Ga naar boven

Tolvignetten en milieustickers

Voordat je met je auto in het buitenland (verder) kunt rijden is er soms een tolvignet en/of milieusticker nodig. Je zult je misschien afvragen waarom dit nodig is. Als je de video hieronder bekijkt zul je hier meer over te weten kunnen komen.

Tolvignetten en milieustickers

Als je met de auto op vakantie gaat kan het verwarrend voor je zijn wanneer je tolvignetten en milieustickers nodig hebt. Bovendien zou het reizen op Duitse snelwegen veel duurder kunnen worden in de toekomst, vooral voor buitenlanders. Daarnaast is niet iedereen het erover eens dat deze plannen winstgevend zullen zijn.

Discussie in Duitsland

In het publieke debat over de potentieel discriminerende impact van het Duitse tolsysteem geven grensregio’s hun mening over de mogelijk negatieve impact op grensoverschrijdende interactie. Daarbij blijkt het dat de negatieve effecten economisch, ecologisch en sociaal van aard kunnen zijn. Ook doet het ITEM-expertisecentrum onderzoek naar de verwachte effecten hiervan in de Euregio Maas-Rijn.

Bovendien is Duitsland niet het enige Europese land waar in sommige gevallen tolvignetten nodig zijn. Bekijk voor meer informatie hierover de onderstaande video:

Door: Amanda van Loon

Geplaatst op: 28 juni 2019
Geplaatst door: Amanda van Loon
Deze pagina delen: