Ga naar boven

8-daagse Wandelreis Camino Portugues

De Camino Portugues, bestaat al sinds de ontdekking van het graf van de apostel in het jaar 813. De grote toestroom van pelgrims kwam pas tot stand toen Portugal halverwege de twaalfde eeuw onafhankelijk werd. Vanaf die tijd is het een komen en gaan van pelgrims over de Portugese wegen naar hun eindbestemming in Spanje, Santiago de Compostela. Dankzij deze constante stroom van mensen tussen Portugal en Galicië nam de culturele, economische en intellectuele uitwisseling toe. De historische route die in Portugal begint, is bij velen geliefd vanwege de schitterende stranden, het heerlijke eten en de uitstekende wijnen in zowel Portugal als in Spanje. En dat gaan we ontdekken!

Deze reis is ook geschikt voor mensen die niet willen wandelen of slechts een gedeelte van het programma willen lopen. De bus vergezelt ons de gehele reis.

8-daagse Wandelreis Camino Portugues

Vertrek: 16 mei en 5 september 2023

 

Lezersprijs: 16 mei: € 1785,- p.p. en 5 september: € 1885,- p.p.

Prijs o.b.v. 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer mei € 265,- en september € 280,-

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 27,50,- en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526.

Wandelreis Camino Portugues

Dag 1: Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Schiphol voor een vlucht naar Porto. Vanaf daar worden we naar ons hotel gebracht. Porto is een bruisende stad gelegen aan de noordoever van de Douro rivier. Het oude historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Aan het einde van de middag maken we een wandeling door Porto. Overnachting met ontbijt in Hotel Moov Porto, of gelijkwaardig (2 nachten).

Dag 2: Porto
Vandaag kunt u Porto op eigen gelegenheid bekijken, of deelnemen aan een wandeling met reisleider over de boulevard van de Douro. ‘s Middags maken we een rondvaart langs de oevers van Porto en Vila Nova de Gaia. Daarna is er een Port-proeverij georganiseerd.

Dag 3: Porto – Labruge – Vila de Condo – Ponte Lima – Vigo
We rijden naar Labruge, het startpunt van onze eerste wandeltocht. We wandelen via de kustroute naar de historische havenstad Vila de Condo, met onderweg prachtige stranden en de Atlantische Oceaan. U loopt merendeels over gemakkelijk te bewandelen houten vlonders. De wandelafstand is ongeveer 10 km. Vanaf Vila de Condo rijden we met de bus langs de kust van Portugal naar Ponte Lima, een stad met een bekende historische markt en brug. We komen ‘s middags aan in Spanje en rijden naar ons hotel in Vigo. Diner en overnachting met ontbijt in Hotel Ciudad de Vigo, of gelijkwaardig.

Dag 4: Vigo – O Poriño – Redondela – Pontevedra
Na het ontbijt brengt de bus ons naar O Poriño, het startpunt van onze wandeling van ca. 14 km. naar Redondela. Deze gemakkelijk te lopen etappe is erg mooi vanwege het prachtige pad door de Louro Vallei. We overnachten in een hotel in Pontevedra. U kunt hier na aankomst op eigen gelegenheid of met de reisleider de stad verkennen. Diner en overnachting met ontbijt in Hotel Galicia Palace Pontevedra of gelijkwaardig.

Dag 5. Pontevedra – Combarro – La Toja – Cambados
We rijden naar Combarro, waar u op eigen gelegenheid het historische centrum kunt ontdekken. Vervolgens reizen we naar La Toja, een klein eiland dat bekend staat om een schelpenkerk, prachtige stranden en de productie van zeep. We vervolgen onze reis naar Cambados, bekend vanwege Albarino wijn. Optioneel kan er een bezoek aan een Albarino-wijnmakerij georganiseerd worden. Diner en overnachting met ontbijt in Hotel Sanxenxo of gelijkwaardig.

Dag 6: Sanxenxo – Finisterre
Vandaag rijden we naar Finisterre. Hier maken we een wandeling van 10 km. naar de historische vuurtoren. Bij “Hotel O Semaforo de Finisterre” kunt u wat drinken of lunchen en genieten van het prachtige uitzicht. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Diner en overnachting met ontbijt in Hotel Prado da Viña of Hotel Spa Finisterrae, of gelijkwaardig.

Dag 7: Finisterre – Lavacolla – Santiago
We rijden vandaag naar Lavacolla, waar onze laatste wandeling van 10 km. naar Santiago de Compostela begint. We wandelen o.a. langs Monumento do Monto do Gozo, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de kathedraal van Santiago. Na het inchecken in ons hotel maken we een wandeling door het oude centrum van Santiago en bezoeken we de kathedraal onder leiding van een plaatselijke gids. Diner en overnachting met ontbijt in Hotel Capitol of Compostela, Santiago, of gelijkwaardig.

Dag 8: Terugreis
Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht worden we naar de luchthaven van Santiago gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Na aankomst op Schiphol wordt u weer naar uw opstapplaats teruggebracht.

 

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Heenvlucht Amsterdam – Porto
 • Terugvlucht Santiago de Compostella – Amsterdam
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Transfers en ritten in een comfortabele touringcar conform programma
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van een tweepersoonskamer
 • 7 x uitgebreid ontbijt
 • 5 x Diner
 • Stadswandeling Porto
 • Port proeverij in Porto
 • Rondvaart/Boottocht Douro
 • Wandeling Labruge – Vila de Condo (ca. 10 km)
 • Wandeling O Porino – Redondela (ca. 14 km)
 • Wandeling naar Finisterre (ca. 10 km)
 • Wandeling Lavacolla – Santiago de Compostela (ca. 10 km)
 • Rondleiding en bezoek aan de kathedraal van Santiago de Compostela
 • Lokale Nederlandstalige gids vanaf aankomst in Porto tot vertrek vanaf Santiago
 • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de hele reis
vanaf € 1.785,00 Boeken ›

Reislabels: