Ga naar boven

Het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip

Verre en lange reizen maken? Dat kunnen we de komende tijd helaas wat minder doen vanwege de aangescherpte maatregelen en de heersende coronacrisis. Maar dat betekent niet dat we niet mogen fantaseren over onze droomreizen! Om je daar een handje bij te helpen, geeft Reis&Co jou een stappenplan om alvast te beginnen met het voorbereiden van jouw ultieme roadtrip.

Het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip

Stap 1. Bepaal waar je naar toe wilt

Verenigde Staten, Australië, Europa? Allemaal prachtige bestemmingen voor een geslaagde roadtrip, maar ze verschillen ook enorm van elkaar. Het hangt van een aantal factoren af om te bepalen waar je naar toe wilt. Wil je een lange reis plannen en veel kilometers maken? Dan kun je ervoor kiezen om delen van Azië of de Verenigde Staten door te crossen. Wil je graag snel bij de volgende bestemming zijn in een kortere reis? Dan is (een deel van) Europa waarschijnlijk de place to be voor jou.

Stap 2. Hoe ga je reizen?

Als je direct vanuit je voordeur wilt vertrekken, is het goed om na te denken over transport op wielen, zoals een camper of een auto. Maar wil je verder de wereld induiken, dan is het misschien nodig om eerst een stuk af te leggen met het vliegtuig. Bepaal waar je wilt beginnen en waar je wilt eindigen en kom er zo achter welk transportatiemiddel of –middelen het beste bij jouw reis past. Zo weet je of je nu alvast opzoek moet gaan naar gezellige campers of goedkope autoverhuurbedrijven in het buitenland.

Het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip

Stap 3. Plan je route

Van tevoren vast nadenken over de planning van je roadtrip kan erg nuttig zijn. Anderen vinden het juist leuker om alles spontaan te laten gebeuren. Daarin moet je kiezen wat je zelf het prettigst vindt voor je droomreis. Het is wel goed om uit te zoeken hoeveel tijd je hebt per locatie. Weet je van tevoren al welke trekpleisters die je echt wilt bezichtigen of bezoeken, neem dit dan mee in je planning. Op deze manier kan je de route gaan uitstippelen die je tijdens de roadtrip wilt afleggen.

Het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip

Stap 4. Wat past binnen het budget?

Op basis van je routeplanning kan je beginnen aan een begroting en berekenen of jouw droomreis binnen jouw budget past. Zo zie je of en hoeveel geld je moet bij leggen om er een droomreis van te kunnen maken. Anders kan je nu alvast opzoek gaan naar goedkopere alternatieven. Kies er bijvoorbeeld voor om te gaan kamperen of in een hostel te overnachten, in plaats van een luxe viersterrenhotel. Er zijn genoeg budgetproof manieren om je roadtrip net wat goedkoper te maken!

Het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip

Stap 5. Belangrijke papieren en inentingen voorbereiden

Je kan natuurlijk niet zomaar de wereld overvliegen zonder van te voren uit te zoeken wat je per land nodig hebt. Zijn er bepaalde papieren die je bij je moet hebben, visums die geregeld moeten worden of andere onmisbare documenten? Begin ruim van tevoren met het uitzoeken hiervan. Ook de inentingen moeten op tijd worden gehaald, dus informeer hier niet te laat naar.

Het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip

Stap 6. Paklijst

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus je doet er goed aan om van te voren een paklijst op te stellen. Zijn er dingen die in bepaalde landen verplicht of handig zijn om bij je te hebben, of zijn er dingen waar je zelf behoefte aan hebt? Hier kan je ruim van te voren over nadenken, waardoor je voorkomt dat je last minute dingen gaat vergeten. Benieuwd wat echt niet mag ontbreken in je bagage tijdens je roadtrip? Check dan deze tips.

Het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip

Stap 7. Tijd om te gaan roadtrippen!

Bepakt en bezakt, ingesteld op alle mogelijke situaties en vlinders in je buik om de wereld te gaan ontdekken? Na dit stappenplan te hebben doorlopen ben jij er zo goed als klaar voor. Heel veel plezier tijdens je droomreis en vergeet niet je foto’s en ervaringen met Reis&Co te delen! 😉

Het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip

Nog meer reisinspiratie opdoen?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://www.reisenco.nl/tips/

Geschreven door: Nienke van der Wal

Geplaatst op: 20 oktober 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: