Ga naar boven

6-daagse busreis Westerwald, Duitsland

Ontdek de regio Westerwald tijdens deze busreis. Gedurende deze reis maken we een aantal mooie boottochten over de Lahn, Rijn en de Moezel. De boten brengen ons langs vele burchten, kastelen en vakwerkhuizen. Met de touringcar rijden we mooie routes waaronder de prachtige Oranjeroute met een bezoek aan Dillenburg en Braunfels. Ook brengt u een bezoek aan Koblenz en Cochem. 

6-daagse busreis Westerwald, Duitsland

Vertrek: 14 juli 2023

 

Lezersprijs: € 790,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 55,-

Niet inbegrepen: Reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, reserveringskosten € 15,- per boeking en Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.

Opstapplaatsen

Leeuwarden – Tytsjerk – Hurdegaryp – Quatrebras – Burgum – Drachten – Leek – Hoogkerk – Groningen – Haren – Assen  – Beilen – Hoogeveen –  Emmen

Informatie en reserveren

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

Dag 1. Heenreis
‘s Ochtends vertrekken we via verschillende opstapplaatsen richting Duitsland. Via enkele tussenstops bereiken we in de middag ons hotel in Hadamar.

Dag 2. Boottocht over de Rijn
Na het ontbijtbuffet rijden we naar het wijnstadje Eltville waar we ons laten inschepen voor een 2,5 uur durende tocht over de Rijn naar St. Goarshausen. De tocht gaat langs schilderachtige wijnstadjes en dorpen zoals Rüdesheim en St. Goar met vele burchten en kastelen. Aan boord wordt een lunch geserveerd. ’s Middags komen we in St. Goarshausen aan en gaan we met de bus naar Koblenz.

Dag 3. Boottocht Lahn
Vandaag maken we een cruise over de romantische Lahn. Met de bus rijden we via een prachtige route naar Limburg an der Lahn. Na de lunch  gaan we inschepen voor een twee uur durende cruise over de Lahn.

Dag 4. Braunfels en Dillenburg 
Vandaag staat er een Oranjetocht op het programma. We bezoeken Braunfels, een sprookjesachtig stadje. Het heeft een kasteel met kantelende torens, vakwerkhuizen en een mooi marktplein.  We bezoeken de geboorteplaats van Willem van Oranje: Dillenburg, de bakermat van het Nederlandse koningshuis. De Wilhelmsturm is ingericht als Oranjemuseum.

Dag 5. Boottocht Moezel
Na het ontbijt vertrekken we naar Koblenz voor ruim 5 uur durende boottocht over de Moezel naar Cochem. Aan boord wordt een lunch geserveerd. In Cochem heeft u tijd ter vrije besteding.

Dag 6. Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis en besluiten de reis met een afscheidsdiner. Hierna wordt iedereen teruggebracht naar de opstapplaats.

 

  • 5 x overnachting met ontbijtbuffet
  • 5 x diner in het hotel
  • koffie en gebak op de heenreis
  • 1 x 2 uur durende boottocht over de rivier de Lahn
  • 1 x 2,5 uur durende bottocht over de Rijn met lunch aan boord
  • 1 x boottocht over de Moezel met een kleine  lunch aan boord
  • Bus excursie de Oranje route
  • Gratis gebruik van zwembad en sauna in het hotel
  • Afscheidsdiner in Nederland
vanaf € 790,00 Boeken ›

Reislabels: