Ga naar boven

5-daagse wandelvakantie Rügen

Een ideale vakantie met een wandelniveau met een eenvoudige moeilijkheidsgraad.  Tijdens deze reis maken we kennis met Rügen, een eiland aan de Oostzeekust van Duitsland.

5-daagse wandelvakantie Rügen

Met bezoek aan o.a. Binz, Juliasruh, Cape Arkona en Hiddensee.

De wandelpaden voeren u langs weelderige, groen begroeide steile hellingen en prachtige zandstranden. De prachtige natuur en de fantastische stranden, evenals charmante stadjes, nodigen uit voor een heerlijke vakantie.

Dit prachtige eiland aan de Oostzeekust in Noord-Duitsland, dat met een brug verbonden is aan het vaste land, kenmerkt zich door prachtige stranden en gezellige havens van karakteristieke dorpen. De prachtige natuur met witte krijtrotsen, nodigt uit voor heerlijke wandelingen. Alle wandelingen zijn onder leiding van een gids en zijn qua moeilijkheidsgraad eenvoudig.

 

 

Vertrekdatum:

zaterdag 10 september 2022

Er zijn meerdere vertrekdata op de website van Veenstra Reizen, prijzen verschillen per vertrekdatum.

 

Prijs:

Lezersprijs € 579,- p.p.

Exclusief toeslag eenpersoonskamer : € 120,- p.p.
Reserveringskosten : € 15 ,- per boeking
Bijdrage SGVR : € 5,- per persoon

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Buitenpost – Leeuwarden – Drachten – Leek – Hoogkerk – Zuidbroek – Winschoten

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen.  Voor meer informatie of boeken neemt u telefonisch contact op via 0511-542 809 (ma-vrij).

  • Reis per comfort class touringcar
  • Lunchpakket op de heenreis
  • 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer o.b.v. halfpension
  • 3 tot 4 uur durende wandeling o.l.v. een gids Sellin-Binz
  • Dagexcursie Hiddensee incl. wandeling o.l.v. een gids
  • Overtocht Schaprode-Kloster
  • Dagexcursie incl. wandeling o.l.v. een gids Juliiusruh-Kap Arkona-Puttgarden

Dag 1 – Heenreis
Vertrek vanaf uw opstapplaats richting Rügen. Dit prachtige eiland aan de Oostzeekust in Noord-Duitsland dat met een brug verbonden is aan het vaste land kenmerkt zich door prachtige stranden, gezellige havens en karakteristieke dorpen. De prachtige natuur met zijn witte krijtrotsen nodigt uit voor heerlijke wandelingen.

Dag 2 – Wandeling van Sellin naar Binz – 10 km
Vandaag start u vanuit Sellin voor een gemakkelijke wandeling langs de kust naar Binz. Geniet van prachtige vergezichten en bezoek het monument van de “Finse krijger”. Voorbij het mystieke “Zwarte Meer”, genesteld in een sprookjesbos, wandelt u langs kronkelende paden door het zuidoostelijke Rügen-biosfeerreservaat. Uw gids vertelt u de verhalen uit de legendarische wereld van het Rügische sprookje. Een comfortabele route van ca. 10 km brengt u naar Binz, een badplaats met een historische architectuur. De toeristenbelasting in Binz is ter plaatse te betalen.
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Dag 3 – Excursie naar Hiddensee – 7 km
Vandaag neemt u de veerboot van Schaprode naar het eiland Hiddensee. Het kleine, langgerekte Oostzee-eiland Hiddensee ligt voor het eiland Rügen in het Westen. In de 4 plaatsen Kloster, Grieben, Vitte en Neuendorf-Plogshagen wonen ca. 1300 inwoners op een oppervlakte van het 17 km lange en op sommige plaatsen slechts 125 m brede eiland. Het autovrije eiland staat bekend om zijn charmante natuurgebied met unieke flora en fauna, om zijn mooie zandstranden langs de westkust en om zijn mooie dorpjes. Verken het eiland te voet met een lokale wandelgids. Sinds het eiland rond 1880 door kunstenaars, b.v. Gerhart Hauptmann, Käthe Kruse, Bert Brecht en Franz Kafka werd ontdekt, ontwikkelde het zich tot een populair recreatiegebied.
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Dag 4 – Excursie Juliusruh – Cape Arkona – Putgarten – 10 km
De bus gaat naar Juliusruh en van daaruit begint de wandeling naar Kaap Arkona. Het wandelpad leidt langs de hoge oever met een prachtig uitzicht over de Oostzee naar het geklasseerde vissersdorpje Vitt (ca. 8 km). Hier kunt u de kleine bankkapel, het kleine stadscentrum en de haven bezoeken. De wandeling gaat verder langs de Hohufers langs de overblijfselen van de voormalige Slavische kasteelwal naar Kaap Arkona (ongeveer 1,5 km).
Moeilijkheidsgraad: grotendeels vlak. De paden zijn geplaveid met zand- en steenplaten.

Dag 5 – Terugreis
Vandaag begint de reis naar huis met veel nieuwe indrukken.

vanaf € 579,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: