Ga naar boven

Kamperen in eigen tuin? Zo doe je dat!

Met het toenemende aantal coronabesmettingen en groeiend aantal landen waar code oranje geldt, wordt een vakantie of weekendje ver weg misschien steeds minder reëel. Gelukkig kan je ook dichtbij huis blijven. En met ‘dichtbij huis’, bedoelen we héél dichtbij. Vergeet de wc-rol onder je arm, of het beperkte comfort van een slap luchtbed. Met deze tips heb je een fantastisch kampeeravontuur in eigen tuin.

Kamperen in eigen tuin

1. Waar begin je? Zo comfortabel mogelijk!

Het verschil met thuis kamperen en op de camping staan, is natuurlijk dat je het thuis zo comfortabel kan maken als je wilt. Je hebt immers geen limiet aan wat er in de auto past. Verzamel daarom zoveel mogelijk kussens, matrassen en dekens om het lekker knus te maken in en rondom de tent. Let wel op dat de tent waterdicht is en dat er geen regen voorspeld is.

2. Pop-up tentje om de irritaties met tentstokken te vermijden

Tijdens het tuinkamperen heb je natuurlijk geen zin om ruzie te maken over de tentstokken. Maak het daarom zo makkelijk (en goedkoop) mogelijk met een pop-uptentje. Of knutsel zelf een tent in elkaar met verschillende DIY tips online. Bij regen kan je zo weer lekker naar binnen en het maakt het ‘kamperen in de natuur’-gevoel nog echter.

Pop-up tentje

3. Veel lekkere snacks

‘Op vakantie mag het’. En zo is het maar net! Daarom moet je ook bij het tuinkamperen zorgen voor een scala aan lekkere snacks, hapjes, snoepjes en lekkernijen om de avond of dag door te komen. Daarbij komt ook dat er nu geen restricties aan verbonden zijn, want je kan alles makkelijk binnen, in de koelkast of in de vriezer bewaren.

4. Lantaarns, kaarsjes, lampjesslingers… Het kan niet op!

Om het ’s avonds echt gezellig te maken, denken we vaak snel aan sfeervol licht. Daarom kan dit ook tijdens het tuinkamperen niet ontbreken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de tuin gezellig te maken. Vul bijvoorbeeld de hele tuin met (tuin)lantaarns, verspreidt kaarsjes of hang overal lampjesslingers op. Let wel op de brandveiligheid!

Kamperen in eigen tuin

Lampjes in tuin

5. Vuurkorf met home made S’mores

Als je een vuurkorf gaat opzetten, horen daar natuurlijk marshmallows bij. Maar met deze tip maak je dit nét iets lekkerder. Onwijs populair in Amerika zijn ‘S’mores’: twee biscuitjes met gesmolten chocolade en marshmallows er tussen.

Dit maak je heel simpel op de vuurkorf: Leg een biscuitje op een stukje aluminiumfolie, leg hierop een paar marshmallows en stukjes chocolade en dek het af met nog een biscuitje. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg ze op de nagloeiende houtskolen. Nog makkelijker maken? Duik even snel naar binnen en stop ze voor 5 minuten in de oven op 180 graden.

6. Organiseer een speurtocht of campingbingo

De kinderen houd je lekker bezig met leuke spelletjes. Verzin bijvoorbeeld een tuinspeurtocht, waarbij ze opzoek moeten gaan naar kleine beestjes of verschillende soorten planten. Dit kan je ook omzetten in een campingbingo, waarbij je bingokaarten maakt met verschillende dingen die te vinden zijn in de tuin, of dingen die bij het kamperen horen. Plezier gegarandeerd!

Kamperen in eigen tuin

7. Doe zaklampverstoppertje met een verborgen voorwerp

Een leuk spelletje om te doen als het al wat donkerder is, is zaklampverstoppertje. In een grote tuin kan je verstoppertje spelen met z’n allen waarbij je elkaar moet zoeken met zaklampen. Maar in kleinere tuinen, of met kleinere kinderen, is het ook leuk om voorwerpen te verstoppen die vervolgens gezocht moeten worden.

8. Een thuistheater met een wit laken

Tover je tuin om tot een knusse, gezellige of romantische theater, door middel van een groot, wit laken en een projector of beamer. Je zou ook zelf, met verschillende tips online, wat in elkaar kunnen knutselen wanneer je geen projector of beamer hebt. Geniet samen van de leukste films onder het genot van je zelfgemaakte S’mores.

Kamperen in eigen tuin

Thuis theater

9. Sluit de avond af onder een heldere sterrenhemel

Er is niks romantischer of gezelliger dan samen op een kleedje liggen, kijkend naar de sterren. Geniet samen van de uilen in de bomen, de wind die blaast door de takjes en de fonkelende sterren aan de hemel en dommel lekker weg.

Heeft u behoefte aan nog meer tips?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://www.reisenco.nl/tips/

Geschreven door: Nienke van der Wal

Geplaatst op: 20 augustus 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: