Ga naar boven

8-daagse Winterreis Tirol, Oostenrijk

Een groepsreis naar het prachtige Tirol in wintersfeer. Vanuit het mooi gelegen Hotel Seeblick in Nassereith maken we diverse excursies door het sneeuwlandschap van de Alpen. 

8-daagse Winterreis Tirol, Oostenrijk

Seefeld, Sölden, Bergisel en Innsbruck.

We vertrekken ’s morgensvroeg vanuit diverse opstapplaatsen in het Noorden en rijden naar ons hotel in Oostenrijk. Vanuit die locatie worden diverse excursies gemaakt. We gaan naar Seefeld waar tijdens de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976 in Innsbrück diverse wedstrijden werden gehouden. Seefeld biedt ook een schitterende omgeving voor een paardensledetocht. Via een prachtige tocht door het Ötztal bereiken we de bekende wintersportplaats Sölden. In Bergisel bezoeken we de Olympische skischans. De hoofdstad van Tirol: Innsbruck mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hier is een stadswandeling georganiseerd onder leiding van een gids. Behalve diverse excursies heeft u voldoende vrije tijd om wandelingen te maken in de omgeving of om bijvoorbeeld een langlauf cursus te volgen.

 

Vertrekdatum:

zaterdag 28 januari 2023

Lezersprijs: € 890,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1-persoonskamer € 70,- p.p.

Niet inbegrepen: reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, reserveringskosten € 15,- per boeking en Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Drachten – Leek – Hoogkerk – Assen – Beilen – Hoogeveen – Meppel.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of u neemt telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

 • vervoer per touringcar
 • 7 x overnachting met ontbijtbuffet
 • 6 x 4-gangen diner in het hotel
 • 1 x galadiner in het hotel
 • 6 x lunch
 • 3 x koffie met gebak
 • Schnapsronde
 • muziekavond
 • presentatieavond over de omgeving
 • wandeling met hoteleigenaar
 • fakkelwandeling
 • excursies als omschreven
 • stadsgids Innsbruck
 • diner op de terugreis

1e dag
We vertrekken ’s morgensvroeg vanuit diverse opstapplaatsen in het Noorden. Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons hotel in Oostenrijk. Onderweg is er een koffie/thee- en lunchstop. ’s Avonds dineren we in het restaurant van het hotel.

2e dag
Na het ontbijtbuffet is er een korte wandeling door de omgeving met de hoteleigenaar. Na de lunch heeft u de middag vrij om te genieten van de prachtige omgeving. In de namiddag wordt koffie met huisgemaakt gebak geserveerd. ’s Avonds dineren we in het hotel.

3e dag Seefeld
Halverwege de morgen vertrekken we naar Seefeld waar tijdens de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976 in Innsbrück diverse wedstrijden werden gehouden. In Seefeld gebruiken we een lunch en hierna maken we een paardensleetocht door de omgeving. ’s Avonds dineren we in het hotel.

4e dag
Vandaag heeft u een vrije dag om bijvoorbeeld zelf een heerlijke winterwandeling te maken of een snelcursus langlaufen te volgen. U kunt lunchen in het hotel. In de namiddag krijgt u koffie en gebak op het terras van het hotel. ’s Avonds dineren we in het hotel.

5e dag Ötztal
Na het ontbijtbuffet maken we ’s morgens een prachtige tocht door het Ötztal naar de bekende wintersportplaats Sölden. Hier, op 1350 meter hoogte, gaan we lunchen en heeft u voldoende vrije tijd om dit authentieke wintersportdorp te verkennen. ’s Avonds dineren we in het hotel.

6e dag Innsbruck
’s Morgens rijden we naar de Olympische springschans bij Bergisel, dit is één van de vier locaties van het Internationale Vierschansentoernooi. In 2002 werd de vernieuwde Olympische skischans geopend, ontworpen door toparchitect Zaha Hadid. Inmiddels is deze skischans uitgegroeid tot zowel een sport- als toeristische attractie. In het restaurant nuttigen we de lunch. Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de stad Innsbruck. Na de lunch bezoeken we de stad Innsbruck en is een stadswandeling georganiseerd onder leiding van een gids. ’s Avonds dineren we in het hotel.

7e dag
Vandaag heeft u een vrije dag. Er wordt een lunch geserveerd in het hotel. In de namiddag is een  Obstler Runde (het drinken van schnaps) maar ook koffie met gebak.
Voor de liefhebbers rijdt de chauffeur ’s morgens naar het Ehrwald, waar u heerlijk kunt wandelen of met de Bergbahn naar een hoger gelegen gebied kunt gaan. Daar kunt u genieten op een terras van een berghut genieten van het uitzicht. Voor de Obstler Runde bent u tijdig weer terug! ’s Avonds dineren we in het hotel.

8e dag
Na een vroeg ontbijt rijden we, via de Duitse autobanen, terug naar Nederland voor het afscheidsdiner. Hierna wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaats.

vanaf € 890,00 Boeken ›

Reislabels: