Ga naar boven

6-daagse busreis Westerwald, Duitsland

Ontdek de regio Westerwald tijdens deze busreis. Gedurende deze reis maken we een aantal mooie boottochten over de Lahn, Rijn en de Moezel. De boten brengen ons langs vele burchten, kastelen en vakwerkhuizen. Met de touringcar rijden we mooie routes waaronder de prachtige Oranjeroute met een bezoek aan Dillenburg en Braunfels. Ook brengt u een bezoek aan Koblenz en Cochem. 

6-daagse busreis Westerwald, Duitsland

Vertrek: 12 juli 2024

 

Lezersprijs: € 845,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 75,-

Niet inbegrepen: Reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, reserveringskosten € 15,- per boeking en Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.

Opstapplaatsen

Leeuwarden – Drachten – Leek – Hoogkerk – Assen  – Beilen – Hoogeveen –  Emmen

Informatie en reserveren

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

Dag 1. Heenreis
’s Morgens vertrek uit diverse plaatsen in het Noorden. We rijden met enkele tussenstops naar ons hotel in Hadamar. Aan het eind van de middag inchecken in ons hotel Nassau Oranien. ’s Avonds diner in het restaurant van het hotel.

Dag 2. Boottocht over de Rijn
Na het ontbijtbuffet rijden we naar het wijnstadje Eltville waar we ons laten inschepen voor een 2,5 uur durende tocht over de Rijn naar St. Goarshausen. De tocht gaat langs schilderachtige wijnstadjes en dorpen zoals Rüdesheim en St. Goar met vele burchten en kastelen. Aan boord wordt een lunch geserveerd. ’s Middags komen we in St. Goarshausen aan en gaan we met de bus naar Koblenz. Hier in deze Historische stad waar Moezel en Rijn samenkomen (Deutsche Eck) krijgt u gelegenheid de benen te strekken. Via een leuke route rijden we aan het eind van de middag terug naar het hotel.

Dag 3. Boottocht Lahn
Vandaag maken we een cruise over de romantisch Lahn. Met de bus maken we een prachtige route naar Limburg aan de Lahn. Na de lunchpauze  inschepen voor een cruise van ruim 2 uren over de Lahn. ’s Avonds diner in hotel.

Dag 4. Braunfels en Dillenburg 
Een Oranjetocht staat op het programma. Een tocht met de touringcar met een bezoek aan Braunfels, de geboorteplaats van Amalia van Soms – Braunfels. Het stadje lijkt uit een sprookjesboek te komen. Een kasteel met kantelende torens een mooi marktplein met vakwerkhuizen. Na de vrije lunchpauze bezoek aan de geboorteplaats van Willem van Oranje. Dillenburg is zodoende de bakermat van het Nederlandse koningshuis. De Wilhelmsturm is ingericht als Oranjemuseum. ’s Avonds diner in hotel.

Dag 5. Boottocht Moezel
Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Oberfell voor een mooie boottocht over de Moezel naar Cochem. Aan boord wordt een lunch geserveerd. In Cochem krijgt u vrije tijd. Vervolgens stapt u weer op de boot van Cochem naar Oberfell. Uw chauffeur brengt u vervolgens naar ons hotel te brengen voor diner en overnachting.

Dag 6. Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We besluiten de reis met een afscheidsdiner. Hierna wordt een ieder teruggebracht naar de plaats waar hij of zij is opgestapt.

 

 

  • 5 maal overnachting met ontbijtbuffet
  • 5 maal diner in het hotel
  • vaart over de Lahn van ruim 2 uren
  • vaart over de Rijn van 2,5 uur, met lunch aan boord
  • vaart over de Moezel ,  kleine  lunch aan boord
  • Oranje route
  • gratis gebruik van zwembad en sauna in het hotel
  • afscheidsdiner in Nederland
vanaf € 845,00 Boeken ›

Reislabels: