Ga naar boven

13-daagse rondreis door West-Canada

Canada is het land van oneindige vlakten, majestueuze bergen, glasheldere meren en wilde dieren. En ook het land van uitgestrekte graanvelden, eindeloze bossen, prairies in alle mogelijke tinten en, als indrukwekkende bekroning, de Rocky Mountains. Canada is een droom die u beleefd moet hebben… De reis start in Vancouver vanwaar de overtocht wordt gemaakt naar Victoria op Vancouver Island. Terug op het vaste land reist u via Whistler en Kamloops naar de Nationale Parken van Jasper en Banff. Hoogtepunten tijdens deze reis zijn de rit over de Icefield Parkway, een bezoek aan Maligne Canyon en Lake Louise. De reis eindigt met een bezoek aan Calgary.

13-daagse rondreis door West-Canada

Vertrek: 29 mei 2023

 

Lezersprijs: € 4730,- p.p.

Prijs op basis van een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 1230,-. 

Niet inbegrepen: Boeking- en administratiekosten € 27,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- per persoon, Electronic Travel Authorization, ca. CAD 7,00 p.p., reis- en annuleringsverzekering, niet genoemde maaltijden en fooien chauffeur en gids (richtlijn CAD 3,00 p.p.p.d. chauffeur en CAD 5,00 p.p.p.d. lokale gids).

Optioneel: Walvissafari € 110,- p.p.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours.  Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526.

U vindt een uitgebreide beschrijving van het dag-tot-dag programma op de site van Mondial Tours.

Rondreis West-Canada, van Vancouver naar Calgary

Dag 1: Heenreis
Transfer van de opstapplaats en een vlucht naar Vancouver, gevolgd door een transfer naar het hotel. Aansluitend diner en 2 overnachtingen met ontbijt in het Executive Hotel Vintage Park of gelijkwaardig.
Dag 2: Vancouver (BC)
Vandaag maken we een rondrit langs o.a. Queen Elisabeth Garden, Granville Island, Chinatown en Stanley Park. De middag heeft u ter vrije besteding.
Dag 3: Vancouver – Victoria (BC), ca. 120 km.
We rijden met de touringcar naar Tsawwassen, waar we met een veerboot naar Vancouver Island gaan. We rijden vervolgens naar Victoria, waar we een stadsrondrit langs vele bezienswaardigheden maken. Aansluitend diner en 2 overnachtingen met ontbijt in hotel The Huntingdon Manor of gelijkwaardig.
Dag 4: Victoria
Optioneel kunt u vandaag of kiezen voor een 3 uur durende walvissafari (excl.) of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Bijvoorbeeld winkelen in Eaton Center, een bezoek brengen aan het Royal British Columbia Museum of aan de Butchart Gardens.
Dag 5: Victoria – Whistler (BC), ca. 275 km.
In MacMillan Provincial Park maken we een wandeling door Cathedral Grove. Aansluitend nemen we de BC veerboot voor de overtocht van Nanaimo naar Horseshoe Bay. Onze eindbestemming is Whistler. Aansluitend diner en 2 overnachtingen met ontbijt in het Listel hotel of gelijkwaardig.
Dag 6: Whistler
Een dag ter vrije besteding. U kunt o.a. een tocht maken met de bekende Peak 2 Peak gondola, een mooie wandeling maken door de bergen of het autovrije centrum bezoeken.
Dag 7:  Whistler – Kamloops (BC), ca. 300 km.
Via Lillooet & Cache Creek reizen we naar Kamloops. Aansluitend een diner, en overnachting met ontbijt in het Ramada Hotel of gelijkwaardig.
Dag 8: Kamloops – Jasper (AB), ca. 440 km.
Vanuit Kamloops rijden we via de Yellowhead Highway naar Jasper. Onderweg maken we een stop in het Mount Robson Provincial Park, wat op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. U verblijft 2 nachten in Jasper. Diner en 2 overnachting met ontbijt in Becker’s Chalets (of gelijkwaardig).
Dag 9: Jasper National Park
Vandaag besteden we de dag in Jasper National Park. We bezoeken Maligne Canyon, een spectaculaire kloof naar het Maligne Lake.
Dag 10: Jasper – Banff (AB), ca. 290 km.
We rijden via de Icefield Parkway naar Banff. Onderweg ziet u spectaculaire rivieren, meren, gletsjers en watervallen, gevolgd door een stop bij Bow Lake. We passeren de Saskatchewan River Crossing en rijden naar de Columbia Icefields. Hier maken we een tocht per snowcoach naar de Athabasca gletsjer. Aansluitend 2 overnachtingen met ontbijt in het Banff Rocky Mountain Resort of gelijkwaardig.
Dag 11: Banff National Park
Vandaag maken we een rondrit door National Park van de Rocky Mountains en bezoeken Johnston Canyon, Moraine Lake en de Valley of the Ten Peaks. Hoogtepunt is een bezoek aan Lake Louise. Hierna is er een diner gereserveerd.
Dag 12: Banff – Calgary (AB), ca. 150 km. – Terugvlucht
We maken een stadstour door Calgary met een stop bij Fort Calgary en Stampede Park, één van de grootste rodeo-festivals in Calgary. We passeren tevens Calgary Tower, Glenbow Museum, City Hall en Olympic Plaza.  Aansluitend een transfer naar de luchthaven van Calgary en een vlucht naar Amsterdam.
Dag 13: Transfer naar de opstapplaats
Na aankomst op Schiphol volgt een transfer naar de door u gekozen opstapplaats.

 

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar de luchthaven v.v.
 • Vlucht Amsterdam – Vancouver / Calgary – Amsterdam met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Alle transfers, excursies en busritten in een comfortabele touringcar, volgens programma
 • 11 overnachting met ontbijt in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • 6 x diner
 • Stadstour Vancouver, Victoria en Calgary
 • Entree Banff National Park, Jasper National Park alsmede de Provinciale Parken MacMillan en Mt. Robson
 • Overtocht Tsawwassen – Swartz Bay
 • Overtocht Departure Bay – Horseshoe Bay
 • Koffergeld, 1 stuk p.p. per hotel
 • Columbia Icefield Snow coach
 • Canadees/Nederlandssprekende reisleiding/gidsen
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
vanaf € 4.730,00 Boeken ›

Reislabels: