Ga naar boven

Gewoon lekker thuis

Ga jij deze zomer ook naar BalkoniëTuinesië of Benidorp? Oftewel: blijf je gewoon lekker thuis? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben besloten hun vakantie thuis te vieren. Dat is niet alleen goedkoop en duurzamermaar ook dideale mogelijkheid om op ontdekkingsreis door je eigen ‘achtertuin’ te gaan. Reis&Co-tips voor een staycation: 

Gewoon lekker thuis

Tip 1: Creëer je eigen vakantieadres 

Als je dan toch thuis blijft en je vakantiegeld nog geen bestemming hebt gegeven, maak je verblijf in je eigen huistuin of balkon dan extra gezellig. Knap de boel op, maak een veranda, zaai vrolijke bloemen, zet een paar tropische planten op je terras, begin je eigen moestuin, hang sfeerverlichting op of verwen jezelf met een nieuwe tuinset of een mini-zwembad. Zo creëer je je eigen vakantieadresje, gewoon thuis. Onze collega’s van Wonen&Co hebben veel tips: www.wonenenco.nl 

Tip 2: Nodig je buren uit 

Normaal zijn de straten leeg tijdens de zomervakantie. Grote kans dat veel van je buren nu wél thuis zijn: een prima gelegenheid om nader kennis te maken. Nodig ze op een mooie zomeravond eens uit voor een kop koffie, een borrel of een barbecue en wissel vakantie-ervaringen uit. Net zoals dat ook op de camping vaak gaat. Alles op veilige afstand uiteraard. En houd het gezellig, ook voor de andere buren.  

Tip 3: Haal het buitenland in huis 

Mis je de Spaanse paella, Italiaanse pasta of Griekse salade? Met het juiste recept haal je zo de mediterraanse zon in huis. Maak van je lunch of diner een buitenlands feestje met een smaakvol gedekte tafel en bijpassende drankjes. Draai toepasselijke muziek, kijk ’s avonds nog een film of serie uit jouw favoriete vakantieland en je bent weer terug op dat fijne strand of dat gezellige terras. Vergeet ook niet je oude vakantiefoto’s nog eens tevoorschijn te halen. Of maak eindelijk (online) het vakantiefotoalbum van die ene mooie reis die je ooit maakte.  

 

Tip 4: Maak van je huis een wellness 

Reden nummer 1 om op vakantie te gaan: ontspanning. Thuis heb je toch weer de dagelijkse beslommeringen. Wil je van je staycation een echte vakantie maken, zorg er dan voor dat je kunt relaxenZet de computer uit en lees geen werkmail. Begin de dag met een zonnegroet of yogalesje. Zorg voor een luie stoel of hangmat in de tuin of op het balkon, pak een boek dat je al heel lang wilt lezen of doe helemaal niksKoop lekkere badspullen en maak van je badkamer een wellness, zodat je je in een hamam in Turkije waant. Muziekje aan en een drankje binnen handbereik: vakantiegevoel gegarandeerd. 

Tip 5: Zoek inspiratiebronnen 

Zoek je coronaproof inspiratie in eigen omgeving? Op internet kun je veel informatie vinden over interessante locaties in Nederland, ook over de omgeving waar je zelf woont. Check de site van de VVV in jouw woonplaats of een reisblog, zoals die van Reis&Co-redacteur Sybylle Kroon (www.opwereldreisdoornederland.nl). Zij is een van de ambassadeurs van de online campagne ‘Welkom terug in Nederland’Zoek het avontuur eens om de hoek, er is nog zoveel te ontdekken, luidt het motto van deze campagne.  

www.welkomterugin.nl  

 

Geplaatst op: 8 augustus 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: