Ga naar boven

5-daagse wandelvakantie Rügen

Een ideale vakantie met een wandelniveau met een eenvoudige moeilijkheidsgraad.  Tijdens deze reis maken we kennis met Rügen, een eiland aan de Oostzeekust van Duitsland.

5-daagse wandelvakantie Rügen

Met bezoek aan o.a. Binz, Juliasruh, Cape Arkona en Hiddensee.

 

De wandelpaden voeren u langs weelderige, groen begroeide steile hellingen en prachtige zandstranden. De prachtige natuur en de fantastische stranden, evenals charmante stadjes, nodigen uit voor een heerlijke vakantie.

Dit prachtige eiland aan de Oostzeekust in Noord-Duitsland, dat met een brug verbonden is aan het vaste land, kenmerkt zich door prachtige stranden en gezellige havens van karakteristieke dorpen. De prachtige natuur met witte krijtrotsen, nodigt uit voor heerlijke wandelingen. Alle wandelingen zijn onder leiding van een gids en zijn qua moeilijkheidsgraad eenvoudig.

 

Vertrekdatum:

maandag 28 juni 2021 = VOL

Prijs

Lezersprijs € 579,- p.p.

Exclusief toeslag éénpersoonskamer : € 120,- p.p.
Reserveringskosten : € 15 ,- per boeking
Bijdrage SGVR : € 5,- per persoon

Informatie en reserveren:

Deze prachtige dagtocht wordt georganiseerd en uitgevoerd door Veenstra Reizen.  Voor meer informatie of boeken neemt u telefonisch contact op via 0511-542 809 (ma-vrij).

Veenstra Reizen reist volgens strikte voorwaarden van het RIVM.
Voor meer informatie over kosteloos annuleren, kunt u telefonisch contact opnemen met Veenstra Reizen.

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Lunchpakket op de heenreis
  • 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer o.b.v. halfpension
  • 3 tot 4 uur durende wandeling o.l.v. een gids Sellin-Binz
  • Dagexcursie Hiddensee incl. wandeling o.l.v. een gids
  • Overtocht Schaprode-Kloster
  • Dagexcursie incl. wandeling o.l.v. een gids Juliiusruh-Kap Arkona-Puttgarden


Voor meer informatie over kosteloos annuleren, kunt u telefonisch contact opnemen met Veenstra Reizen.

Dag 1
Vertrek vanaf uw opstapplaats richting Rügen. Naast het totaal van 60 km aan fijne zandstranden, biedt het grootste eiland van Duitsland een verscheidenheid aan landschappen en structuren: bezoek de levendige resorts aan de Oostzee of de grote nationale parken van het eiland, laat u betoveren door de charme van de spa-architectuur, droomachtige landschappen en wereldberoemde uitzichten. Pittoreske lanen, dromerige vissersdorpjes, idyllische baaien, lagune- en binnenmeren en weelderige beukenbossen kenmerken het eilandlandschap.

Dag 2
Wandeling van Sellin naar Binz – 10 km
Vandaag start u vanuit Sellin voor een gemakkelijke wandeling langs de kust naar Binz. Ontdek waar de “Finse krijger” over gaat. Voorbij het mystieke “Zwarte Meer”, genesteld in een sprookjesbos, gaat het langs kronkelende paden door het zuidoostelijke Rügen-biosfeerreservaat. Samen met verhalen uit het Rügische sprookje en de legendarische wereld kunt u comfortabel de ca. 10 km naar Binz wandelen, waar een bezoek ter plaatse volgt. De toeristenbelasting in Binz is ter plaatse te betalen. Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Dag 3
Excursie naar Hiddensee – 7 km
Vandaag neemt u de veerboot van Schaprode naar het eiland Hiddensee. Het kleine, langgerekte Oostzeeeiland Hiddensee ligt voor het eiland Rügen in het westen.
In de 4 plaatsen Kloster, Grieben, Vitte en Neuendorf-Plogshagen wonen ongeveer 1300 inwoners van het 17 km lange en op sommige plaatsen slechts 125 m brede eiland. Het autovrije eiland staat bekend om zijn charmante natuurgebied met unieke flora en fauna, om zijn mooie zandstranden langs de westkust en om zijn mooie dorpjes. Verken het eiland te voet met een lokale wandelgids. Sinds het eiland rond 1880 door kunstenaars, b.v. Gerhart Hauptmann, Käthe Kruse, Bert Brecht en Franz Kafka werd ontdekt, ontwikkelde het zich tot een populair recreatiegebied.
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Dag 4
Excursie Juliusruh – Cape Arkona – Putgarten – 10 km
De bus gaat naar Juliusruh en van daaruit begint de wandeling naar Kaap Arkona. Het wandelpad leidt langs de hoge oever met een prachtig uitzicht over de Oostzee naar het geklasseerde vissersdorpje Vitt (ca. 8 km).
Hier kunt u de kleine bankkapel, het kleine stadscentrum en de haven bezoeken. De wandeling gaat verder langs de Hohufers langs de overblijfselen van de voormalige Slavische kasteelwal naar Kaap Arkona (ongeveer 1,5 km).
Moeilijkheidsgraad: grotendeels vlak. De paden zijn geplaveid met zand- en steenplaten.

Dag 5
Terugreis – Vandaag begin je je reis naar huis met veel nieuwe indrukken.

vanaf € 579,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: