Ga naar boven

Fietsvakantie: van Tirol naar Venetië in 10 dagen

Fietsen ten zuiden van de Alpen is een geweldige reiservaring.  Alpenpanorama trekt aan u voorbij en bergen weerspiegelen in blauwe meren. De beroemde Tiroolse gastvrijheid met zuidelijke invloeden worden duidelijker als u zuidelijker fietst door verschillende dorpen.

Fietsvakantie: van Tirol naar Venetië in 10 dagen

 Venetië zie je al liggen ..

Langs de Etsch verandert het landschap en wordt het Italiaans. Geniet van een dag aan het Gardameer. Een kroon op deze fietsvakantie is Venetië, omringd door azuurblauwe zee. Zo hier en daar treffen we een heuvel en een enkele keer een korte, pittige stijging, maar de route is over het algemeen dalend.

 

Vertrekdata:

dinsdag 27 september

Lezersprijs: € 925,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1-persoonskamer € 155,- p.p. 

Niet inbegrepen: Reserveringskosten € 25,-, calamiteitenfonds € 2,50.-, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. reisbescheiden per post € 7,50 per stuk en entreegelden en kosten van overtochten met pontjes.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Assen – Groningen. De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 69 20 115.

 • Reis per TopClass fietsbus
 • 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
 • Overnachting heen- en terugreis
 • Halfpension (van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag )
  ♦ ontbijtbuffet
  ♦ 3/4 gangen diner (m.u.v. Venetië)
 • Fietsrouteboekje en kaarten
 • Fietsbegeleiding
 • Uw eigen fiets gratis mee

Dag 1: heenreis
Via een snelle route met de fietsbus naar het overnachtingshotel in de omgeving van Ulm Zuid-Duitsland.

Dag 2: Reschenpas – Schlanders (50 km)
Met de fietsbus staan we op de Reschenpas op 1500m voor uw 1e fietsetappe. Over een mooi fietspad fietst u eerst heuvelend en daarna bergaf, langs het stuwmeer en het klooster van Montemaria, naar Schlanders. Waar uw bagage al op u wacht.

Dag 3: Schlanders – Bolzano (40/75  km)
Vanuit het hotel op de pedalen voor een dag door boomgaarden vol met bloesem of fruit. In Merano, de bloemenstad, geniet u natuurlijk van een heerlijke cappuccino op een terras. De eindbestemming is het gezellige Bolzano. Vindt u Bolzano te ver, stap dan in Merano in de fietsbus.

Dag 4: Bolzano – Trento (40/75  km)
We volgen de rivierbedding van de Etsch of fietst u eerst via de wijnroute naar het wijnstadje Kaltern? Het Duits maakt plaats voor Italiaans en de zuidelijke charme wordt al merkbaar. We logeren in Trento. Vindt u Trento te ver? Stap dan in de omgeving van Salurns (40 km) in de fietsbus. U kunt ook doorfietsen naar het hotel in Trento (75km).
Dag 5: Trento – Gardameer (55 km)
De Etsch blijft onze gids langs wijngaarden naar het schilderachtige Rovereto. Met een vaartje na de pas San Giovanni en met een prachtig uitzicht daalt u af naar het beroemde Gardameer. U fietst naar uw hotel bij Arco of u heeft een transfer met de fietsbus naar uw hotel bij Peschiera.

Dag 6: vrije dag
Vrije dag in Arco of Peschiera dichtbij het Gardameer. Misschien fietst u naar het Gardameer en stapt u daar op de boot om de elegante plaatsjes rond het meer vanaf het water te bekijken? Het diner is vanavond op eigen gelegenheid. Zodat u kunt genieten van uw vrije dag.

Dag 7: Rivoli of Peschiera – Verona (32 km)
Vanuit Rivoli of vanuit Peschiera over een nieuw fietspad via Bussolengo naar Verona. Uiteraard bezoekt u in Verona de Romeo en Julia villa en de beroemde Arena. De fietsbus brengt u naar uw hotel bij Padua.

Dag 8: Padua – Fusina & Venetië (40 km)
Langs het Brentakanaal fietst u naar Fusina in de lagune van Venetië dat u aan de overzijde ziet liggen. In Fusina stappen we op de boot (excl.) naar Venetië! Het Dogenpaleis, het San Marcoplein, de Brug der Zuchten en de vele kanalen met de gondels. U komt ogen tekort in deze unieke stad aan en op het water. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

Dag 9: Padua (25 km)
Laat u verrassen door de bijzondere stad Padua. Aansluitend met de fietsbus naar uw overnachtingshotel in Reutte op de grens van Oostenrijk en Duitsland.

Dag 10: terugreis
Via de Duitse Autobahnen in snel tempo richting Nederland. In de vroege avond hopen we weer op onze uitstapplaats aan te komen. Ciao Italia!

 

vanaf € 925,00 Boeken ›

Reislabels: