Ga naar boven

10 gezellige familiefilms voor een regenachtige vakantieavond

De regen komt met bakken uit de lucht vallen en de parasols vliegen door het vakantiepark. Even lekker buiten zitten met een goed boek of een rondje lopen over de camping, zit er vanavond niet in… Maar gelukkig kan je met deze 10 leuke familiefilms op Netflix de avond snel gezelliger maken voor het hele gezin!

10 gezellige familiefilms voor een regenachtige vakantieavond

1. Bee movie

Bee movie is een grappige en aandoenlijke film over de bij Barry B. (bee) Johnson die na het halen van zijn diploma in de bijenkorf nog niet zoveel zin heeft om aan het werk te gaan. Hij gaat op pad met een groep bijen dat buiten de korf nectar verzamelt en heeft de tijd van zijn leven. Hij raakt, tegen de regels van de bijenkorf in, bevriend met een mens en samen ontdekken ze een vreselijk geheim over honing…

2. Big Daddy

Big Daddy is een oudere klassieker onder de comedyfilms. Het verhaal gaat over de 32-jarige Sonny, die altijd al zijn verantwoordelijkheden ontloopt. De volgende morgen staat er plotseling een jongetje voor zijn deur: het zoontje van zijn gescheiden huisgenoot die op dat moment in China zit. Sonny besluit het jongetje zelf op te voeden en daarmee te bewijzen dat hij wel verantwoordelijk kan zijn.

3. Kungfu Panda

Deze grappige en spannende animatiefilm speelt zich af in het Oude China, waar Po, een luie panda, werkt in het noedelrestaurant van zijn adoptievader. Maar Po heeft eigenlijk andere ambities: hij wilt kungfumeester worden. Als hij, tot grote verbazing van iedereen, wordt gekozen tot de nieuwe drakenkrijger, begint zijn lange, moeizame weg om kungfumeester te worden en de gevaarlijke krijger Tai Lung te verslaan.

4. Paddington

Deze live-action film gaat over de bruine beer Paddington, die droomt over een leven in Groot-Brittannië. Hij gaat stiekem mee op een schip en komt daarmee aan op Station Paddington in London. Als de familie Brown de eenzame beer tegenkomt, besluiten ze hem onderdak te geven. Hoewel hij erg klunzig is, verloopt alles best aardig bij de familie Brown thuis. Totdat de preparateur Millicent hem ontdekt en wilt gaan vangen en opzetten in het museum.

5. Huisdiergeheimen

In deze vrolijke animatiefilm volgen we huisdieren op dagen dat hun baasjes de deur uit zijn. Want: wat doen ze nou echt als wij weg zijn? Hierin zien we hondje Max, die geniet van zijn leven bij zijn bazin Katie. Totdat ze een nieuwe hond meeneemt: Duke. Ze moeten hun meningsverschillen opzij zetten, wanneer ze buiten verdwalen en ver van huis raken. Als ze vervolgens de boosaardige konijn Snowball tegenkomen, raken ze pas echt in grote problemen.

6. Pixels

In deze leuke actie-komediefilm kom je vrijwel alle videogames tegen die je vroeger gespeeld hebt. Het verhaal gaat over Sam Brenner en Will Cooper die jarenlang computerspellen speelden in een speelhal. Als dertig jaar later Het Witte Huis onder vuur ligt door ruimtewezens, vermomd in de klassieke arcadespellen, gaan ze samen met een team van oude vrienden de strijd aan tegen bekende game-karakters.

7. Happy Feet

De animatiefilm Happy Feet gaat over de komische keizerpinguin Mumble. In tegenstelling tot zijn mede-pinguins, die allemaal geboren zangers zijn, bakt Mumble er niet zo veel van. Hij is namelijk een geboren tapdanser. Maar zijn afwijkende talent wordt niet gewaardeerd door de anderen en Mumble wordt uit de kolonie verstoten. Dan begint voor Mumble een spannende reis samen met zijn vrienden, waarin hij wilt bewijzen dat je alles kan, zolang je maar in jezelf gelooft.

8. Evan Almighty

In de hilarisch film Evan Almighty volgen we het verhaal van Baxter, die zijn baan verlaat en met zijn gezin verhuist naar Virginia om congreslid te worden. Plotseling verschijnt God aan hem om hem te vertellen dat hij een ark moet gaan bouwen – als in het Bijbelverhaal over Noach – omdat er een grote overstroming komt. Baxter wil hem niet geloven, maar als er steeds meer dieren in zijn leven komen en zijn baard op mysterieuze wijze in hard tempo blijft groeien, realiseert hij zich dat er een echte storm op komst is.

9. Trolls

In deze film zie je de welbekende Trolls zoals je ze nog nooit gezien hebt! De vrolijke trol Prinses Poppy moet samen met de sombere trol Branch hun vertrouwde trollenwereld verlaten. Hun vrienden zijn meegenomen door de gevreesde Bergens, die alleen tevreden zijn wanneer ze een smakelijk Trollen-diner hebben genuttigd. Samen komen ze in een spannend en grappig avontuur terecht.

10. Mr Bean: De ultieme rampenfilm

Mr. Bean, wie kent hem niet? Je kan nooit genoeg krijgen van de afleveringen en zeker niet van zijn films. Daarom is deze oude klassieker de laatste aanrader op de lijst. In de film wordt Mr. Bean aangewezen als de slechtste medewerker van het museum. Ze sturen hem naar Amerika voor de presentatie van een duur schilderij. Al snel komen ze er daar achter dat Mr. Bean niet een veelbelovende kunstkenner is en, zo klunzig als we hem kennen, brengt hij zichzelf steeds meer in de problemen.

Disclaimer: Het aanbod van Netflix verandert regelmatig. Daarom kan het voorkomen dat op het moment van lezen, de genoemde titels niet meer op Netflix te vinden zijn. 

Geschreven door: Nienke van der Wal

Geplaatst op: 28 juli 2020
Geplaatst door: Ivo van Ewijk
Deze pagina delen:

Meer zoals dit:

Deze pagina delen: