Ga naar boven

Deze 8 boeken mogen niet ontbreken in je koffer!

Paspoort? Check. Zonnebril? Check. Boeken?.. Tijdens het inpakken van je koffer kan het een lastige klus zijn om te kiezen welke boeken met je mee zullen gaan op vakantie. Gelukkig kan de Rei&Co redactie je daarbij helpen! De redactieleden delen hun ultieme boekentips voor een heerlijke, relaxte zomervakantie.

Deze 8 boeken mogen niet ontbreken in je koffer!

De boekentips van Martine van der Linden (freelance redacteur)

  1. Alsof het voorbij is – Julian Barnes

Ervan uitgaande dat iedereen ‘Otmars Zonen’ van Peter Buwalda en ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara al heeft gelezen, is mijn eerste boekentip ‘Alsof het voorbij is’ van Julian Barnes. Een mooi verhaal over ouder worden en herinneringen. In het verhaal blikt hoofdpersonage Tony terug op zijn leven doordat hij vanuit onverwachte hoek iets bijzonders erft. Een boek dat moeilijk aan de kant te leggen is.

 

  1. Walvismuziek – Wally Lamb

‘Walvismuziek’ (She’s come undone) van Wally Lamb is mijn tweede tip. Dit boek gaat over Dolores Price die op jonge leeftijd al heel veel ellende heeft meegemaakt. Ook op latere leeftijd is haar leven verre van makkelijk, maar ze probeert voor de laatste keer er toch nog iets van te maken. Een beklijvend en ontroerend verhaal.

Martine: ,,Ik werk als freelance journalist bij Reis&Co en schrijf artikelen voor de website. Op de foto zie je mij bij het kasteel Himeij, tijdens mijn reis door Japan in 2019. Dat was een absoluut hoogtepunt uit mijn leven!’’

Martine van der Linden

Martine van der Linden

De boekentips van Gabriëlla Kasemier (productmanager lezersreizen)

  1. ANWB Extra reisgids

Mijn absolute aanrader voor in de handtas op reis zijn de ANWB Extra reisgidsen. Ik heb hier zelf ook veel van! Naast routes, highlights en van iedere stad een klein plattegrondje, zit ook achterin de gids een handige, uitneembare grote kaart. Deze gidsen zijn klein (190 x 106 x 11 mm) dus makkelijk mee te nemen in een handtas en alle basis info staat er in.

 

  1. Trotter Reisgids

Indien je een zeer uitgebreide rondreis maakt, nog meer wilt weten over de achtergrond van een land of stad of als je op de bonnefooi rondreist en je niet precies weet waar te overnachten, heb ik nog een gids-tip: Trotter. Hiermee kun je buiten de meest toeristische plaatsen komen en plekken bezoeken waar veel locals zijn. Dat is super leuk en je leert de lokale bevolking en hun levensstijl een beetje kennen! Er staan ook veel tips in voor bijvoorbeeld goedkope of juist luxere accommodaties, waar je goed (of minder goed) kan eten en waar je leuk kunt shoppen of een theater kunt bezoeken.

 

Gabriëlla: ,,Als productmanager lezersreizen stel ik prachtige reizen met uiteenlopende bestemmingen in binnen- en buitenland samen, in samenwerking met Noordelijke touroperators. Ik heb in de twintig jaar dat ik in de reisbranche werk ontzettend veel gereisd.  Op de foto zie je mij, tijdens onze huwelijksreis in Amerika, bij Bryce Canyon. Het uitzicht vond ik erg indrukwekkend”.

Gabriëlla Kasemier

Gabriëlla Kasemier

De boekentips van Sonja Stel (content marketeer)

  1. Confettiregen – Splinter Chabot

Met twee kleine handenbindertjes kom ik zelden aan lezen toe. Maar de zomervakanties probeer ik niet voorbij te laten gaan zonder het lezen van een boek. Mijn ideale vakantie leesboek moet lekker weg lezen en me het gevoel geven dat ik het boek niet wil wegleggen. Dat doet het boek ‘Confettiregen’ van Splinter Chabot. Deze zomer laat ik me meenemen in de eenzame wereld van opgroeiende puber Wobie. Een herkenbaar verhaal over hoe hij worstelt om zichzelf te kunnen zijn.

  1. Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion

Een ander boek waarvan ik het jammer vond dat het uit was, is ‘Het Rosie Resultaat’ van Graeme Simsion. Tijdens het lezen voelde ik me deel uitmaken van het gezin waarin een vader die, met de beperkingen en gaven als autist, het beste probeert te doen voor zijn zoon en gezin. Van hilarisch en bijzonder tot ontroerend. En altijd vermakelijk.

Sonja: ,,Ik werk als content marketeer bij Reis&Co. Ik heb verschillende landen ontdekt tijdens lange en korte reizen, maar mijn favoriete reis is mijn dagelijkse leven in mijn eigen stad Groningen. De foto is gemaakt op een plek waar ik stilte vind in de stad, namelijk in een van de vele hofjes die Stad rijk is.’’

Sonja Stel

Sonja Stel

De boekentips van Nienke van der Wal (freelance redacteur)

  1. In het water – Paula Hawkins

Na het lezen van een van haar grootste hit ‘Het meisje in de trein’, was ik compleet verslaafd aan de thrillers van bestsellerauteur Paula Hawkins. De eerstvolgende vakantie nam ik dan ook haar volgende boek mee: ‘In het water’. Een echte meeslepende thriller, waarbij je niet wilt stoppen met lezen. Je wordt meegezogen in het verhaal en je moet en zal te weten komen wie er achter de moord van Nel zit.

 

  1. Goede dochter – Karin Slaughter

Ik ga nog even door in de thrillers. Dit is nog zo’n heerlijk, gruwelijke variant. Zoals bekend is van Karin Slaughter, beschrijft ze ook in dit boek weer schaamteloos en gedetailleerd de gruwelijkheden die de zussen Charlie en Sam zijn overkomen toen ze jong waren. Een boek waarin de verhaallijn niet te voorspellen is en je steeds verrast wordt door verschillende wendingen. Soms wel een dikke pil om doorheen te komen, maar echt een aanrader voor de thriller-liefhebber!

Nienke: ,,Voor Reis&Co ben ik werkzaam als freelance journalist en schrijf ik wekelijks artikelen voor de website. Op de foto zie je de reis die mij het meest is bijgebleven, naar New York City. Met een comicbook in de zon, uitzicht op Brooklyn Bridge en in de verte de muziek van Frank Sinatra met ‘New York, New York’… Dat was écht puur genieten.’’

Nienke van der Wal

Nienke van der Wal

Geschreven door: Nienke van der Wal

Geplaatst op: 23 juli 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: