Ga naar boven

9-daagse fietsreis in het Italiaanse Zuid-Tirol en de Veneto

Fietsen in het Italiaanse Zuid-Tirol en de Veneto is een geweldige reiservaring. Geniet van de prachtige herfstkleuren van de Dolomieten in de warme najaarszon. en van de nog groene weiden en de wijngaarden tegen de hellingen. Bergen weerspiegelen in gletscherblauwe meren en rivieren. Tijdens het fietsen geniet u van de Tiroler gastvrijheid gecombineerd met Italiaanse invloeden. U fietst over de Etschradweg, het Valsuganafietspad langs de parels van de Veneto en brengt uiteraard een bezoek aan Venetië. Ter afsluiting fietst u nog langs de Drau en bezoekt u de Krimmler watervallen. Kortom het is volop genieten van een hele afwisselende fietsvakantie.

Najaars fietsspecial Zuid-Tirol en de Veneto (Italië)

Vertrek: 4 oktober 2024

 

Lezersprijs: € 995,- p.p.

Toeslag 1-persoonskamer € 195,- p.p.

Fietshuur E-bike vanaf € 25,- per fiets per vakantiedag. Voor deze fietsvakantie worden 9 vakantiedagen berekend.

Niet inbegrepen: Reserveringskosten € 25,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. reisbescheiden per post € 7,50 per stuk, niet genoemde entreegelden, verzekeringen en kosten van overtochten met een pont.

Opstapplaatsen

Leeuwarden –  Drachten – Hoogkerk – Assen

Informatie en reserveren

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Fitál via 078 – 69 20 115.

Dag 1: heenreis

Comfortabel met de fietsbus via de opstapplaatsen naar het overnachtingshotel in Zuid Duitsland.

Dag 2: Vipiteno – Brixen (37/45 km)

Via een mooie rit door Oostenrijk en de Brenner komen we begin van de middag in Südtirol aan waar in Vipiteno, het middeleeuwse stadje uw eerste fietsetappe begint. Welkom in de indrukwekkende bergwereld van Südtirol. U fietst langs de historische vesting Franzenfeste en langs het Vahrner meer voordat u in de bisschopsstad Bressanone/Brixen aankomt.

Dag 3: Brixen – Bolzano – Ora (63/75 km)

Door het mooie Eisack/Isarco dal met uw blik op de toppen van de Dolomieten fietst u naar de provinciehoofdstad Bolzano. Ongetwijfeld maakt u een tussenstop in het kunstenaarsstadje Klausen/Chiusa. In Bolzano aangekomen fietst u zeker even naar het centrale plein, wat de huiskamer wordt genoemd. Overnachting in Ora/Auer.

Dag 4: Valsugana – Bassano del Grappa (60/80km)

Vanmorgen eerst een transfer met de fietsbus naar het startpunt van het Valsugana fietspad bij het Caldonazzomeer. Een waar paradijs voor fietsliefhebbers. U fietst over een prachtig fietspad langs de rivier de Brenta naar Bassano del Grappa, met de bekende overdekt houten brug van architect Palladio. Wellicht eindigt uw fietsdag met een glaasje Grappa. (Is de route te lang dan kiest u ervoor om het laatste gedeelte vanaf Cismon naar Bassano per fietsbus af te leggen).

Dag 5: Bassano – Vicenza (35  km)

Vanuit het hotel over rustige wegen en langs maisvelden. Neem de tijd om de schitterende stad Vicenza te bezoeken. Met de fietsbus naar Mestre bij Venetië.

Dag 6: Vrije dag in Venetië

Vandaag een hele dag naar het wereldberoemde Venetië. Hier kunt u genieten van een wandeling over het San Marcoplein, door de nauwe straatjes of een gondelvaart maken.
Vandaag is het diner niet inbegrepen om u zoveel mogelijk vrije tijd te geven in Venetië.

Dag 7: Innichen – Lienz (40 km)

Vanmorgen een prachtige tocht door de Dolomieten naar Innichen net aan de Italiaanse kant voor een prachtige afdalende fietstocht langs de Drau naar Lienz in Oostenrijk waar we overnachten.

Dag 8: Krimml – Uttendorf (35 km)

Na het ontbijt via de Felbertauerntunnel naar Krimml met 380 meter de langste watervallen van Europa. Natuurlijk neemt u een kijkje bij de waterval voor u op de fiets stapt over het mooie licht afdalende Pinzgaufietspad naar Uttendorf . In de vroege middag vertrekken we via een mooie route door Tirol naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 9: Terugreis

Met enkele pauzes onderweg terug naar Nederland waar u tegen de avond aankomt.

 

 

 

♦ reis per Top Class Fietsbus met fietstrailer
♦ overnachting heen- en terugreis
♦ 2 persoonskamer met douche/toilet
♦ halfpension (dagelijks ontbijtbuffet en diner)
m.u.v. in Mestre bij Venetië op dag 6 geen diner
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

vanaf € 995,00 Boeken ›

Reislabels: