Ga naar boven

8-daagse fietsvakantie Denemarken

Tijdens deze fietsvakantie door Denemarken ziet u de prachtige bossen, glooiende akkers en de mooie kustlijn van Seeland. U fietst langs paleizen, hunebedden en stadjes uit de Vikingtijd. U bezoekt tevens Kopenhagen; een echte fietsstad. Hier kunt u bezienswaardigheden zoals attractiepark Tivoli en de Nyhaven, waar de kleine zeemeermin al meer dan 100 jaar over de zee heen uitkijkt, makkelijk per fiets bereiken. 

8-daagse Fietsvakantie Denemarken

Vertrek: 16 juli 2024

 

Lezersprijs: € 1095,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer € 135,- .

Niet inbegrepen: reserveringskosten € 25,-, calamiteitenfonds € 2,50,-, entreegelden en kosten van een overtocht met een pont, consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. en reisbescheiden per post € 7,50 per stuk. De tarieven van een E-bike zijn vanaf € 25,- per vakantiedag. Berekening huurfiets: voor deze reis berekent Fitál vakantie specialist 8 vakantiedagen.

Opstapplaatsen

Leeuwarden – Drachten – Groningen

Informatie en reserveren

Deze reis wordt uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Fitál vakantie specialist via 078 – 69 20 115.

Dag 1 Heenreis
Met de fietsbus rijden we naar Puttgarden, geleden in Noord-Duitsland. Met de ferry steken we over naar Rodbyhavn in Denemarken. De fietsbus brengt u naar het hotel.

Dag 2 Korsør – Menstrup 55 km
Uw fietsdag begint in Korsør, een gezellige, oude maritieme stad gelegen direct aan de Grote Belt. In het verleden was het er druk door de handel en scheepvaart tussen Sealand en Funen, tegenwoordig is het er minder druk als gevolg van de nieuwe brug. Via het oude havenstadje Skælskø naar Bisserup om uw fietsdag bij het hotel te eindigen.

Dag 3 Menstrup – Praesto 53 km
U bepaalt vandaag zelf hoe vroeg of laat u vertrekt naar Naestved. want u fietst vanuit het hotel. Neastved is ontstaan waar het riviertje Susaen stopt. Ontdek de schitterende stad met de vele prachtige oude huizen. Via Broskov gaat fietst u langs het Praesto Fjord naar Praesto. De fietsbus brengt u terug naar uw hotel.

Dag 4 Haraldsted So – Roskilde 45 km
Door prachtige natuurgebieden fietst u naar Roskilde. Van een afstand ziet u Roskilde en de torenspitsen van de kathedraal Roskilde Domkirke, deze dom staat op de wereld- erfgoedlijst van Unesco. De sarcofagen en graven van 38 Deense koningen bevinden zich in deze kerk. Nergens ter wereld zijn er zoveel koningen en koninginnen begraven in eenzelfde kerk. Ook kunt u het Vikingschip Museum bezoeken. De fietsbus brengt u naar uw hotel in Kopenhagen.

Dag 5 Fredensborg – Kopenhagen 50 km
Met de fietsbus naar het beroemde slot Fredensborg waar uw fietsdag begint. De paleistuinen en park zijn uitgestrekt, goed onderhouden en de entree is gratis. Vergeet niet om de beeldentuin te bekeijken. Op de fiets via een mooie route door het noordelijke deel van Seeland naar Kopenhagen. Het diner is niet inclusief zodat u vandaag u dag zelf kunt indelen.

Dag 6 Vrije dag
Vandaag kunt u de dag gebruiken om Kopenhagen te verkennen. U heeft de fiets bij u om langs bijvoorbeeld de Amalienborg of een van de vele andere bezienswaardigheden te fietsen. Of stap in de hop-on hop-off bus en boot. Het diner is vanavond exclusief dus u kunt zelf weten hoe lang u in deze bruisende, fietsvriendelijke stad blijft.

Dag 7 Køge – Rødvig 40 km
Met de bus naar het middeleeuwse Køge. Deze stad heeft de meeste oude huizen en gebouwen van Denemarken. Langs de kust met de stranden en krijtrotsen. In Højerup bezoekt u zeker de Gamle Kirke. In het havenstadje Rødvig stapt u in de loop van de middag in de fietsbus die u naar Rodbyhavn brengt voor de overtocht naar Putgarden. Daarna naar uw overnachtingshotel in Noord – Duitsland.

Dag 8 Terugreis
Met de fietsbus wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

 

  • TopClass fietsbus
  • 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
  • halfpension (m.u.v. 2x Kopenhagen)
  • fietsroutes op GPS
  • fietskaart
  • fietsbegeleiding
  • uw eigen fiets gratis mee
  • reisbescheiden per e-mail
vanaf € 1.095,00 Boeken ›

Reislabels: