlantikstraat’ is een technisch meesterwerk; acht bruggen slingeren van eiland naar eiland en bieden een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan. Later rijden we langs de spectaculaire ‘Trollstigen’-pas en bereiken we ’s avonds de prachtige Art Nouveau-stad Ålesund. Diner en overnachting in Scandic Parken.

Dag 6. Ålesund – Førde
Met de boot reizen we vandaag naar de wereld van majestueuze met sneeuw bedekte toppen, wilde watervallen en diepblauwe fjorden. Eerst varen we rechtstreeks vanuit Ålesund door de originele Hjørundfjord, een geheime tip tussen de fjorden van Noorwegen. Later is er een boottocht op de beroemde Geirangerfjord. We rijden verder over indrukwekkende bergwegen en langs andere indrukwekkende fjorden naar Førde. Diner en overnachting in Scandic Sunnfjord Hotel & Spa.

Dag 7. Førde – Bergen
Gevarieerde tocht naar de Sognefjord en een korte overtocht met de veerboot. In Bergen maken we een stadstour van 2 uur en zien onder andere de populaire vismarkt en het pittoreske Bryggen. Diner en overnachting in Magic Hotel Korskirken.

Dag 8. Bergen – Oslo
Een dagprogramma vol superlatieven. We rijden via Voss en de Stahlheimstraat naar Gudvangen en vervolgens maken we een spectaculaire boottocht op de Nærøy en Aurlandsfjord naar Flåm. Voordat we door het Hemestal rijden, maken we een pauze bij de beroemde staafkerk van Borgund. Diner en overnachting in Klaekken Hotell.

Dag 9. Oslo – Göteborg
In de ochtend is er een begeleide stadstour door de charmante metropool Oslo inclusief bezoek aan het Vigelandspark. We nemen afscheid van Noorwegen en rijden naar Göteborg om weer aan boord te gaan van een van de STENA LINE-schepen voor de reis naar Kiel. Dinerbuffet en overnachting aan boord.

Dag 10. Terugreis
Na het ontbijtbuffet verlaten we Kiel voor de terugreis. We besluiten deze prachtige reis met een heerlijk afscheidsdiner.

 

 

 • reis per comfortclass touringcar
 • heenreis Kiel – Göteborg met overnachting in binnenhut met douche en toilet
 • diner- en ontbijtbuffet aan boord
 • 7x overnachting met ontbijt en diner in Noorwegen
 • boottocht Hjørundfjord (1,5u.) + Geirangerfjord (1,5u.)
 • boottocht Nærøyfjord (2u.)
 • gids in Bergen (2u.)
 • gids in Oslo (3u.)
 • terugreis Göteborg – Kiel met overnachting in binnenhut met douche en toilet
 • diner- en ontbijtbuffet aan boord
 • afscheidsdiner op terugreis
vanaf € 1.950,00 Boeken ›

Reislabels: