Ga naar boven

5-daagse seniorenreis Moezel

Het mooie weer aan de Moezel zorgt er jaar in jaar uit voor dat de oogst van de druivenranken ieder jaar weer de heerlijkste wijnen opbrengt. Tijdens deze reis maken we kennis met de wijnen, maken mooie excursies naar onder andere de geiser in Andernach, zien we het Benedictijner klooster in Maria Laach en we gaan ons verdiepen in het verhaal van de nimf Loreley langs de Rijn. Ook gaan we een boottocht maken op de Moezel of de Rijn.

Seniorenreis Moezel

Vertrek:  28 juli 2024

 

Lezersprijs: € 799,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 80,-.

Exclusief: € 15,- reserveringskosten per boeking en  bijdrage SVGR € 5,- per persoon

Opstapplaatsen

Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen – Hoogeveen – Meppel

Informatie en reserveren

Deze reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Veenstra Reizen via 0511 – 541 809 (ma-vrij).

Dag 1. Heenreis
Nadat ieder van de verschillende opstapplaatsen is opgehaald rijden we naar onze oosterburen. Onderweg genieten we van het lunchpakket dat we krijgen aangeboden. Aansluitend rijden we verder naar ons hotel gelegen aan de Moezel. Hier worden we in de middag verwelkomd met koffie en gebak. Een van de hotelmedewerkers neemt ons vandaag mee voor een korte wandeling door het dorp.

Dag 2. Boottocht Rijn of Moezel
Een heerlijk dagje aan de Rijn of de Moezel. Vanuit ons hotel rijden we naar het plaatsje Zell aan de Moezel. Hier schepen we in aan boord van een rondvaartschip en maken een mooie tocht over de meanderende Moezel langs de wijngaarden die op nagenoeg iedere helling van de Moezel te vinden zijn. We stappen uit in het bekende Cochem waar u vrije tijd heeft. NB: tijdens de reis met vertrek op 2 juni is de Moezel gestremd voor de scheepvaart. Daarom maken wij op die dag een rondvaart over de Rijn. Vanaf St. Goar varen we met een van de lijndienstboten van KD-Lines langs mooie wijnplaatsjes naar het gezellige plaatsje Rüdesheim waar u van vrije tijd geniet. Eenmaal terug in ons hotel kunnen we deze dag genieten van een wijnproeverij in de nostalgische wijnkelder van het hotel.

Dag 3. Geiser / Maria Laach
Deze ochtend rijden we naar Andernach om een kijkje te nemen bij de koudwatergeiser, ooit ontstaan door boringen voor de winning van koolzuur. Na een bezoek aan het Belevingscentrum over de Geiser varen we met een boot naar het schiereiland waar we zien hoe de geiser op gezette tijden zijn water uit spuwt. In de middag brengen we een bezoek aan het bekende benedictijnerklooster van Maria Laach. De torens van de basiliek domineren terwijl we rondom het klooster een kwekerij, een klooster- en boerderij winkel vinden. Ook hebben de monniken, die er tegenwoordig nog hun ambt uitoefenen, een lange traditie van ambachten, waaronder een smederij en een keramiekfabriek.

Dag 4. Koblenz / Loreley
Vandaag rijden we naar Koblenz. Een gids leidt ons door de oude binnenstad met zijn romantische steegjes en schilderachtige hofjes. Vervolgens maken we een mooie rit langs de Rijn die aan de rand van de Eifel ligt. We passeren de Loreley, waarvan wordt gezegd dat deze nimf met haar gezang vele schippers in verwarring bracht. Toen zij naar Loreley wilden kijken, werden de schepen meegezogen in de maalstroom waardoor zij vergingen. Via een mooie route keren we terug naar ons hotel.

Dag 5. Königswinter / terugreis
We nemen afscheid van ons hotel en rijden naar Königswinter gelegen aan de Rijn. Met de Drachenfelsbahn gaan we de Drachenfels op om bij het gelijknamige slot te kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de Rijn en het Zevengebergte. Nadat we op Rijnniveau zijn teruggekeerd, gaan we terug richting Nederland. Hier genieten we van een warme lunch waarna ieder naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

 

 

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • 4 overnachtingen in Hotel zur Krone in Oberfell o.b.v. all inclusive
  • 2-persoonskamer met bad/douche en toilet
  • Lunchpakket dag 1
  • Boottocht Moezel
  • Entree geiser Andernach
  • Stadswandeling met gids Moezel
  • Drachenfelsbahn
  • Warme afscheidslunch
  • Reisleiding gedurende de gehele reis
vanaf € 799,00 Boeken ›

Reislabels: