Ga naar boven

Weg met wagenziekte dankzij deze tips

Wagenziekte. Wat een doffe ellende is dát! Veel mensen hebben er wel eens last van. Maar als je wagenziek bent, wat kun je dan het beste doen om er zo snel mogelijk van af te komen? En nog belangrijker: hoe voorkom je wagenziekte?

Weg met wagenziekte dankzij deze tips

Mensen die wel eens wagenziek zijn (geweest), kennen het gevoel. Het zweet breekt je uit, je wordt misselijk, bleek en duizelig en vaak moet je ook overgeven. Geen leuk begin van de vakantie. En ook geen geweldige afsluiter, natuurlijk. Het komt vaak door de schommelbeweging tijdens het rijden waardoor wagenziekte optreedt. Wij geven tien tips die kunnen helpen tegen wagenziekte.

 

1. Eet iets voordat je in de auto stapt. Iets lichts is het beste. Drinken is goed, maar beter geen alcohol, drank met koolzuur en koffie.

 

2. Wat autoziekte kan voorkomen, is dat je zelf rijdt. Je ziet dan bochten en hobbels aankomen en bent daardoor voorbereid op het geschommel.

 

3. Vaak hebben mensen die achterin zitten sneller wagenziekte. Ga dus voorin zitten. Dit kan helpen.

 

4. Slecht idee: een boek lezen tijdens het rijden. Ook gamen of schrijven kunnen sneller leiden tot duizeligheid en een flauw gevoel.

 

5. Een betere vorm van afleiding is gewoon gezellig praten met jouw reisgezelschap. Of luister aandachtig naar muziek of een podcast.

 

6. Houd je ogen gericht op de horizon. Op zee is dit dé tip voor mensen die zeeziek kunnen worden en aan wal heeft dit hetzelfde effect.

 

7. Adem rustig in en uit. Houd je aandacht bij je ademhaling door bijvoorbeeld te tellen. En zet een raampje open. Frisse lucht doet een mens altijd goed.

 

8. Als je slaapt word je niet snel wagenziek. En ben je al wat wagenziek, dan zakt dit snel weg wanneer je in slaap valt. Maak het jezelf lekker comfortabel met een nekkussen en een slaapmasker.

 

9. Er zijn geneesmiddelen die wagenziekte kunnen voorkomen of verhelpen. Let op: sommige geneesmiddelen kunnen jouw reactievermogen beïnvloeden. Rijden is dan onverstandig en gevaarlijk. Laat je eventueel informeren door de apotheker of huisarts en lees altijd goed de bijsluiter.

 

10. Er zijn ook armbandjes en pleisters die wagenziekte tegengaan of verminderen. De armbandjes zijn onder andere bij online shops te bestellen. Pleisters vind je bij de apotheek of drogisterij.

Heeft u behoefte aan nog meer tips?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://www.reisenco.nl/tips/

Geplaatst op: 24 september 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: