Ga naar boven

12- daagse Rondreis Passau – Wenen – Boedapest

Met een rondreis door Europa van deze Reis&Co lezersreis leer je dit werelddeel op een bijzondere manier kennen!

12- daagse Rondreis Passau – Wenen – Boedapest

Een veelzijdige reis langs bekende steden

Deze  12-daagse rondreis beginnen we in het Duitse Passau wat op 5,5 kilometer van Oostenrijk ligt. Hier bevinden zich mooie terrasjes gelegen aan het water. De drie rivieren Inn, Ilz en Donau komen samen in de oude stad, het water zie je dan ook aan alle kanten.

Vervolgens bezoekt u de beroemde stad Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk.  Wenen heeft een groot cultureel aanbod en bijzondere architectuur maar ook moderne musea en designhotels. U kunt Slot Schönbrunn bezoeken, één van de meest geliefde bezienswaardigheden van Wenen. De koffiecultuur is een ingewortelde gewoonte en niet weg te denken uit het dagelijkse leven in Wenen.

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De stad is heel mooi gelegen aan weerszijden van de Donau.  Boedapest heeft mooie musea, wat liefhebbers van kunst en geschiedenis zal aanspreken. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de winkelstraten Vaci Utca en Fashion Street. De Hongaarse keuken is erg geliefd. Boedapest heeft misschien wel de beste badhuizen van Europa.

U reist ook naar Maribor, de tweede grote stad van Slovenië. De stad staat vooral bekend om wijnen en prachtige landschappen rondom de stad. Vrijwel het gehele centrum van de stad ligt boven de grootste wijnkelder in Zuidoost-Europa.
De traditionele keuken bestaat veelal uit varkensvlees, zuurkool en aardappelen.

In Salzburg ziet u tijdens een rondrit  mooie bezienswaardigheden. Het historisch centrum staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de geboortestad van Mozart en de stad is tevens bekend uit de musical The Sound of Music, die werd uitgebracht in 1965.
Men houdt hier van chocolade wat geresulteerd heeft in een paar zeer goede chocoladewinkels.

Als laatste staat Heidelberg op het programma met een rondvaartboot over de rivier de Neckar.  Dit is een zijtak van de Rijn in het zuidwesten van Duitsland. De rivier ontspringt op 706 m hoogte in het bekende Zwarte Woud.
Schloss Heidelberg is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Vanaf de uitgestrekte tuinen van Schlossgarten heeft u prachtig zicht over de ruïne en de rivier.

 

Vertrekdatum:

dinsdag 31 augustus 2021 -> deze reis is geannuleerd

 

Prijs

Lezersprijs: € 1495,- p.p.
Toeslag 1 persoonskamer €330,-

Exclusief € 15,- reserveringskosten per boeking
SGR €5,- per persoon
Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Heerenveen – Drachten – Hoogkerk – Groningen – Assen – Beilen – Hoogeveen – Emmen

Deze reis wordt uitgevoerd door Paulusma Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Paulusma Reizen via 0512 – 514 174

Paulusma Reizen reist volgens strikte voorwaarden van het RIVM.

 

 • 11x overnachting met ontbijtbuffet
 • 11x diner
 • 1x overnachting in Hotel Best Western Amedia Passau
 • 3x overnachtig in Ibis Wenen Mariahilf
 • 2x overnachting Hotel Mercure Castle Hill Budapes
 • 2x overanchting Hotel Mercure Maribor City Center
 • 2x overnachting Hotel Hefterhof Salzburg
 • 1x overnachting Best Western Plus Palatin
 • Gids in Passau
 • Gids in Wenen
 • Gids in Budapest
 • Gids in Maribor
 • Gids in Heidelberg
 • Rondvaart Kristallschip Passau Donau
 • Koffie en gebak traditioneel cafe Wenen
 • Sisi ticket Wenen (Schloss Schönbrunn-Sisimuseum-Meubelmuseum)
 • Entree Visserbastion Budapest
 • Entree Matthiaskerk Budapest

Dag 1
‘s Morgens vroeg vertrek vanuit uw opstapplaats. Via een koffie, lunch en theestop bereiken we de oude bisschopsstad Passau, die ook als universiteitsstad naam heeft gemaakt. Passau is prachtig aan de Donau gelegen, vlakbij de Oostenrijkse grens. Na te hebben ingecheckt kunt u nog een wandeling in de naaste omgeving maken.

Dag 2: Passau
Na een uitgebreid ontbijt wacht de gids u op voor een rondleiding in Passau. Omgeven door de burcht ommuring van Veste Oberhaus en het bedevaartsklooster Mariahilf presenteert zich het oude centrum van Passau. In het barokke stadsbeeld van Passau vindt u kerken, de bisschopsresidentie, het gemeentehuis, grote pleinen en romantische promenades.  ansluitend rijden we door naar Wenen. Hartelijk welkom in Wenen! Beleeft u de komende dagen de originele Weense flair. Na het inchecken heeft u tijd om even sfeer te proeven.

Dag 3: Wenen
Vandaag doen we een 3 uur durende stadstour met gids in Wenen. Tijdens deze tour ziet u onder ander de beroemde Ringstraat met Opera, het burchttheater, de Hofburg, het parlementsgebouw, de universiteit en het barokke zomerverblijf van prins Eugen, kasteel Belvedere.

Dag 4: Wenen
Na het ontbijt staat de hele dag in Wenen tot uw eigen beschikking. U kunt bijvoorbeeld Slot Schönbrunn bezoeken, één van de meest geliefde bezienswaardigheden van Wenen.

Dag 5: Boedapest
In de loop van de dag bereiken we Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Het stadsbeeld van Boedapest is een van tegenstellingen. Aan de ene kant van de Donau is het sfeervolle oude stadscentrum met smalle steegjes en prachtige barokhuizen, aan de andere kant het modernere winkelcentrum met mooie boulevards.

Dag 6: Boedapest
Na het ontbijt maken we een stadsrondleiding door de imposante Donau metropool. Tijdens de rondleiding ziet u onder andere het Heldenplein, het Parlementsgebouw en het Vissersbastion.

Dag 7: Boedapest – Maribor
We nemen afscheid van Boedapest en reizen door naar Maribor.

Dag 8: Maribor
Na het ontbijt leert u door middel van een stadrondrit alle historische monumenten van Maribor, de tweede grootste stad van Slovenië, kennen. ’s Middags krijgt u vrije tijd om zelf Maribor te ontdekken.

Dag 9: Maribor – Salzburg
Ontbijt in het hotel, hierna nemen we afscheid van Slovenië en rijden we naar Salzburg.

Dag 10: Salzburg
Vandaag doen we een stadsrondrit door Salzburg, gekenmerkt door de zeer gunstige ligging. Als een historische levensader gaat de, uit de Alpen afkomstige rivier, Salzach dwars door Salzburg en deelt de stad in twee helften. Tijdens de rondrit ziet u de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het geboorte- en woonhuis van Mozart, het Mirabell Schloss en de Dom.

Dag 11
Na het ontbijt vertrekken we richting de omgeving van Heidelberg voor de laatste overnachting. Met een gids wandelt u door het 1800m lange oude stadscentrum, de wandeling gaat via het romantische Heidelberger Slot, met de prachtig aangelegde tuin. Aansluitend maakt u een rondvaart over de Neckar met een solarkatamaran, aangedreven op zonne-energie. Tijdens deze 50 minuten durende vaart hoort u alles over deze solarshuttle en de
bezienswaardigheden van Heidelberg en omgeving.

Dag 12: terugreis
Terugreis na het ontbijtbuffet. Wij besluiten de reis met een afscheidsdiner.

vanaf € 1.495,00 Boeken ›

Reislabels: