Ga naar boven

Thuis door corona: de 9 leukste binnen-activiteiten met kinderen

De maatregelen worden weer strenger nu de coronabesmettingen oplopen. Helaas betekent dit dat we weer wat meer binnen zullen zitten, ook in de kerstvakantie. Of misschien blijf je binnen omdat iemand in het gezin klachten heeft, of binnen een risicogroep valt. Wat de reden ook is: met deze 9 activiteiten maak je binnen zitten met je gezin in de voorjaarsvakantie beregezellig!

 

Thuis door corona: de 10 leukste binnen-activiteiten met kinderen

1. Bakken

Lekker kliederen met bloem, snoepen van het beslag en later genieten van je meesterbaksel: bakken is altijd een top activiteit voor kinderen! Prikkel hun creativiteit en maak samen cupcakes of cakepops die ze daarna zelf kunnen versieren.

2. Stop motion video met lego

Heb je een lego of playmobil fanaat thuis zitten? Hoe tof is het dan om samen een stop motion filmpje te maken met de poppetjes. Filmen doe je gemakkelijk met je telefoon door de video steeds vroegtijdig te pauzeren.

3. Knutselen en schrijven voor opa en oma

Wanneer de kinderen hun opa en oma moeten missen door de coronacrisis, is het natuurlijk erg leuk om thuis toch wat aandacht aan hen te besteden. Zet de kinderen lekker aan het werk om mooie knutselwerkjes te maken met zelfgeschreven kaarten die ze naar opa en oma kunnen sturen.

4. De online masterclasses van Klokhuis

Als je graag de kinderen bezig wilt houden, maar ook wat tijd voor jezelf of samen met je partner nodig hebt, zijn de masterclasses van Klokhuis dé uitkomst! In de verschillende masterclass-video’s op YouTube, laat Klokhuis zien hoe je bijvoorbeeld 3D-straattekeningen maakt, leren ze gebarentaal, of schilderen ze hun eigen portret.

5. Organiseer een fotoshoot

Kwam je er voorheen door de drukte nooit aan toe om mooie foto’s te maken samen? Dan is dit het uitgelezen moment! Maak het voor de kinderen interessant door verschillende thema’s te kiezen en te verkleden. Hang een groot wit dekbed of matrashoes op voor een heuse thuisfotostudio.

6. Een grote indoor hindernisbaan

Na een paar dagen hebben jullie alle strepen op het behang wel geteld. Tijd om het huis om te bouwen tot een spannende attractie! Maak van huishoudelijke artikelen en meubelen lastige obstakels en laat de kinderen door hun eigen hindernisbaan racen. 3, 2, 1… Go!

7. Films kijken in jullie eigen thuisbioscoop

Na lange dagen spelen en knutselen is er niks lekkerder dan samen te chillen voor de tv. Maar dit kan ook nét wat spannender. Vul de hele woonkamer met kussen en dekens, sluit de gordijnen en doe enkel wat gezellige lichtjes aan. Bereid wat lekkere snacks en kies een leuke familiefilm uit. Zo maak je eenvoudig een gezellige thuis bioscoop!

8. Maak het grootste kunstwerk ooit

Laat samen je creativiteit de vrije loop door een gigantisch kunstwerk te maken. Gebruik bijvoorbeeld een behangrol als ondergrond en beplak het met oud karton, flessendopjes en blaadjes en takjes uit de tuin. Of probeer verschillende verftechnieken uit met bijzondere materialen, zoals ze in onderstaand filmpje voor doen.

9. Organiseer een fotospeurtocht

Een leuke activiteit die makkelijk gemaakt is, is een fotospeurtocht. Maak met een camera of telefoon foto’s van voorwerpen, hoekjes of plekken in huis en laat de kinderen opzoek gaan. Wie heeft als eerste alles op de foto’s gevonden?

Behoefte aan nog meer tips?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://www.reisenco.nl/tips/

Geschreven door: Nienke van der Wal

Geplaatst op: 16 februari 2021
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: