Ga naar boven

Met deze 10 snacks wordt je reis een eitje

Geen zorgen, er staan geen eieren in deze lijst! Want als je onderweg bent of op vakantie gaat, is er niks vervelender dan onhandige maaltijden of snacks bij je hebben. Het liefst wil je iets lekkers bij de hand hebben, wat niet te veel rommel maakt en geen doordringende geur heeft voor je reisgenoten 😉 Zoek niet langer door, want met onze 10 tips zit je wel gebakken.

Met deze 10 snacks wordt je reis een eitje

1. Fris en fruitig

Snoepjes en chocolade zijn erg lekker om in de handbagage te hebben, maar niet zo zeer voedzaam. En na de zevende zure mat is je maag er ook wel klaar mee. Neem daarom als zoete of zure vervanger fruit mee! Snijdt het thuis alvast in stukjes of blokjes, zodat je het makkelijk kan eten onderweg. Bang dat het snel bruin wordt? Dan kan je ook zakjes gedroogd fruit kopen.

2. Een vrolijke noot

Een andere populaire reissnack is chips of zoutjes. Erg fijn voor de lekkere trek, maar wederom niet een goede aanvulling op je eetpatroon tijdens een dag reizen. Een lekker, zout alternatief zijn daarom noten of zaden! Veel noten zijn enorm goed voor je en ze eten ook nog eens lekker weg.

3. Powerrr

Moet je lang reizen of uren achter het stuur zitten? Dan is een goede oppepper een belangrijke toevoeging aan de snackvoorraad. Een lekkere, snelle boost energie zijn energy repen of granola bars. Deze kan je ook heel makkelijk zelf maken in veel verschillende varianten.

4. Say cheese!

Wij Hollanders kunnen geen dag zonder kaas… Ook niet tijdens het reizen. Als je een koeltas meeneemt, of een kortere reis maakt, kan je gemakkelijk kaasblokjes mee nemen. Een makkelijke snack, wat ook nog eens geen troep achterlaat! Voor de kinderen kan je ook nog cheesestrings of cheese dippers meenemen. Net even wat ander dan een bus Pringles.

5. Een voedzaam tussendoortje of ontbijtje

Al vroeg uit de veren voor je trip? Dan is een goed ontbijtje een must. Je kan speciale reisbekers kopen voor yoghurt met aparte afgesloten vakken, zodat je ook muesli of fruit kan meenemen. Anders kan je ook veel verschillende bakjes bij de supermarkt halen met alles erop en eraan. Makkelijk en snel ontbijten dus!

6. Een gezonde dip

Wanneer je echt helemaal klaar bent met de kaasstengels en chipszakken en behoefte hebt aan iets groens met net dat beetje extra, is hummus een aanrader. Er zijn veel verschillende smaken, waar je vervolgens groenten (die je thuis hebt gesneden), brood of crackers in kan dippen.

7. Of je worst lust!

Dit is een echte klassieker die menig vader heeft zitten wegwerken achter het stuur. En nog steeds passen ze goed in dit rijtje. Als je een echte vlees liefhebber bent, zijn Bifiworstjes of voorverpakte salamiworstjes een heerlijk tussendoortje. Het voordeel voor je reisgenoten is dat ze niet zo sterk ruiken als een broodje met salami. Win-win dus.

8. Licht en luchtig

Verpakt of zelf gepopt, zoet of zout: popcorn is stiekem toch wel echt een van de lekkerste snacks op aarde (vinden wij). Je raakt er niet zo snel heel vol van en het is vaak niet te zoet om een fijne hoeveelheid van weg te eten. Daarom is een broodtrommeltje popcorn in het dashboardkastje geen verkeerd idee.

9. Houd je waffle maar

Rijstwafels, eierwafels of home made suikerwafels zijn een heerlijk tussendoortje op zo’n lange reisdag. Het leuke aan deze verschillende wafels is dat je zo lekker kan variëren. Er zijn veel smeersels die je mee kan nemen voor op rijstwafels, maar je kan ze ook kopen in verschillende smaken. De zelfgebakken suikerwafels kan je beleggen met het gesneden fruit van tip 1.

10. Let’s wrap this up

En last, but not least iets anders dan boterhammen voor lunch, namelijk: wraps! Ook met wraps kan je weer zo heerlijk variëren met de vele recepten die online te vinden zijn. Van simpel (nutella en aardbeien) tot culinair (zalm of carpaccio). Je kan ze ook makkelijk de avond van te voren al klaarmaken en je hebt minder geknoei in de auto.

Let’s wrap this up

Heeft u behoefte aan nog meer tips?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://www.reisenco.nl/tips/

Geschreven door: Nienke van der Wal

Geplaatst op: 1 oktober 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: