Ga naar boven

De leukste watersportactiviteiten in Balk en Heeg

Friesland is een waar walhalla voor watersportliefhebbers. Het populairst zijn de wateren in het Friese Meren-gebied. Of je nu wat gaat dobberen in een bootje, een hengeltje uitwerpt of liever gaat windsurfen of zeilen; het kan allemaal!

De leukste watersportactiviteiten in Balk en Heeg

Waar je precies moet zijn? Wij zetten de leukste watersportactiviteiten in Balk en Heeg voor je op een rij!

Skûtsjesilen van Heeg naar Balk

Maak een zeiltocht met een skûtsje uit het jaar 1905. Stap om 10.00 uur op in Heeg en zeil in 2,5 uur tijd richting Balk. Om vervolgens terug te fietsen naar Heeg. Start je liever in Balk? Dan stap je ‘s ochtends op de fiets naar Heeg en zeil je met de Aleida Hendrika ‘s middags weer terug. Geniet tijdens je zeil- en fietstocht van de mooie natuur om je heen. Het arrangement is inclusief fiets met versnellingen, fietsroute, koffie/thee met koek én muziek!

Kanoën of kajakken in Balk

Huur een kano of kajak bij Zeilschool De Stipe in Balk en ontdek de prachtige omgeving van Gaasterland vanaf het water. Start je kanoroute in Balk op de Luts en peddel via de Gaasterlandse bossen naar natuurgebied de Wyldemerk.

Staat er niet te veel wind? Dan kun je ook via de rand van het Slotermeer naar het pittoreske Elfstedenstadje Sloten kanoën of kajakken. Bij De Stipe kun je kiezen uit één- en tweepersoons kajaks en Canadese kano’s geschikt voor drie personen of twee volwassenen en twee kleine kinderen. Ben je meer van het surfen? Bij De Stipe kun je ook een windsurfset huren.

SUPPEN in Heeg

Stand up paddling oftewel suppen is een populaire watersport. Er is zelfs een SUP Elfstedentocht! Bij suppen sta je op een surfboard en beweeg je jezelf voort met een peddel. Met kans op een nat pak… Durf je het aan? Bij Watersportcamping Heeg kun je een sup-board huren en op het meertje voor de camping kun je meteen aan de slag. Hou je van iets meer actie op het water? Huur dan een surfplank en ga lekker windsurfen.

Sloep huren in Balk

Zin in een relaxt dagje varen met familie of vrienden? Huur een gemotoriseerde sloep en vaar op je gemak over de Friese meren of door de Gaasterlandse bossen. Een sloep huren kan bij Jachthaven Lutsmond in Balk, direct gelegen aan het Slotermeer. Vanuit de jachthaven vaart je zo het meer op. En het mooie: je hebt geen vaarbewijs nodig. Je moet wel minimaal 23 jaar oud zijn.

Vaarvakantie in Friesland

Dagtochtje, weekendje weg of een heuse vaarvakantie. Huur een boot bij jachthaven en bootverhuur Ottenhome Heeg. Hier heb je keuze uit allerlei verschillende motor- en zeilboten. Eropuit met het hele gezin en je bent al een ervaren zeiler? Kies dan de Antila 26, dé boot voor een mooie zeiltrip. Let op: voor het huren van een boot moet je voldoende vaar- en/of zeilvaardigheden hebben.

Heeft u behoefte aan nog meer tips?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://www.reisenco.nl/tips/

Geplaatst op: 1 juli 2019
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: