Ga naar boven

5-daagse all-in reis Harzgebergte Duitsland

Geniet van een geheel verzorgde reis naar één van de mooiste gebieden van Duitsland op relatief korte afstand van Nederland. Duitse vakwerkstadjes, warmwaterbronnen en middeleeuwse kastelen vormen samen het decor van het Harzgebergte. We bezoeken samen met een gids de steden Goslar en Quedlinburg, die op de lijst van UNESCO Werelderfgoed staan. In Wernigerode kunt u de historische binnenstad met de gerestaureerde, kleurrijke vakwerkhuizen bekijken. Ook maken we mooie bus excursies door Nationalpark Harz met zijn glooiende landschappen, heldere meren, dennenbossen en rotspartijen. We verblijven in Enjoyhotel Harz in Hahnenklee-Bockswiese, een hotel met een rustige ligging, zwembad en sauna.

 

 

5-daagse all-in reis Harzgebergte Duitsland

Vertrek: 10 mei, 5 juli en 10 augustus 2023

 

Lezersprijs: € 599,- p.p.

Geen toeslag eenpersoonskamer.

Exclusief:  reserveringskosten € 15,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, SGR € 5,- p.p. en reis- en annuleringsverzekering.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Leek – Hoogkerk – Assen – Beilen – Hoogeveen – Emmen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Paulusma Reizen. Ga voor meer informatie of het reserveren naar de website of neem telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174.

Dag 1. Heenreis
We vertrekken vanuit diverse opstapplaatsen en rijden met tussenstops naar ons hotel in Hahnenklee Bockwiese. Hier worden we ontvangen met koffie/thee en gebak. ’s Avonds dineren we in het hotel.

Dag 2. Keizerstad Goslar
Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Vanuit het hotel kunt u een mooie korte of lange wandeling maken. Na de lunch in het hotel rijden we een prachtige route door de Noord-Harz naar de keizerstad Goslar. Goslar staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. U kunt deelnemen aan een wandeling o.l.v. een gids of de stad op eigen gelegenheid verkennen. Hierna rijden we terug naar ons hotel, waar we dineren.

Dag 3. Wernigerode en Quedlinburg
Vandaag bezoeken we het oostelijke deel van de Harz en bezoeken het pittoreske Wernigerode. Een plaatselijke gids leidt ons langs kleurrijke vakwerkhuizen en het stadhuis op de markt. ’s Middags bezoeken we Quedlinburg, één van de mooiste steden van Duitsland op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er staan meer dan 1200 vakwerkhuizen met meer dan 500 jaar bouwgeschiedenis en tevens het oudste vakwerkhuis van Duitsland. Via een prachtige route door de bossen van de Harz keren we terug naar ons hotel. ’s Avonds dineren we in het hotel.

Dag 4. Nationalpark Harz
Na het ontbijt heeft u vrije tijd om de omgeving op eigen gelegenheid te ontdekken. De houten Stabkirche ligt op nog geen kilometer lopen van het hotel en is de moeite waard om te bekijken. Na de lunch in het hotel maken we met de chauffeur een natuurtocht per bus door Nationaalpark De Harz en rijden door een zee van bomen met prachtige vergezichten langs de Okerstausee, bekend om de stuwdam. Hierna rijden we terug naar het hotel om te dineren.

Dag 5. Terugreis
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland en genieten van een afscheidsdiner, waarna iedereen weer naar de opstapplaats wordt gebracht.

 

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Ontvangst met  koffie/thee en gebak
 • 4 x hotelovernachting met ontbijtbuffet
 • 4 x warme lunch of lunchpakket
 • 4 x driegangenkeuzemenu
 • Dagelijks alle consumpties gratis van 17.00 uur tot 24.00 uur: frisdranken, vruchtensappen, bieren, wijnen en jenevers
 • Koffiecorner: de gehele dag gratis koffie / thee
 • Iedere avond entertainment, o.a. live muziek, wandeling en een quizavond
 • Gratis gebruik van fitnessruimte, zwembad en sauna in het hotel.
 • Bus excursies volgens programma
 • Stadsgids in Goslar
 • Stadsgids in Wernigerode
 • Diner op de terugreis
vanaf € 599,00 Boeken ›

Reislabels: