Ga naar boven

8-daagse Winterreis Tirol, Oostenrijk

Een groepsreis naar het prachtige Tirol in wintersfeer. Vanuit het mooi gelegen Hotel Seeblick in Nassereith maken we diverse excursies door het sneeuwlandschap van de Alpen. We gaan naar Seefeld waar tijdens de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976 in Innsbrück diverse wedstrijden werden gehouden. Via een prachtige paardensledetocht door het Ötztal bereiken we de bekende wintersportplaats Sölden. In Bergisel bezoeken we de Olympische skischans. De hoofdstad van Tirol: Innsbruck mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hier is een stadswandeling georganiseerd onder leiding van een gids.

8-daagse Winterreis Tirol, Oostenrijk

Vertrek: 28 januari 2023 = vertrekgarantie

 

Lezersprijs: € 890,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag 1-persoonskamer € 70,- p.p.

Niet inbegrepen: reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, reserveringskosten € 15,- per boeking en Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Drachten – Leek – Hoogkerk – Assen – Beilen – Hoogeveen – Meppel.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of u neemt telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

1e dag
We vertrekken ’s morgensvroeg vanuit diverse opstapplaatsen in het Noorden en rijden we naar Hotel Seeblick*** in Oostenrijk. Onderweg is er een koffie/thee- en lunchstop. ’s Avonds dineren we in het restaurant van het hotel.

2e dag
Na het ontbijtbuffet maken we een korte wandeling door de omgeving met de hoteleigenaar. Na de lunch hebben we de hele middag vrije tijd om te genieten van de prachtige omgeving. In de namiddag wordt koffie met huisgemaakt gebak geserveerd. ’s Avonds dineren we in het hotel.

3e dag Seefeld
Halverwege de ochtend vertrekken we naar Seefeld waar tijdens de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976 diverse wedstrijden werden gehouden. In Seefeld is er lunch en hierna maken we een prachtige paardensleetocht door de omgeving. ’s Avonds dineren we in het hotel.

4e dag
Vandaag hebben we een vrije dag om bijvoorbeeld een winterwandeling te maken of een snelcursus langlaufen te volgen. We lunchen en dineren in het hotel. ‘s Middags wordt er koffie en gebak op het terras van het hotel geserveerd.

5e dag Ötztal
Na het ontbijtbuffet maken we een mooie tocht door het Ötztal naar de bekende wintersportplaats Sölden. In Sölden, op 1350 meter hoogte, gaan we lunchen en hebben we vrije tijd om dit wintersportdorp te verkennen. ’s Avonds dineren we in het hotel.

6e dag Innsbruck
We rijden na het ontbijtbuffet naar de Olympische springschans bij Bergisel. Dit is één van de vier locaties van het Internationale Vierschansentoernooi. In 2002 werd de vernieuwde Olympische skischans geopend, ontworpen door toparchitect Zaha Hadid. Inmiddels is deze skischans uitgegroeid tot zowel een sport- als toeristische attractie. We lunchen in het restaurant van de skischans, met een prachtig uitzicht over de stad Innsbruck. Er een stadswandeling door Innsbruck georganiseerd onder leiding van een gids. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

7e dag
Vandaag wederom een vrije dag. Er wordt lunch geserveerd in het hotel. Voor de liefhebbers rijdt de chauffeur ’s morgens naar het Ehrwald, waar we kunnen wandelen of met de Bergbahn naar een hoger gelegen gebied kunnen gaan, om op het terras van een berghut te genieten van het uitzicht. We zijn tijdig terug voor een Obstler Runde (het drinken van schnaps) en koffie met gebak. ’s Avonds is er diner het hotel.

8e dag
Na een vroeg ontbijt rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland voor het afscheidsdiner. Hierna wordt iedereen weer teruggebracht naar eigen opstapplaats.

 

 • vervoer per touringcar
 • 7 x overnachting met ontbijtbuffet
 • 6 x 4-gangen diner in het hotel
 • 1 x galadiner in het hotel
 • 6 x lunch
 • 3 x koffie met gebak
 • Schnapsronde
 • muziekavond
 • presentatieavond over de omgeving
 • wandeling met hoteleigenaar
 • fakkelwandeling
 • stadsgids Innsbruck
 • diner op de terugreis
vanaf € 890,00 Boeken ›

Reislabels: