Ga naar boven

Verras je moeder op Moederdag met deze 10 originele reiscadeautjes (onder de 20 euro!)

Het is bijna tijd voor Moederdag. Zeker in deze vreemde tijden is het des te leuker om haar waar blij te maken met een waardevol presentje. En in plaats van de zoveelste bos rozen en shampoo-set, geven wij je tien originele cadeautips onder de €20,- waarmee je alle reismoeders blij kunt maken!

Verras je moeder op Moederdag met deze 10 originele reiscadeautjes (onder de 20 euro!)

Wereldkaartpuzzel

Een leuk tijdverdrijf voor deze periode is (samen) puzzelen. En wat is voor een fervente reiziger dan leuker dan een puzzel van een wereldkaart? Tijdens het leggen van de duizend stukjes, kun je uitgebreid dromen bij de reizen die je nog wil maken in bijvoorbeeld Cuba, Japan of Kenia.

Sieraden

Voor iemand die houdt van reizen, is een sieraad een fraai en persoonlijk geschenk. Er zijn onder andere verschillende armbanden te verkrijgen met reisquotes. Bijvoorbeeld een zilveren armband met ‘Dream. Travel. Discover.’ Of een rosé-armband met ‘Enjoy the journey’. Maar er zijn ook kettinkjes met bijvoorbeeld een klein kompas als hanger.

Een sieraad met inscriptie is een cadeau dat iemand zal bewaren. Foto: Pixabay

Reisdagboek

Een reis vastleggen met foto’s is dankzij de mobiele telefoon vanzelfsprekender dan ooit. Maar ervaringen, gedachten en emoties leg je vaak makkelijker vast met pen en papier. Een reisdagboek is daarom een mooi geschenk voor iemand die op reis gaat.

Handige multitool

Backpackers reizen graag zo licht mogelijk. Een ideaal cadeau is een reisbestek multitool. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen, zoals met mes, lepel, vork, flesopener, kurkentrekker én blikopener. Zo’n multitool is met een ring aan je tas of sleutel te bevestigen, zodat je hem altijd bij je hebt.

Vriendschapsboekje

Herinner je ze nog, die vriendschapsboekjes die rondgingen op de basisschool? En hoe leuk het was om daar later nog eens doorheen te bladeren? Goed nieuws: er zijn ook vriendschapsboekjes voor backpackers. De mensen die je onderweg tegenkomt en die je niet wilt vergeten, kunnen in het boekje vragen beantwoorden als ‘wat was jouw favoriete maaltijd tijdens deze reis?’ en ‘wat was het mooiste moment dat we samen hebben beleefd’. De ‘Friendship book for backpackers’ (Engelstalig) is bij boekhandels te verkrijgen.

Hamamdoek

Een hamamdoek is mooi, multifunctioneel, licht en dun. Daarmee is het een perfect cadeautje voor een reisliefhebber. Een hamamdoek kan dienen als omslagdoek, kleedje of handdoek. Er zijn hamamdoeken in verschillende afmetingen en in allerlei kleuren.

Packing cubes

De inhoud van een koffer of backpack kan door het reizen nog wel eens een chaos worden. Een ideale oplossing bieden packing cubes. Zou houd je al jouw sokken, t-shirts, ondergoed en andere spullen mooi van elkaar gescheiden en is alles makkelijker terug te vinden.

Gorillapod

Een mobiel is een perfect fototoestel, een gorillapod een perfect statief. Een Gorillapod heeft drie pootjes, die je op allerlei manieren kunt neerzetten. Ideaal als je bijvoorbeeld een selfie wilt maken op grond met veel keien. De pootjes kunnen ook om een paal gevouwen worden. De Gorillapod is licht en compact, dus makkelijk mee te nemen.

Een Gorillapod is een ideaal hulpmiddel voor het maken van een foto. Foto: Pixabay

Opvouwbare waterfles

Water meenemen als je eropuit gaat is altijd handig. Maar een waterfles neemt wel wat ruimte in beslag. Een opvouwbare waterfles is ideaal. Wanneer hij leeg is, druk je hem in elkaar en is hij makkelijk op te bergen in je schoudertas of backpack.

Waterdicht telefoonhoesje

Een nachtmerrie voor velen: de telefoon in het water laten vallen. Of dat het natregent, omdat je tas iets minder waterdicht is dan gedacht. Een waterdicht telefoonhoesje kost weinig, maar voorkomt een hoop ellende.

Staat de ultieme cadeautip niet in bovenstaand lijstje? Check dan ook de andere Reis&Co tips, zoals de favoriete boeken van de redactie!

Geplaatst op: 19 april 2021
Geplaatst door: Amanda van Loon
Deze pagina delen:
Deze pagina delen: