Ga naar boven

Fietsvakantie van Tirol naar Venetië in 10 dagen

Tijdens deze fietsvakantie maakt u een tocht van Reschen in Oostenrijk naar Venetië in Italie over de Etsch Radweg, een goed aangelegd fietspad langs de rivier de Etsch. De fietsroute is over het algemeen dalend, met af en toe een heuvel en een enkele keer maakt u een korte, pittige klim. U kunt van hotel naar hotel fietsen of een deel van de route meerijden in de fietsbus.  Het eindpunt van de fietsroute is Venetië. U sluit de reis af met een bezoek aan Padua. 

Fietsvakantie van Tirol naar Venetië in 10 dagen

Vertrek: 30 mei en 19 september 2023

 

Lezersprijs: € 995,- p.p.

Toeslag 1-persoonskamer € 255,- p.p.

Fietshuur E-bike vanaf € 25,- per fiets per vakantiedag. Voor deze fietsvakantie worden 10 vakantiedagen berekend.

Niet inbegrepen: Reserveringskosten € 25,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. reisbescheiden per post € 7,50 per stuk, niet genoemde entreegelden, verzekeringen en kosten van overtochten met een pont.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Drachten – Groningen – Assen.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Fitál via 078 – 69 20 115.

Dag 1: heenreis
We rijden met de fietsbus naar Zuid-Duitsland. Uw overnachtingshotel is Hotel Jägerhaus*** in Langenau.

Dag 2: Reschenpas – Schlanders (50 km)
Uw fietstocht begint in de plaats Reschen, op 1500 m hoogte. Over een mooi fietspad met eerst heuvels en daarna bergafwaarts, rijden we langs een mooi stuwmeer en het klooster van Montemaria naar Schlanders, in het Italiaanse Zuid-Tirol. U overnacht in Hotel Goldener Löwe*** in Schlanders.

Dag 3: Schlanders – Bolzano (40/75  km)
Vandaag fietsen we door boomgaarden en maken in bloemenstad Merano een stop. Onze eindbestemming is de gezellige stad Bolzano (75 km). Vindt u dit te ver fietsen, dan kunt u in Merano (na 40 km) met de fietsbus meerijden naar Bolzano. U overnacht in Hotel Chrys*** in Bolzano.

Dag 4: Bolzano – Trento (40/75  km)
Vandaag heeft u de keuze langs de rivierbedding van de Etsch te fietsen of u kunt ervoor kiezen om via de wijnroute naar wijnstad Kaltern te fietsen. U mag doorfietsen naar het hotel in Trento (75 km), maar als u dit te ver vindt dan kunt u in Salurns (na 40 km) in de fietsbus meerijden naar Trento. U overnacht in Hotel Everest*** in Trento.

Dag 5: Trento – Gardameer (55 km)
Langs de wijngaarden van de Etsch fietst u naar Rovereto, waar u met een pont wordt overgezet naar de San Giovanni pas. U heeft een prachtig uitzicht wanneer u deze bergpas afdaalt richting het Gardameer. Het overnachtingshotel is in de plaats Arco. U kunt eventueel gebruik maken van een transfer met de fietsbus naar het hotel vanaf de plaats Peschiera. U overnacht in Hotel San Giorgo*** in Arco, 2 nachten.

Dag 6: vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag die u kunt doorbrengen in Arco of Peschiera, dichtbij het Gardameer. U kunt op eigen gelegenheid rond het Gardameer fietsen of de boot nemen om vanaf het water verschillende plaatsen te bekijken. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

Dag 7: Rivoli of Peschiera – Verona (32 km)
Vanuit de plaatsen Rivoli of Peschiera rijdt u over een nieuw fietspad via het dorp Bussolengo naar de stad Verona. In Verona kunt u de beroemde Romeo en Julia villa en de Arena bezoeken. De fietsbus brengt u naar Hotel Giovanni**** in Padua, 2 nachten.

Dag 8: Padua – Fusina & Venetië (40 km)
Langs het Brentakanaal fietst u naar Fusina, waar u met een boot naar Venetië gaat (kosten overtocht per boot excl.). Er zijn vele bezienswaardigheden in Venetië: het Dogenpaleis, het San Marcoplein, de Brug der Zuchten en de vele kanalen met gondels. Het diner is op eigen gelegenheid.

Dag 9: Padua (25 km)
Laat u verrassen door de bijzondere stad Padua, die u op eigen gelegenheid kunt verkennen. Aansluitend rijden we met de fietsbus naar het overnachtingshotel in Reutte, een plaats op de grens van Oostenrijk en Duitsland. U overnacht in Hotel Goldener Hirsch*** in Reutte.

Dag 10: terugreis
We rijden terug naar Nederland en komen aan het begin van de avond bij onze opstapplaats aan.

  • Reis per TopClass fietsbus
  • overnachtingen in een tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
  • Overnachting heen- en terugreis
  •  halfpension met uitzondering van dag 6 en 8
    = ontbijtbuffet en drie -of viergangen diner (m.u.v. Venetië)
  • Fietsroutekaarten
  • Fietsbegeleiding
  • Uw eigen fiets gratis mee
vanaf € 995,00 Boeken ›

Reislabels: