Ga naar boven

Kerst in Karinthië

De kerstmarkten in Oostenrijk zijn de mooiste, daar zijn veel bezoekers het over eens. In de tijd voor Kerstmis daalt er een sprookjesachtige sfeer over de  steden en dorpen.

Kerst in Karinthië

Heerlijk slenteren

Het is heerlijk om te slenteren langs de stalletjes met hun traditionele kunstnijverheid en zelfgemaakte kerstboomversieringen en te genieten van de geur van Apfelstrudel. Koud geworden? Met warme glühwein of fruitige punch bent u snel weer opgewarmd! We bezoeken de Kerstmarkt van Lienz en de stad Villach.

Lienz kent een rijk verleden wat is terug te zien in bezienswaardigheden en het straatbeeld. Villach is de op een na grootste stad van Karinthië en ligt aan de rivier de Drau.


Vertrekdatum:

donderdag 9 december 2021

 

Prijs

Lezersprijs: € 595,- p.p.
Toeslag 1-persoonskamer € 100,- p.p. 

Niet inbegrepen: Reis- en annuleringsverzekering en garantiefonds GGTO € 15,-.

 

Informatie en reserveren

Opstapplaatsen: Assen – Zwolle – Arnhem – Nijmegen – Eindhoven – Heerlen
Je wordt opgehaald in jouw woonplaats en gebracht naar de dichtstbijzijnde opstapplaats.

Reserveer je nu deze busreis naar Tirol dan is dit zonder verplichtingen. Risicovrij en kosteloos annuleren tot 2 weken voor vertrek.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Tirol Reizen. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Tirolreizen via 0599 – 615 151.

Inbegrepen:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, tv en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen bingo
 • Tirolreizen begeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 5 x overnachting in hotel Brunnwirt***
 • 5 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 5 x heerlijk 3 gangen keuzediner
 • 1 x koffie met gebak
 • Live muziekavond
 • Avond met proeverij Speck, Würst und Wein
 • Excursie Kerstmarkt Lienz
 • Excursie Kerstmarkt Villach
 • Excursie Kerstmarkt Klagenfurt
 • Excursie Weissensee
 • Winterwandeling met hotelchef Michael

Dag 1 – Donderdag

Heenreis

Wij vertrekken ‘s morgens vroeg. Vanaf uw opstapplaats rijden we na enkele tussenstops richting Oostenrijk naar het mooie Karinthië. Na een warm welkom in het hotel gaan wij eten. Het familiaire hotel is zeer gastvriendelijk en het eten is van uitzonderlijke kwaliteit. Men gebruikt de regionale producten. Ons hotel ligt in het dorp Weissbriach in de omgeving van de Weissensee.

Dag 2 – Vrijdag

Kerstmarkt Klagenfurt

Eerst gaan we heerlijk ontbijten. We kunnen de omgeving gaan verkennen en daarna stappen we in de bus naar Klagenfurt. De Kerstmarkt van Klagenfurt behoort tot een van de mooiste Kerstmarkten van Karinthië. Vandaag gaan wij dat zelf beleven. Na de middag gaan wij richting Klagenfurt. Vlakbij het centrum worden wij afgezet. Op het plein in de stad bevind zich de Kerstmarkt. In aanloop naar Kerstmis is er niets leuker dan kerstmarkten bezoeken om al heerlijk in kerstsfeer te komen. In Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië, wordt er elk jaar van eind november tot en met 23 december een kerstmarkt georganiseerd. Klagenfurt is prachtig gelegen aan de Worthersee, en de omliggende witte bergen en de sprookjesachtige binnenstad zorgen voor een fenomenaal decor voor een van de gezelligste kerstmarkten van Karinthië.  Tijdens de decembermaand is de stad prachtig versierd en verlicht en klinken er op de achtergrond kerstmelodieën, terwijl heerlijke geuren van verse kersthapjes zich door de straten en steegjes verspreiden. In de stad hangt een unieke Kerstsfeer die wordt gecreëerd door het feit dat de stad, van oorsprong een handelsplaats, een kruispunt van noord en zuid is; een stad waar het traditionele bergleven van de Alpen samensmelt met de gemoedelijke mediterrane levensstijl. Voor het Rathaus bij Lindwurm-Brunnen-dem Wahrzeicher der Landeshauptstadt , het centrale plein, staan zo’n 100 knusse kraampjes opgesteld, waar je inspiratie op kunt doen voor de Kerstinkopen en heerlijk geniet van de unieke atmosfeer. Op de kerstmarkt van Klagenfurt is er een grote keus aan lokaal geproduceerde decoraties en leuke souvenirs. Natuurlijk worden er ook allerlei lekkernijen verkocht. De onmisbare Glühwein. De prachtige ligging van de stad, het romantische centrum, de heerlijke intieme sfeer en de knusse blokhutjes die prachtige decoraties en verrukkelijke specialiteiten aanbieden maken van de kerstmarkt van Klagenfurt een ware attractie. Vanavond horen wij uit de kerktoren trompetmuziek wat de sfeer van deze Kerstmarkt uniek maakt. Een bezoek aan Klagenfut in december is een onvergetelijke ervaring.

Dag 3 – Zaterdag

Kerstmarkt Villach

Vandaag beginnen we rustig en gaan we iets later ontbijten.
Rond 11:00 uur stappen we in de bus en rijden we naar de stad Villach. Wij bezoeken hier de schitterende Kerstmarkt en het oude historisch centrum. De Kerstsfeer is hier authentiek en traditioneel.

Villach, ‘de stad in het licht’

Slenter in de romantisch verlichte oude binnenstad langs de kraampjes met kunstnijverheid en lekkere hapjes en natuurlijk de “Glühwein”. De toren van de parochiekerk lijkt uit de verte wel een gigantische kaars. Villach in kerstsfeer is wel heel bijzonder.
Rond 19.30 uur worden wij verwacht voor het diner en aansluitend gaan we genieten beneden in de Stube van ons hotel.

Dag 4 – Zondag

Winterwandeling of arresleetocht bij de Weissensee

Vandaag gaan we naar de Weissensee. We maken een mooie wandeling waarbij de hotelchef Michael met ons mee gaat. Voor een hapje en drankje onderweg wordt gezorgd. Met de arreslee is het natuurlijk ook een hele belevenis. Michael laat ons de Weissensee op een hele speciale manier zien.
De Kerstsfeer zal hier zeker niet ontbreken.

Dag 5 – Maandag

Kerstmarkt Lienz

We gaan vandaag naar een van de oudste Kerstmarkten van Oostenrijk. De stad Lienz met zijn mooie Hauptplatz in het oude centrum is omgetoverd in Kerstsfeer. De stad ademt de geur van glühwein en braadworst uit. Een zeer sfeervolle!  Vele mooie speciale Kerstartikelen zijn hier te koop in een van de vele kramen.

Dag 6 – Dinsdag

Terugreis

Na een vroeg ontbijt met vele herinneringen in de tas nemen wij afscheid van het hotel en beginnen de terugreis naar Nederland. Onderweg hebben wij een goede Raststätte uitgezocht waar u de mogelijkheid heeft om te gaan eten. Aankomst Nederland in de loop van de avond.

vanaf € 595,00 Boeken ›

Reislabels:

Deze pagina delen:
Deze pagina delen: