Ga naar boven

4-daagse stedentrip Kopenhagen, Lübeck, Bremen en Växjö

Een korte, afwisselende reis met een bezoek aan de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen en met als hoogtepunten een bezoek aan Kopenhagen en de grootste kerstmarkt van Zweden in Växjö. In Kopenhagen laat een gids u de mooiste plekjes van de stad zien.

4-daagse stedentrip Kopenhagen, Lübeck, Bremen en Växjö

Stedentrip

Dag 1 – Lübeck Vanaf onze opstapplaats rijden we via Hamburg naar Hanzestad Lübeck waar we in de middag aankomen. De historische binnenstad met machtige stadspoort nodigt uit voor een wandeling. U heeft hier ruim de tijd om de stad te bekijken voordat we de weg vervolgen naar Travemünde. Hier schepen we in voor de nachtboot naar Trelleborg. Aan boord staat een uitgebreid dinerbuffet voor u klaar. ’s Avonds kunt u genieten van het vermaak aan boord.

Dag 2 – Växjo Kerstmarkt Na het ontbijt meren we al vroeg aan in de Zweedse stad Trelleborg. We rijden naar Växjo voor een bezoek aan de grootste kerstmarkt van Zweden. We hebben alle tijd om lekker rond te slenteren op de markt alvorens we naar het hotel in Malmö gaan.

Dag 3 – Kopenhagen We rijden naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids laat ons de mooiste plekjes van de stad zien. We kijken bij Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rozenborgslot en vanzelfsprekend passeren we de Kleine Zeemeermin. In de middag heeft u vrije tijd om Kopenhagen op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het einde van middag keren we terug naar Trelleborg voor de late overtocht naar Travemünde. Aan boord geniet u van een prima dinerbuffet.

Dag 4 – Bremen  Na het ontbijtbuffet en de ontscheping rijden we naar Bremen. U heeft voldoende vrije tijd om de historische binnenstad te bekijken. Deze bevindt zich rondom de centrale marktplaats. Hier vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden en historische gebouwen waaronder het imposante Rathaus dat Unesco werelderfgoed is. Na vrije tijd in de stad brengt de bus u weer terug naar de opstapplaats.

TT-line luxe ferry
Op de heen- en terugweg overnacht u op de luxe ferry van TT-line. U verblijft in een 2-persoons binnenhut, voorzien van douche en toilet. Tegen een toeslag kunt u een buitenhut of een 1-persoonshut boeken. Aan boord zijn verschillende faciliteiten zoals een restaurant, panoramabar, bioscoop, winkel, en wellness en sauna. Er is genoeg vermaak aan boord. In de ochtend kunt u genieten van een ontbijtbuffet, ’s avonds staat er een dinerbuffet voor u klaar. In Zweden verblijven we in trendy Malmö.

 

Vertrekdatum:

donderdag 17 november 2022 = VOL

Lezersprijs: € 389,- p.p.

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer, toeslag 1-persoonskamer € 180,-

Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 15,- per boeking en publieksbijdrage € 5,- per persoon.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Hoogkerk – Zuidbroek – Winschoten

Deze reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 – 541809.

  • Reis per comfort class touringcar
  • Overtocht Travemünde – Trelleborg in een 2-persoonsbinnenhut o.b.v. halfpension v.v.
  • 1 overnachting in middenklasse hotel Malmö o.b.v. halfpension
  • Entree kerstmarkt Växjö
  • Gids Kopenhagen

Dag 1 – heenreis / Lübeck
Vanaf onze opstapplaats rijden we via Hamburg naar Hanzestad Lübeck waar we in de middag aankomen. De historische binnenstad met machtige stadspoort nodigt uit voor een wandeling langs de oude gebouwen en mooie straatjes. U heeft hier ruim de tijd om de stad te bekijken voordat we de weg vervolgen naar Travemünde. Hier schepen we in voor de nachtboot naar Trelleborg. Aan boord staat een uitgebreid dinerbuffet voor u klaar. ’s Avonds kunt u genieten van het vermaak aan boord.

Dag 2 – Kerstmarkt Växjo
Na het ontbijt meren we al vroeg aan in de Zweedse stad Trelleborg. We rijden naar Huseby/Växjo waar u een ware Zweedse kerstmarkt kunt bezoeken. Naast ambachten kunt u genieten van de lekkerste kerstdelicatessen zoals huisgemaakte cheesecake, zelfgemaakt marsepein, karamelsnoepjes uit Mariannelund, glühwein uit Huseby en tal van andere specialiteiten. We hebben alle tijd om lekker rond te slenteren op de markt alvorens we naar het hotel in Malmö gaan.

Dag 3 – Kopenhagen
Na het ontbijt rijden we naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids laat ons de mooiste plekjes van de stad zien. We kijken bij Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rozenborgslot en vanzelfsprekend passeren we de Kleine Zeemeermin. In de middag heeft u vrije tijd om Kopenhagen op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het einde van middag keren we terug naar Trelleborg voor de late overtocht naar Travemünde. Aan boord geniet u van een prima dinerbuffet.

Dag 4 – Bremen 
Al vroeg zien we het vaste land van Duitsland weer. We genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Na de ontscheping rijden we naar Bremen. U heeft voldoende vrije tijd om de historische binnenstad te bekijken. Deze bevindt zich rondom de centrale marktplaats.  Hier vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden en historische gebouwen waaronder het imposante Rathaus dat Unesco werelderfgoed is. Na vrije tijd in de stad brengt de bus u weer terug naar de opstapplaats.

vanaf € 389,00 Boeken ›

Reislabels: