Ga naar boven

10 tips voor het slim inpakken van je koffer

Of je nu in Nederland op vakantie gaat, of (na corona) het vliegtuig pakt naar een ver oord: een koffer is in de meeste gevallen onmisbaar. Komt het inpakken van de koffer voor jou vaak neer op een propklus waarbij alles net wel – of net niet – past? Wij geven je tips over hoe je op een slimme manier jouw koffer kunt vullen en toch alles mee kunt nemen wat je nodig hebt.

10 tips voor het slim inpakken van je koffer

Oprollen

T-shirts, topjes, truien, jurkjes en broeken: rol ze zo strak mogelijk op. Zo nemen ze minder ruimte in. Als het niet te warm is, is het handig om zware kleding zoals een dik vest of dikke trui gewoon aan te hebben tijdens de reis. Dat scheelt flink wat ruimte in de koffer.

 

Vacuümpomp

Kleding heel compact vervoeren kan ook met behulp van een vacuümpomp. Kleren gaan in een speciale zak, met de vacuümpomp zorg je ervoor dat alle lucht uit de zak verdwijnt en daarmee wordt het pakketje kleren heel compact. Vooral handig voor wintersporters die de nodige skikleding mee willen nemen. Handig: de vacuümpomp zelf is vaak compact, waardoor je die ook makkelijk in de koffer kwijt kunt.

Kleine flesjes

Shampoo, crèmespoeling, scheerschuim en al dit soort producten zitten vaak in vrij grote flessen en nemen dus veel ruimte in. Koop daarom kleine, navulbare flesjes en giet daarin de shampoo over. Vaak zijn de flesjes in een compact tasje te koop. Maar nog handiger is ze om ze los in de koffer te vervoeren, zodat je er kleine hoekjes mee kunt vullen. Bang dat het gaat lekken? Doe dan eerst een stukje plastic folie over de flesopening voordat je hem dichtdraait.

Lenzenhouders zijn handig om bijvoorbeeld foundation of gezichtscrème in te vervoeren. Een paar lenzenhouders nemen altijd minder ruimte in dan twee flessen. Zonnebrandolie kun je meenemen, maar een fles kopen op de plaats van bestemming scheelt ook weer bagage.

E-reader

Voor menig boekenwurm gaat er niks boven een tastbaar boek en het voelen en ruiken van het papier. Maar zeker bij een langere vakantie die vraagt om een stapel boeken maak het je jezelf niet makkelijk door een torentje romans mee te nemen. Een e-reader biedt hier een ideale uitkomst. Overal waar wifi is, kun je bovendien nieuwe boeken op de e-reader zetten. Zo kom je nooit zonder leesvoer te zitten.

Schoenen vullen

Alles wat klein is, kun je prima in schoenen stoppen. Bijvoorbeeld de kleine flesjes en lenzenhouders. Ben je bang dat schoenen de rest van de bagage vies maken? Doe dan een badmuts om de zolen.

10 tips voor het slim inpakken van je koffer

Stapelen

Vrouwen kunnen hun BH’s op elkaar leggen en de cups van de bovenste BH vullen met slipjes. Vouw de ene kant op de andere, en je hebt een compact pakketje ondergoed.

Handdoeken

Ruimtevreters zijn het, handdoeken. Vaak heb je ze op de plaats van bestemming niet eens nodig, omdat de accommodatie die al heeft. Moet je toch handdoeken meenemen, kies dan voor hamam-handdoeken. Die zijn dunner maar drogen prima.

Snoeren

Een lader voor de telefoon, de lader van de smartwatch, een andere kabel voor de laptop en dan nog een voor de e-reader: er kan al snel een spaghetti van snoeren ontstaan in de koffer. Stop ze keurig opgerold in een brillenkoker. Veel makkelijker.

Sieraden

Vrouwen die graag meerdere setjes oorbellen meenemen, kunnen ze door de gaten van een losse knoop steken. Zo blijft elk setje oorbellen compleet. Ook deze kun je in de brillenkoker stoppen. Een dunne ketting raakt tijdens de reis niet in de knoop als je hem door een rietje trekt.

Overgebleven ruimtes

Onderbroeken, sokken, zwemkleding en al dat soort kleine dingen meer zijn perfect om kleine ruimtes in de koffer op te vullen. Vouw ze wel netjes op, dat scheelt weer qua ruimte.

Altijd al een roadtrip willen plannen?

Bekijk dan dit artikel voor het ultieme stappenplan voor het plannen van jouw roadtrip  https://www.reisenco.nl/tips/

Geplaatst op: 22 oktober 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:
Deze pagina delen: