Ga naar boven

Herfstsprookje Zwitserland

Wij nemen u mee per bus, trein en boot door de herfstpracht van de Zwitserse Alpen. Een heel bijzondere belevenis voor diegenen die van bergen houden en graag hun schoonheid in het najaar willen leren kennen.

Herfstsprookje Zwitserland “In de voetsporen van de Glacier Express”

“In de voetsporen van de Glacier Express”

Bewonder de herfstpracht van de Zwitserse alpen. Een heel bijzondere belevenis per bus, trein en boot! Geniet van de schitterende uitzichten, machtige gletsjers en maak kennis met hun schoonheid in het najaar.

We treden deze reis in het spoor van de Glacier Express terwijl een wereld aan ons voorbij gaat aan rustige weiden, kabbelende bergbeekjes en een fantastisch bergpanorama.
Zo trekken we van het mooie bergdorpje Andermatt naar het kloosterdorp Disentis terwijl we door talrijke haarspeldbochten omhoog kronkelen. Vanaf de Oberalppass genieten we van een schitterend uitzicht op een hoogte van meer dan 2000 meter.
Tijdens deze bijzondere reis maakt u door middel van een stadstour kennis met Chur en Luzern, gaat u op rondvaart met het panorama-yacht Saphir, maakt u een unieke treinrit, brengt u een bezoek aan de 200 jaar oude glasfabriek Glasi en bezoekt u bedevaartsoord Einsiedeln.

 

Vertrekdatum:

zondag 17 oktober 2021

Prijs:

Lezersprijs € 1095,- p.p.

Exclusief toeslag éénpersoonskamer : €195 ,- p.p.
Reserveringskosten : € 20 ,- per boeking
Bijdrage SGVR : € 5,- per persoon

Als extra te boeken:

  • dagexcursie Bernina Express van Davos naar Tirano, Italië € 85,- p.p.

 

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen: Beilen – Assen – Groningen – Drachten – Leeuwarden – Heerenveen

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours. Voor meer informatie of het reserveren gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Mondial Tours via 053 – 484 2526

Zorgeloos boeken, bij COVID-19 kosteloos annuleren.  Voor meer informatie hieromtrent neemt u contact op met Mondial Tours.
Mondial Tours reist volgens strikte voorwaarden van het RIVM.

• Busreis v.v. vanaf opstapplaats in een comfortabele touringcar
• 2 overnachtingen Hotel Alemannenhof***, Schallenstadt
• 4 overnachtingen Hotel Hilton Garden Inn****, Davos
• 6 x ontbijten 6 x driegangendiner
• Davos – Klosters Inclusive Card (o.a. gratis gebruik bergbanen en regionalzug Davos – Filisur v.v.)
• Bezoek glasfabriek en museum Glasi, Hergiswill
• Treinrit 2 klasse“in de sporen van de Glacier Express” Andermatt- Disentis, regionalzug
• Stadswandeling Chur en Luzern
• Boottocht vierwoudstrekenmeer panorama-yacht “Saphir”, 1 uur
• Nederlandstalige reisleiding gedurende de gehele reis

Als extra te boeken
Dagexcursie Bernina Express van Davos naar Tirano, Italië € 85,- p.p.

Voor meer informatie omtrent kosteloos annuleren bij COVID-19 neemt u contact op met Mondial Tours.

Dag 1.  Heenreis

U reist in een comfortabele touringcar vanaf uw gekozen opstapplaats  naar het overnachtingshotel Alemannenhof, Schallstadt (of gelijkwaardig). Uiteraard maken we regelmatig een stop voor koffie en/of lunch.

Diner, overnachting en ontbijt. 

Dag 2. Basel – Hergiswill – Davos

Na het ontbijt rijden we langs de Sempachersee naar glasblazerij Glasi in Hergiswil gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer.  In 2017 vierde Glasi zijn 200 jarig jublileum. Het is de enige fabriek in Zwitserland waar glas nog steeds mondgeblazen wordt. We bezoeken het museum waar elk aspect van glas wordt uitgelegd en samen met een glasblazer gaat u een eigen glazen bol maken. Vervolgens rijden we naar het station van Andermatt. Hier wacht u een unieke treinrit “ in de sporen van de Glacier Express”. Langs rustige weiden, kabbelende bergbeekjes en een fantastisch bergpanorama gaat u van het mooie bergdorpje Andermatt naar het kloosterdorp Disentis. Door talrijke haarspeldbochten kronkelt de trein omhoog naar de Oberalp-pass op een hoogte van meer dan 2000 meter, met een onvergetelijk uitzicht op de omliggende drieduizenders. In Disentis worden we opgewacht en rijden we met de bus naar hotel Hilton Garden Inn****, gelegen in het centrum van Davos,, alwaar u 4 nachten verblijft. Davos is een op 1560 m gelegen vakantieplaats met internationale allure en daarmee de hoogste stad van de Alpen.

Diner, overnachting en ontbijt.

 Dag 3. Dag ter vrije besteding

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen en de mogelijkheid benutten gebruik te maken van uw gastenkaart. Bijvoorbeeld met de stadskabelbaan naar de Schatzalp, de zogenaamde “toverberg”( 1.865 meter), te gaan. De Schatzalp-bahn rijdt sinds 1899 naar het rustige, op het zuiden gelegen zonneterras. Hier kunt u een kijkje nemen in het in 1900 gebouwde luxe sanatorium met belle-époque-ambiance dat later verbouwd werd tot berghotel. Hier, rondom het voormalige sanatorium, deed Thomas Mann inspiratie op voor zijn roman “De Toverberg”. Daarnaast raden wij u een wandeling over de Höhenweg van Davos aan. Vanaf deze weg heeft u een prachtig uitzicht over de bergen van Davos.  Ook kunt u kiezen voor het maken van een rit met een historische trein van Davos naar Filisur. (gastenkaart).  De trein bestaat uit de klassieke Krokodil -locomotief met houten wagons en open uitzichtwagens. Uw reisleider kan u hier ter plekke meer over vertellen.

Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4. Stadsbezoek Chur  – Via Mala (slechte, boze weg)

Na het ontbijt rijden we naar de  bezienswaardige handels- en bisschopsstad Chur. De pittoreske arcades, de imposante kathedraal, het betoverde berenhol: de oudste stad van Zwitserland heeft veel bezienswaardigheden te ontdekken. Alvorens u op eigen gelegenheid op verkenning kunt gaan door de romantische middeleeuwse steegjes, maken we gezamenlijk een rondwandeling door de oude stad. Op de terugweg maken we een stop bij de Via Mala Kloof. Een diepe smalle kloof van ca 5 km waarlangs de Achter-Rijn zijn weg zoekt. Langs de kloof ligt een pad welke in de tijd van de Romeinen al gebruikt werd als verbinding tussen de Splügenpas en de San Bernardinopas.

Diner, ontbijt en overnachting.

Dag 5.  Bernina Express   Tiefencastel – Tirano ( Italië)  Optioneel

De trein doorkruist het prachtige kanton Graubünden van het noorden naar het zuiden. De Bernina Express-route is een indrukwekkend stukje spoorwegtechniek. Het totale traject vergt veel keerlussen, 55 tunnels en 196 bruggen. De trein brengt u van Tiefencastel, door het Rheindal, over de Albula-pas en via het wintersportplaatsje Pontresina in het Oberengadin naar Tirano, een Italiaans stadje gelegen in het brede bergdal Valtellina. Een rit met schitterende, indrukwekkende en betoverende vergezichten op de zogenaamde “vierduizenders” (bergen hoger dan 4.000 meter).

Dat de treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort, bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn, het traject tussen Thusis en Tirano, in juli 2008 door UNESCO is opgenomen op zijn lijst van werelderfgoederen.

In Tirano is er tijd om koffie te drinken en/of te lunchen.Op de terugweg  met de bus maken we een stop in St. Moritz en onderneemt u met uw reisleiding een wandeling door het mondaine St. Moritz.

Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6.  Davos – Einsiedeln – Luzern  – Weil am Rhein

Na een rustig ontbijt rijden we langs de Walensee en Obersee naar Einsiedeln, een plaats in kanton Schwyz. Sinds de middeleeuwen is de plaats met z’n “Zwarte Madonna” één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Europa. Barokke kloostergebouwen uit de 18e eeuw en het Benedictijnerklooster zijn het imposante middelpunt van Einsiedeln. Vervolgens rijden we naar het schilderachtige Luzern, gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. We maken een rondvaart met het panorama-yacht Saphir. Geniet van een ononderbroken uitzicht op de bergen en het aanzicht op de stad. Daarna nodigen wij u uit voor een stadswandeling. U leert daarbij de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zwitserse stad kennen zoals de mooi behouden oude binnenstad, de 500 jaar oude middeleeuwse stadsmuur en de wereldwijd oudste overdekte houten brug; de Kapelbrug uit 1332.
Aan het einde van de middag rijden we naar het overnachtingshotel Hotel Alemannenhof, Schallstadt.

Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 7.  Terugreis

In de vroege ochtend, direct na het ontbijt, begint uw terugreis. U rijdt via Karlsruhe naar Nederland en uw opstapplaats.

vanaf € 1.095,00 Boeken ›

Reislabels: