Ga naar boven

7 pakkende podcasts voor tijdens het reizen

Reizen is natuurlijk geweldig. Maar vaak ben je een hele tijd onderweg om op je bestemming te komen. En dat kan soms een beetje saai zijn. Download daarom voor je op reis gaat een paar goede podcasts. Dan kun je onderweg volop genieten van boeiende verhalen die je het gevoel geven dat de tijd sneller gaat. Wij geven een paar tips.

7 pakkende podcasts voor tijdens het reizen

Brand in het Landhuis

‘Brand in het landhuis’ is een podcast die je al snel bij de lurven pakt. In 2003 brandt in Vught een landhuis af. De enige bewoner komt daarbij om het leven. Na de brand ontstaan allerlei geruchten. Was het vuur aangestoken? En wat is er met de omvangrijke kunstcollectie en vermogen gebeurd van de bewoner? Podcastmaker Simon Heijmans probeert in ‘Brand van het landhuis’ het mysterie voor eens en altijd op te lossen. En dat levert een verhaal op dat beklijft. Een ware pageturner, maar dan in audiovorm.

Bob

De podcast ‘Bob’ is ook een zoektocht. De zoektocht naar Bob, de jeugdliefde van Elisa (84). Althans, sinds kort heeft ze het steeds maar over ‘d’n Bob’. Ze werd in haar tienerjaren zwanger van hem, zegt ze. Maar Elisa is dementerend en dus is de vraag: klopt dit? En bestaat Bob überhaupt wel? Wat is er allemaal gebeurd, zeventig jaar geleden? Spanning alom en het is niet moeilijk om mee te leven met de nieuwsgierige, vasthoudende makers van audiocollectief SCHIK.

Duizend dagen

Een vijfdelige podcast over het kerkasiel van Rottevalle en de kracht van een ’mienskip’. De doopsgezinde kerk van Rottevalle werd begin jaren negentig een schuilplaats voor een Syrisch Orthodox gezin. De dorpelingen waakten over hen, dag en nacht, bijna duizend dagen lang. Verschillende betrokkenen komen aan het woord, waaronder vrijwilligers en de zoon van het gezin. Deze podcast is gemaakt door de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en Omrop Fryslân. 

S-town

Een Engelstalige podcasts waarin de ene plottwist de andere opvolgt. Radiomaker Brian Reed krijgt een tip van John B. McLemore, inwoner van Woodstock, Alabama (door John ‘Shittown’ genoemd, waarnaar ‘S-town’ verwijst). John zegt dat er een moord is gepleegd in zijn woonplaats waarover de autoriteiten zwijgen. Wanneer Brian in het verhaal duikt, ontstaat er een vriendschap tussen John en hem. John blijkt een nogal bijzonder persoon. En de moord? Die blijkt niet gepleegd. Maar ergens in dit waar gebeurde verhaal gaat er wel iemand dood.

Stamcafé het Noorden

Voor de volgers van het dagelijkse nieuws. In deze tweewekelijkse podcast van het Dagblad van het Noorden wordt de luisteraar bijgepraat over één belangrijk nieuwsonderwerp. Journalisten en betrokkenen komen aan het woord. Er is onder meer een podcast over de voetbalclubs in Exloërmond. Er zijn er twee, maar er wordt niet gevoetbald. Ook gaat een podcast in op hoe dierenpark Wildlands zich weer opricht tijdens corona.

Groene oren

Amusant, informatief en een aanrader voor natuurliefhebbers. Dat is ‘Groene Oren’, mede gemaakt door Staatsbosbeheer. Een podcast waarvan de eerste vier afleveringen in de zomer van 2020 verscheen. In de podcast worden dieren, planten en bomen geïnterviewd. Het zijn natuurlijk acteurs die in de huid van de beesten en planten kruipen. Zij doen dat wel op zo’n manier dat het zowaar overtuigt. En met een fijne dosis humor. Leuk voor wat oudere kinderen én volwassenen.

De Waanzinnige Podcast

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die ware boekenwormen zijn, is ‘De Waanzinnige Podcast’ geweldig. Kinderen vertellen hierbij over hun favoriete boeken. Zoals De Griezels, Bob Popcorn en Kalle en de Killercactus. In de eerste reeks podcasts kwamen kinderen uit groep 4 aan het woord. Meer reeksen zullen waarschijnlijk nog volgen.

Heeft u behoefte aan nog meer tips?

Bekijk dan één van onze andere tips op https://www.reisenco.nl/tips/

Geplaatst op: 10 september 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: