Ga naar boven

6 dagen kerstmis in Montreux

Tijdens deze kerstreis bezoeken we de fabelachtige kerstmarkt Montreux Riviera! Al 25 jaar is de kerstmarkt Montreux Riviera een ware attractie, prachtig gelegen aan de oevers van het Meer van Genève.

6 dagen Montreux: de magie van kerstmis

Hotels op prachtige locaties

Meer dan een half miljoen bezoekers uit Zwitserland en het buitenland bezoeken het gastvrije festival in de aanloop naar Kerstmis. Wanneer de Kerstman zijn weg baant in zijn vliegende slee in de lucht, schitteren niet alleen de ogen van de kleintjes.

 

Vertrekdatum:

woensdag 15 december 2021

Prijs

Lezersprijs: € 845,- p.p.
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer, toeslag 1 persoonskamer € 155,- en toeslag 2 persoonskamer voor alleengebruik € 260,- p.p. (op aanvraag)

Exclusief:

Reserveringskosten € 20,-
Publieksbijdrage SGR €5,- p.p.
Reis- en annuleringsverzekering

 

Informatie en reserveren

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours. Ga voor meer informatie of het reserveren naar de website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526.

 • Busreis vanaf de door u gekozen opstapplaats in een comfortabele touringcar volgens programma
 • 2 overnachtingen in Hotel Alemannenhof *** Schallstadt, verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • 3 overnachtingen in Hotel Central Résidence*** Leysin, verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • 5 x ontbijt
 • 4 x diner
 • 1 x typisch Zwitserse maaltijd, Raclette
 • Gebruik wellness-faciliteiten hotel Central Résidence
 • Stadswandeling Bern
 • Bezoek Kerstmarkt Montreux Riviera
 • Bezoek Gruyère en Schaukäserei, inklusief entree
 • Treinrit Täsch – Zermatt – Täsch (2.klasse)
 • Rondleiding Zermatt
 • Ervaren gekwalificeerde Nederlandstalige reisleiding gedurende de gehele reis

 

Dag 1

Heenreis

Vanaf de door u gekozen opstapplaats rijden we naar ons overnachtingshotel Alemannenhof *** in Schallstadt, Zuid-Duitsland (of gelijkwaardig). Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2

Schallstadt – Bern – Leysin

Na het ontbijt rijden we via Bazel naar Bern. Bern, gelegen aan de rivier de Aare, met zijn prachtige Münstertoren, de klokkentoren, de berenkuil, meer dan honderd bronnen, arcaden en de Rozentuin. Hier valt heel wat te ontdekken. Tijdens een rondleiding krijgt u een goede indruk van de Zwitserse hoofdstad. Aansluitend is er gelegenheid te lunchen. In de loop van de middag komen we aan in ons hotel in Leysin. Geniet van het fantastische uitzicht op de besneeuwde bergen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3

Kerstmarkt Montreux

Vandaag een rustig begin van de dag. Na het ontbijt rijden we naar Montreux voor een bezoek aan de beroemde kerstmarkt aan de promenade langs het meer van Genève. Ontdek het prachtige handwerk, geniet van regionale specialiteiten of een glühwein, kijk en luister naar muzikale optredens en laat u inspireren door de magische sfeer. Uiteraard kan de liefhebber ook een bezoek brengen aan The Studio Experience, een museum gewijd aan de Britse rockgroep Queen (vrij entree). Het is gevestigd in de voormalige Mountain Studios en bevindt zich net als toen in het casino aan de boulevard. Queen maakte hier van 1978 tot 1995 opnames. Ook kan er voor gekozen worden een bezoek te brengen aan het op een rots aan de oever van het Meer van Genève gelegen Kasteel Chillon. Deze waterburcht is het meest bezochte, historische gebouw van Zwitserland. Bijna vierhonderd jaar lang was Chillon residentie en winstgevend tolstation van de graven van Savoye. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4

Zermatt & Matterhorn

Na het ontbijt rijden we naar Täsch, vanwaar een korte treinrit naar het autovrije vakantiedorp Zermatt. Geniet van de frisse berglucht en de aanblik van de beroemde Matterhorn. Het dorp heeft zijn oorspronkelijke karakter nog altijd weten te behouden. Dat ontdekt u tijdens een rondwandeling welke zowel door de populaire winkelstraat Bahnhofstrasse, de landelijke wijk Winkelmatten, als langs het Alpenmuseum, St. Peter’s English Church (de parochiekerk met begraafplaats voor bergbeklimmers), de klassieke houten Walliser huizen en een kapelletje gaat. Bij een bezoek aan het Alpenmuseum komt u alles te weten over de geschiedenis van dit bergbeklimmers dorp. En wat dacht u van een rit naar de Gornergrat? Vanaf hier heeft u niet alleen het beste uitzicht op de Matterhorn, maar ook een adembenemend panorama van 27 bergtoppen (optioneel). Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 5

Leysin – Gruyère – Schallstadt

Na een rustig ontbijt nemen we afscheid van de Zwitserse Alpen en het Meer van Genève en rijden over de Col des Mosses door het natuurpark Gruyère Pays-d’Enhaut naar Gruyère. Een middeleeuws prentenboekstadje op een kleine heuvel met een kasteel, gelegen in het Greyerzerland met zijn groene heuvellandschap en de toppen van de Freiburger Vooralpen. Het land van oorsprong van de wereldberoemde Gruyère kaas. Gruyère heeft tot op de dag van vandaag zijn middeleeuwse stadsbeeld weten te bewaren. Het kasteel stamt uit de dertiende eeuw en is tegenwoordig een museum over de achthonderdjarige regionale architectuur, geschiedenis en cultuur. Uiteraard brengen we hier ook een bezoek aan een kaasboerderij. Alvorens we naar ons overnachtingshotel rijden maken we nog een stop in Broc waar chocoladeliefhebbers kunnen kiezen voor een bezoek aan Maison Cailler (optioneel). “Voelen, weten, ontdekken, genieten en meebeleven” dat hoort allemaal bij de unieke ervaring die u tijdens het bezoek opdoet, uitgebreid snoepen is toegestaan! Diner, overnachting en ontbijt in Hotel Alemannenhof *** Schallstadt (of gelijkwaardig).

Dag 6

Terugreis

Na het ontbijt rijden we terug naar uw opstapplaats in Nederland. U kunt terug kijken op een betoverende en sfeervolle Kerstreis!

vanaf € 845,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: