Ga naar boven

Vierlandencruise over de romantische Rijn

Samen met onze reisaanbieder hebben we een fantastische 8-daagse Vierlandencruise over de Rijn samengesteld, met inscheping in Rotterdam. De loopplank van de Amadeus Queen leggen wij graag voor u uit. U vaart maar liefst door 4 verschillende landen: vanuit Nederland via Duitsland en Frankrijk naar Bazel in Zwitserland. Tijdens uw cruise maakt u kennis met indrukwekkende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Koblenz, Speyer en Straatsburg, waar het Europees parlement haar zitting heeft. Al varend geniet u vanaf het Zonnedek van het betoverende landschap, majestueuze burchten en imposante kastelen. Tussen Koblenz en Rüdesheim vaart u over het mooiste stukje van de Rijn: de Burchten- en Kastelenroute en de Loreley Passage. Het belooft een onvergetelijke cruise te worden!

Vierlandencruise over de romantische Rijn

Vertrek: 11 september 2023

 

Lezersprijs: vanaf € 1598,- p.p.
Basis reissom gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy op het Haydndek

Exclusief: toeslagen voor andere type accommodaties, eventuele brandstoftoeslag, excursies (bij boeking te reserveren), verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur, SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon, drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Heerenveen, Leeuwarden, Drachten, Hoogkerk, Groningen, Assen, Hoogeveen en Meppel

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Friendship Cruises. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met 088 – 13 07 300 (ma-vrij).

Dag 1. Rotterdam – Düsseldorf
Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 15.30 uur. U reist vanaf uw opstappunt naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Queen gooit haar trossen los en begint aan de Bergvaart naar Bazel. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Dag 2. Düsseldorf – Keulen
Deze ochtend kunt u heerlijk ontspannen en genieten van alle faciliteiten aan boord en de mooie panorama’s die aan u voorbij trekken. Tijdens de lunch meert uw hotelschip af in Düsseldorf. Na de lunch kunt u van boord voor een bezoek aan Villa Hügel in Essen. De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. Of u kunt deelnemen aan de bustour door het Ruhrgebied, beleef het industriële verleden van dichtbij. Of geniet van een fietstocht door Düsseldorf o.l.v. een deskundige gids. Na terugkomst aan boord wacht u een heerlijk diner en worden de trossen losgegooid en varen we verder naar Keulen.
Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen € 50,- p.p. of bustour door het Ruhrgebied € 45,- p.p. of fietstocht door Düsseldorf € 75,- p.p.

Dag 3. Keulen – Bonn
Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de thema stadswandeling door Keulen. Samen met een lokale gids maakt u kennis met deze stad en haar historie over de Romeinen. Of ga mee op excursie naar Schloss Augustusburg. Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Ook een individueel bezoek aan het Imhoff-Schokoladenmuseum is aan te raden. Na terugkomst aan boord geniet u van de lunch en vaart u richting Bonn. Aan het einde van de middag meert u af in de Beethovenstad. In Bonn heeft u vrije tijd om de stad zelf verder te ontdekken.
Morgenexcursie themawandeling Romeinen door Keulen € 30,- p.p. of bezoek Schloss Augustusburg € 45,- p.p.
Individuele excursietip in Keulen: bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum 

Individuele excursietip in Bonn: Museumsmeile in Bonn

Dag 4. Bonn – Remagen – Andernach – Koblenz
We varen van Bonn naar Remagen. Hier gaan de passagiers van boord voor de prachtige excursie naar de Vulkaan-Eifel en abdij Benedictine in Maria Laach. Wanneer u geniet van uw excursie vaart uw hotelschip verder richting Andernach, waar de excursiepassagiers inschepen. Wanneer u niet voor de excursie heeft gekozen kunt u heerlijk genieten van de vaartocht richting Andernach. Na deze korte stop vaart u verder richting Koblenz, waar u later in de middag zult aankomen. ’s Middags heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de stadswandeling door Koblenz met een lokale gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid met bijv. een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan.
Morgenexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek klooster Benedictine in Maria Laach € 50,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Koblenz € 20,- p.p.
Individuele excursietip: Schloss Ehrenbreitstein in Koblenz

Dag 5. Koblenz – Rüdesheim; Loreley passage – Mannheim
Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de mooie Loreley rots. Wie kent niet de legende van de schone jonkvrouw? Zij lonkte op deze rots met haar gezang de schepen, die vervolgens stuk sloegen tegen de rotsen. Tijdens de lunch komt u aan in Rüdesheim. Mocht u meer willen ontdekken van Rüdesheim dan kunt u deelnemen aan de stadswandeling Rüdesheim en sluit u deze af met een typische Rüdesheimer Kaffee. Of ga mee op tour door de met wijngaarden begroeide hellingen naar Schloss Johannisberg waar u geniet van een heerlijke wijnproeverij. Vanaf de hoogverheven heuvels heeft u een prachtig panorama op het Rijndal. Een individueel bezoek per kabelbaan naar het Niederwald Monument of een bezoek aan het Siegfried’s Musikkabinett behoort ook tot de mogelijkheden. Uw hotelschip vaart tijdens het diner richting Mannheim.
Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee € 30,- p.p. of bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij € 70,- p.p.
Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett of per kabelbaan naar het Niederwald Monument

Dag 6. Mannheim – Speyer – Straatsburg
Vandaag heeft u de gelegenheid om mee te gaan op excursie naar Heidelberg aan de Neckar. Deze wereldberoemde universiteitsstad is gelegen aan de Neckar en heeft nog een mooi centrum in barokstijl.  Onderwijl vaart uw hotelschip naar Speyer, waar we aan het begin van de middag arriveren. Na de lunch aan boord heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Speyer met de mogelijkheid om individueel een bezoek te brengen aan de Dom van Speyer. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner en wordt de vaart naar Straatsburg ingezet waar u de volgende morgen aankomt.
Morgenexcursie Heidelberg aan de Neckar € 70,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Speyer € 20,- p.p.
Individuele excursietip: bezoek aan het Technik Museum in Speyer

Dag 7. Straatsburg – Bazel
’s Morgens heeft u de gelegenheid om per Comfort Class touringcar deel te nemen aan een stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de river de III dwars door Straatsburg. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op een prachtige tour door de Elzas Wijnstreek. Per Comfort Class touringcar maakt u een rondrit door delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen met als afsluiting een wijnproeverij. Bij terugkomst aan boord in Straatsburg gooit de kapitein de trossen los om naar Bazel te varen. U geniet van een voortreffelijke lunch en een fantastische vaarmiddag. Neemt plaats op het comfortabele Zonnedek en geniet van uw een fijne middag aan boord.
Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg € 65,- p.p. of excursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij € 60,- p.p.

Dag 8. Basel – Nederland
Alweer de laatste dag van uw cruise over de Rijn. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 08.30 uur in Basel. U neemt afscheid van de Amadeus Queen en haar bemanning. Per Comfort Class touringcar reist u vanuit Basel terug naar uw opstapplaats in Noord-Nederland.

 

 

 

 • Busvervoer vanuit Noord-Nederland naar kade in Rotterdam
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
 • Per Comfort Class touringcar van Basel terug naar Noord-Nederland op dag 8
 • Volpension verzorging aan boord
 • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
 • Koffie en thee na lunch en diner
 • Water tijdens elke maaltijd
 • Koffie of thee in de middag
 • Welkomstcocktail
 • Welkomstdiner
 • Captains Dinner
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
 • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
 • Gratis WiFi aan boord
 • Alle haven- en lokale belastingen.
vanaf € 1.598,00 Boeken ›

Reislabels: