Ga naar boven

5 dagen Duitse Waddeneilanden hoppen

Schitterende eilandenreis naar de Ost Friese Waddeneilanden. Wij bezoeken o.a. de Waddeneilanden Spiekeroog, Norderney en Langeoog. De eilanden liggen als een parelketting voor de Ost Frieslandkust met elk zijn eigen karakter.

5 dagen Duitse Waddeneilanden hoppen

Toch weer heel anders

Net als bij Nederland, ligt ook boven Duitsland een Waddenzee met Waddeneilanden en daarboven de Noordzee. Net als in Nederland en toch weer heel anders. De hele Waddenzee is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO omdat het meer dan de moeite waard om zorgvuldig te beschermen. De Duitse Wadden zijn net als de Nederlandse eilanden toeristische trekpleisters: frisse lucht, prachtige stranden, mooie natuur en onbeperkte watersport.

 

Vetrekdatum:

woensdag 6 oktober 2021

 

Prijs

Lezersprijs: € 750,- p.p.
Prijs o.b.v. 2 personen per kamer, toeslag 1-persoonskamer € 60,-

Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en reserveringskosten € 15,- per boeking en publieksbijdrage SGR € 5,-

 

Informatie en reserveren

Opstapplaatsen: Drachten – Leeuwarden – Leek – Hoogkerk – Groningen – Hoogezand

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

 • 4x overnachting met ontbijfbuffet
 • 4x diner in het hotel
 • kaffee und Kuchen op de heenreis
 • veerboot Spiekeroog
 • rondwandeling dorp Spiekeroog met gids
 • veerboot naar Norderney
 • rondrit Norderney
 • veerboot Langeoog
 • huifkartocht Langeoog
 • thee ceremonie
 • diner op de terugreis
Voor meer informatie omtrent kosteloos annuleren bij COVID-19 neemt u contact op met Paulusma Reizen

Dag 1
Vertrek vanuit verschillende opstapplaatsen. Via Bad Nieuweschans rijden we de grens met Duitsland over. In de stad Emden gaan wij koffiedrinken nabij de oude haven. Na de vrije wandeling rijden wij naar het prachtige vissersdorp Greetsiel gelegen aan de Waddenzee. Hierna rijden wij naar Jever Ostfriesland om in te checken in ons hotel Im Schützenhof. ’s Avonds dineren in het hotel.

Dag 2: Fascinerend Spiekeroog
Op de eerste dag wacht u een excursie naar het eiland Spiekeroog. Tijd op Spiekeroog – dat is afstand van het dagelijkse leven en verbondenheid met de natuur, dat zijn ontspannen zenuwen en geanimeerde zintuigen, onbelemmerde horizonnen en gezellige, knusse kroegjes, korte wegen en een lange adem. Na een dorpsrondleiding blijft er nog genoeg tijd over voor eigen invulling, om de schoonheid van het eiland tot in detail te leren kennen.

Dag 3: Fascinerend Norderney
De dag van vandaag leidt eerst naar Norden – Norddeich. Daar wacht de veerboot naar het eiland Norderney. Het eiland is na Borkum, het op twee na grootste Ost Friese eiland en bezit als enige grotere bosgebieden. Op Norderney vindt u nog veel historische bouwstoffen. Na een rondrit per bus kunt u het eiland op eigen houtje ontdekken. Wandelt u langs de vele behouden Biedermeier huizen en de klassieke bouwwerken uit de vorige eeuw. Het Kurhaus biedt naast zijn unieke architectuur ook een casino. Ook kunt u het prachtige Vissershuisjesmuseum bezoeken of werpt u een blik op het Norderney uit vroegere tijden. Een andere mogelijkheid is een wandeling over het oostelijke deel van het eiland. Of wandelt u over de gemarkeerde wegen door het Nationaalpark en ontdek de pure natuur in het duinenlandschap en de uitgestrekte kwelders.

Dag 4: Fascinerend Langeoog
Vandaag rijden we na het ontbijt naar Bensersiel. Van daaraf gaat het met de veerboot naar Langeoog. De bonte eilandspoorweg wacht op u en brengt u in een paar minuten naar het station in het dorp. Hier wacht een verder hoogtepunt: tijdens een huifkartocht kunt u de wind om de oren laten waaien en genieten van de heerlijke natuur. Aansluitend kunt u door het dorp met uitnodigende café’s, winkels en boetieks slenteren. Te voet kunt u in ca. 20 minuten op het strand zijn. Beleef het prachtige uitgestrekte 14 km lange natuurlijke zandstrand bij een wandeling of vanuit een strandstoel, welke u direct in het dorp kunt huren. Wij raden u een bezoek aan, aan het grote Scheepsvaartmuseum met Noordzee Aquarium aan, het Heimatmuseum Seemannshus of het Reddingsbotenmuseum.

Dag 5: Thee ceremonie
Vertrek halverwege de ochtend uit het hotel en wij rijden naar Leer voor een bezoek aan Bünting Teemuseum voor een echte Ostfriesland Thee ceremonie. In Leer krijgt u nog enige vrije tijd voordat wij ons naar ons diner adres begeven voor een heerlijk afscheidsdiner. Hierna wordt iedereen weer naar de opstapplaats teruggebracht.

vanaf € 750,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: