Ga naar boven

9-daagse fietsvakantie Lech en Main

Het Lechdal en de Allgau behoren tot de mooiste fietsgebieden van Oostenrijk en Zuid-Duitsland, gevolgd door de fietsroutes langs de Main.

Geniet de eerste dagen van de imposante bergen en bossen en de prachtige Alpenflora in het dal van de Lech, de Vilsalpsee en de meren bij Füssen. Tot slot fietst u twee dagen langs de Romantische Main, langs stadjes met vakwerkhuizen en wijnhellingen.

Kortom: de mooiste routes langs drie rivieren (Lech, Vils en Main) in één fietsreis!

U verblijft tijdens de reis in Hotel Föhrenhof in Stanzach en Hotel Zur Schönes Aussich in Marktheidenfeld, waarmee we al een lange samenwerking hebben. Hotel Föhrenhof is afgelopen voorjaar geheel verbouwd en wij nodigen u van harte uit om opnieuw kennis te maken met dit prachtig vernieuwde hotel waar u zult genieten van de luxe kamers en de gastvrije en uitstekende verzorging.

 

Fietsvakantie Lech en Main

Vertrek:  26 juni en 8 augustus (=volgeboekt) 2024

 

Lezersprijs: 26 juni: € 1025,- p.p. en 8 augustus: € 995,- p.p.

 

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1 persoonskamer:  € 195,-

Niet inbegrepen: reserveringskosten € 25,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. reisbescheiden per post € 7,50 per stuk, entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard, anders dan vermeld bij inbegrepen, entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.

Opstapplaatsen

Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen

Informatie en reserveren

Deze reis wordt uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Fitál vakantie specialist via 078 – 69 20 115.

Dag 1. Heenreis
Met de fietsbus naar Stanzach, met diner onderweg.

Dag 2. Meren rond Füssen – 30/65 km
Vandaag de keuze uit 2 routes: rondom Füssen met de Weissensee of rondom de Forggensee. Met de Allgäuer Alpen en het sprookjeskasteel Neuschwanstein als decor kunt u zich geen mooiere fietsdag bedenken.

Dag 3. Grän – Stanzach – 50 km
Door het Tannheimertal daalt u in een rustig tempo langs alpenweiden af naar Pfronten. U hoeft alleen maar te remmen voor de koeien op de weg. Langs de rivier de Lech wacht u een natuurparadijs te midden van een prachtig berg-en waterlandschap. Via het gezellige Reutte fietst u langs de Lech terug naar uw hotel in Stanzach.

Dag 4. Vrije dag
Maakt u met de lokale bus een uitstapje naar het koninklijke Lech of gaat u met een bergbaan naar boven? De Lech dal Aktiv Card geeft u diverse kortingen.

Dag 5. Stanzach – Stanzach – 10 km/.. km
Vanuit het hotel, volgt u de Lech naar Elbigenalp, het houtsnijcentrum van Oostenrijk. U kunt zelf zo ver het dal in fietsen als u wilt.

Dag 6. Tanheimertal – 35 km
Eén van de mooiste bergplateau’s in Tirol met zijn bloeiende alpenweiden en de vele karakteristieke kapelletjes. De Vilsalpsee is zeker ook de moeite waard. U kunt er op de fiets heen of met het toeristentreintje. ’s Middags met de fietsbus naar ons volgende hotel gelegen aan de Main in Marktheidenfeld, Duitsland.

Dag 7. Himmelstadt – Marktheidenfeld – 56 km
Met de fietsbus naar Himmelstadt. Hier stapt u op de fiets voor een heerlijke dag fietsen langs de kronkelende Main over de goed bewegwijzerde fietspaden. U fietst langs de wijnbergen van het Frankenland, via Gemünden en Lohr, bekend van het sprookje van Sneeuwwitje. Uw fietsdag eindigt bij uw hotel.

Dag 8. Marktheidenfeld – Miltenberg – 58 km
Na het ontbijt bepaalt u zelf hoe vroeg u vertrekt. U fietst naar het middeleeuwse Wertheim, met zijn imposante burcht. Uw fietsdag eindigt in het vakwerkstadje Miltenberg. In Miltenberg eindigt uw laatste fietsdag van uw vakantie, met de fietsbus terug naar uw hotel.

Dag 9. Terugreis
Na het ontbijt met de fietsbus terug naar Nederland.

 

 

 

  • reis per Comfort Class fietsbus
  • 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
  • halfpension
  • 1 x koffie met gebak
  • Lechtal Aktiv kaart
  • fietsroutes
  • fietsbegeleiding
  • uw eigen fiets gratis mee
  • reisbescheiden per e-mail
vanaf € 1.025,00 Boeken ›

Reislabels: