Ga naar boven

Roadtrip aan het plannen? Deze 10 dingen mag je niet vergeten!

Het wordt steeds populairder om niet op vakantie te gaan naar één plek, maar een heel land te bezichtigen tijdens een roadtrip. Door het heersende coronavirus zijn we allemaal wat meer aan het dromen over onze toekomstige reizen. En als je dan toch al druk bezig bent met het plannen van jouw droomreis, vergeet dan deze 10 roadtrip essentials niet te mee te nemen!

Roadtrip aan het plannen? Deze 10 dingen mag je niet vergeten!

 1. Dat klinkt als muziek in de oren

Een roadtrip betekent in de meeste gevallen héél veel tijd in de auto doorbrengen. Een saaie autorit kan funest zijn voor de gezellige sfeer. Ga goed voorbereid op weg en neem stapels cd’s mee, download tientallen playlists en vergeet vooral de aux-kabel, powerbanks of autolader niet.

 

2. Waarheen? Daarheen!

Dit is een inkoppertje, maar navigatie zal waarschijnlijk je beste (en slechtste) vriend worden tijdens deze roadtrip. Je kan voor old school gaan en kiezen voor kaarten en boekjes. Wil je het iets sneller en compacter houden, dan kom je met Google Maps een heel eind. Thuis kan je de kaarten vast downloaden op je telefoon en op de weg kan je dit offline gratis gebruiken.

Waarheen? Daarheen! 

3. Veiligheid voorop

Ook niet geheel onbelangrijk: een EHBO-kitje. Check per land wat handig (of nodig!) is om bij je te hebben. Onmisbaar zijn muggenspray, reistabletjes (tegen wagenziekte) en paracetamol. Heb je andere medicijnen nodig? In sommige landen heb je een medicijnenpaspoort nodig voor de douane. Ga dit van tevoren even na bij de apotheek.

 

4. Je eigen comfort

Last van heimwee of kan wat extra comfort geen kwaad? Denk er dan over na om een kussen en/of dekentje van huis mee te nemen. Je weet nooit waar je terecht komt en zo ben je zeker dat je de nachten niet hoeft door te brengen met een steen onder je hoofd.

Je eigen comfort

 

5. Een huis op wielen

Voor de komende weken of dagen is jouw auto je huis. Jullie zullen namelijk heel veel tijd samen doorbrengen. En net zoals je je huis netjes wilt houden, is het ook belangrijk om je auto netjes te houden. Zorg daarom voor vuilniszakjes, reinigingsdoekjes en desinfecterende handgel en ruim de auto van te voren helemaal op.

 

6. Liefde gaat door de maag

Honger kan een echte mood killer zijn. Daarom is het verstandig om te zorgen voor voldoende snacks (en water!) voor onderweg. Neem ook zeker een koelbox mee, zodat je drinken altijd koud staat. Ook is echt ijzeren bestek een goede toevoeging: gratis, milieuvriendelijk en het breekt niet door midden bij het smeren van je eerste boterham.

Liefde gaat door de maag

 

7. Money, money, money!

Het plannen van een roadtrip kan wat geld gaan kosten. Maar ook onderweg kan je voor verrassingen komen te staan. Bereid je daarom het beste voor door voldoende cash op zak te hebben. Soms is het ook handig om een creditcard tot je beschikking te hebben, omdat je niet overal met een (Nederlandse) bankpas kan betalen.

 

8. Essentials die verschillen per land

Naast de benodigde papieren, verschilt het soms per land wat je bij je moet hebben tijdens het reizen. Een veiligheidshesje en gevarendriehoek zijn in veel landen verplicht. Maar in sommige landen heb je ook een internationaal rijbewijs, tolvignet, milieuvignet of milieusticker nodig.

Essentials die verschillen per land

 

9. Zakdoekjes als lifesaver

Zakdoekjes doen meer dan tranen drogen en loopneuzen deppen. Wanneer de nood hoog is, weet je niet altijd waar je je behoeften zal moeten doen. En al is dit in de wildernis of op een wc zonder wc-papier: wat zal jij blij zijn dat je zakdoekjes bij de hand hebt!

 

10. Een goede voorbereiding is het halve werk

En tot slot: ga goed voorbereid op weg en check je auto. Keer hem helemaal binnenstebuiten en ga bijvoorbeeld even na of er genoeg ruitenvloeistof is (en of je reserves mee hebt), je bandenspanning goed is en of alles naar behoren werkt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

 

Heeft u behoefte aan nog meer tips?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://www.reisenco.nl/tips/

Geschreven door: Nienke van der Wal

Geplaatst op: 8 september 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: