Ga naar boven

Fietscruise Oostzeekust van Stralsund naar Berlijn

Het beste van twee werelden, varen en fietsen in één vakantie! Het gemak van eenmalig uw koffer in-en uitpakken, U fietst overdag langs schitterende hoogtepunten afgewisseld met varen en genieten op het zonnedek van het prachtige uitzicht op het langzaam voorbijtrekkende landschap. Heerlijk genieten van mooie fietstochten, waardoor u veel over de cultuur en de natuur van deze streek zult ontdekken. Deze fietsvakantie vertrek vanaf de Hanzestad Stralsund. U fiets naar het grootste eiland van Duitsland Rügen om verder te varen naar het het schiereiland Usedom dat voor het grootste deel Duits is en een klein deel hoort bij Polen. U fietst langs de scherenkust van Usedom met uitgestrekte zandstranden en idyllische Oostzee badplaatsen. Ook brengt u een bezoek aan het Poolse Stettin. Door het Oderlandschap varen we via Schwedt, Ebenswalde en Oranienburg naar Berlijn.
Geniet aan boord van de uitstekende verzorging van ***Ms Johannes Brahms. Bent u geen fietser maar heeft u dit traject altijd al willen varen boek dan gerust!!! Of fiets een dag en vaar de andere dag weer mee, de keuze is aan u.

Fietscruise Oostzeekust van Stralsund naar Berlijn

Vertrek:  27 juli 2024

 

Lezersprijs: € 1095,- p.p.

Gebaseerd op een 2 persoonskamer op het hoofddek (economy).

Extra bij te boeken (prijs per persoon)
2 persoons cabine hoofddek € 150,-
2 persoonscabine bovendek € 250,-
2 persoons benedendek alleen gebruik € 495,-

Niet inbegrepen: reserveringskosten € 25,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. reisbescheiden per post € 7,50 per stuk, entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard, anders dan vermeld bij inbegrepen, entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.

Opstapplaatsen

Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Assen

Informatie en reserveren

Deze reis wordt uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Fitál vakantie specialist via 078 – 69 20 115.

Dag 1. Heenreis
Met de fietsbus naar Stralsund waar de vriendelijke bemanning van de Ms Brahns u al staat op te wachten voor inscheping en diner aan boord.

Dag 2. Stralsund – Lauterbach (48 km)
Brengt u eerst nog een bezoek aan Stralsund voor u op de fietst stapt? U fietst over de Rügendamm naar Gustow met de beroemde dorpskerk, via Poseritz en Garz naar Putbus. Hier mag u het “Circus’ niet missen. Het ’Circus’ is een prachtig plein met classicistische witte gebouwen er omheen en een stervormige tuin in het midden. In de haven van Lauterbach ligt de Ms Johannes Brahms op u te wachten. Tijdens het diner varen we naar Peenemünde.

Dag 3. Peenemünde – Wolgast (30 km)
Brengt u vandaag eerst een bezoek aan het techniekmuseum in Peenemünde? Een heerlijke fietsdag over het schiereiland Usedom. Usedom staat ook wel bekend als het Sonneninsel met meer dan 2000 zonne-uren per jaar. Langs de kust naar Zinnowitz met zijn witte stranden en de Seebrücke. U neemt vast een verfrissende duik in de Oostzee. In Wolgast gaat u weer aan boord. Wolgast, ook wel de “poort naar het eiland Usedom” genoemd, de middeleeuwse oude stad met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk is zeker de moeite waard om te bekijken.

Dag 4. Wolgast – Stettin (vaardag)
Vandaag een heerlijke dag aan boord. U steekt het uitgestrekte watergebied van de Szczecin-lagune (Oderhaff) over en bereikt Stettin, de groene stad aan de monding van de Oder en een van de grootste havens aan de Oostzee. Het gereconstrueerde kasteel van de hertogen van Pommeren in de oude stad is een bezoek waard. De Ms Brahms komt om ca. 15.00 uur aan in Stettin. Beleef Stettin (Szczecin in het Pools) Tip: beleef Stettin tijdens een rondleiding door de stad (optioneel, ca. € 9 per persoon).

Dag 5. Mescherin – Schwedt (32 km)
Tijdens het ontbijt varen we naar Mescherin, waar de Ms Brahms om ca. 11.30 uur aankomt. Hier kunt u ervoor kiezen om van boord te gaan om te gaan fietsen. Via Gartz fietst u het unieke grensoverschrijdende beschermde gebied “Internationalpark Unteres Odertal” binnen. In dit nationale park broeden ruim 145 soorten vogels. De Oder staat ook bekend om zijn visfauna. In Schwedt gaat uw weer aan boord.

Dag 6. Hohensaaten – Eberswalde (32 km)
‘s Morgens varen we naar Hohensaaten. Hier kunt u van boord om te gaan fietsen. de fietsroute gaat richting Niederfinow met de beroemde scheepslift. U fietst langs kleine heuvels, open plekken en door bossen een afwisselend landschap. het laatste deel op het Treidel-fietspad langs het Finow-kanaal – naar Eberswalde. In het hart van de stad, in het Finowkanaal, ligt de oudste operationele sluis van Duitsland, die sinds 1978 een technisch monument is.

Dag 7. Oranienburg – Berlijn/Tegel (38 km)
’s Morgens vaart u naar Oranienburg. Ontdek de Nederlandse roots van deze groene stad aan de Havel. Het kloppende hart van de stad is het barokke paleis Oranienburg. Het dankt zijn naam aan de Nederlandse prinses Louise Henriëtte van Oranje-Nassau. Het Nederlandse verleden is nog terug te vinden in de tuinornamenten in de 30 ha. grote paleistuin. Er zijn 2 musea en een oranjerie. Over het mooie fietspad fietst u door het Ruppiner Merengebied naar Berlijn-Tegel.

Dag 8. Terugreis
Na het ontbijt ontscheping in Berlijn en met de fietsbus terug naar Nederland.

 

 

 • reis per Comfort Class fietsbus
 • 2 persoonshut economy
 • volpension (aan boord)
 • fietsroutes
 • fietsbegeleiding
 • uw eigen fiets gratis mee
 • reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd

 • ontbijtbuffet
 • lunch of lunchpakket
 • 4-gangendiner
 • 1x per dag koffie/thee met cake/biscuits
 • middernacht snack
 • 1x Caprainsdinner
vanaf € 1.095,00 Boeken ›

Reislabels: