Ga naar boven

Que?! Vijf handige (en leuke) taalapps voor op reis 

Reizen, er is niets mooiers (vinden wij). Maar taal is vaak wel een ding. Wil je je zelfs in de meest verre oorden goed verstaanbaar kunnen maken? Wij geven je vijf handige taalapps die je zullen helpen tijdens jouw toekomstige reis.  

Vijf handige (en leuke) taalapps voor op reis 

Duolingo 

Duolingo is een app die het leren van een taal leuk maakt. Alleen al de boodschap dat een paar minuten per dag genoeg is om een taal te leren, motiveert. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zit je zomaar een uur te blokken. Je leert een taal spreken, schrijven, lezen en verstaan. Herhaling van de geleerde stof is een sterk punt van deze app. Mogelijk nadeel: bij veel talen zijn de lessen in het Engels. 

Memrise 

Een andere app waarmee educatie samengaat met vermaak, is MemriseMet video’s, spelletjes én ezelsbruggetjes kun je met deze app zo’n beetje elke taal leren die je maar wilt. Zelfs Japans lezen wordt er makkelijker door: een animatie toont waar een bepaald Japans karakter naar verwijst waardoor je zowaar de logica kunt zien van zo’n karakter.  

Babbel 

Wil je vooral een taal kunnen spreken? Dan is Babbel een goede. Met deze app kun je gespreksonderwerpen kiezen waarover je dan bepaalde zinnen leert. De voorbeeldzinnen zijn ingesproken door mensen voor wie de betreffende taal de moedertaal is. Qua uitspraak leer je dus een hoop.  

HiNative 

Handig voor als je al op reis bent: HiNativeVia deze app kun je vragen stellen die locals beantwoorden. Bijvoorbeeld hoe je in het Spaans zegt: ‘Wat is een goed restaurant in de buurt?’. Of hoe je bepaalde woorden en zinnen schrijft. Wat jouw taalvraag ook is, je krijgt doorgaans snel antwoord.  

Google Translate 

Zeker als de uitspraak van een taal moeilijk blijkt, is Google Translate een uitkomst. Je typt de zin in die je wilt zeggen en laat de vertaling lezen. Het werkt niet altijd foutloos, maar vaak goed genoeg om duidelijk te maken wat je bedoelt. 

Geplaatst op: 13 augustus 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: