Ga naar boven

Fietscruise Waal, Maas en meer… 8 dagen

Combineer het mooiste van Zuid-Nederland en België tijdens deze fiets- en vaarvakantie. Deze vakantie begint en eindigt in Nijmegen. Uw fietsavontuur begint in het vestigstadje Willemstad. We varen via Antwerpen naar Hasselt, Luik en Maastricht. Tijdens deze vakantie ontdekt u op de fiets en per schip een variatie aan landschappen van Belgisch Limburg en de Maas. Natuurlijk kunt u uw eigen fiets meenemen! Het is heerlijk fietsen over de vele fietspaden via de knooppunten. Geniet van de uitstekende verzorging aan boord van de ****Dutch Melody.

Fietscruise Waal, Maas en meer…

Vertrek:  14 juni 2024 (=volgeboekt)

 

Lezersprijs: vanaf € 995,- p.p.

Gebaseerd op een 2 persoonskamer benedendek (economy).

Extra bij te boeken (prijs per persoon)
2 persoonscabine benedendek € 100,-
2 persoons cabine hoofddek € 200,-
2 persoonscabine bovendek € 300,-
1 persoons benedendek € 395,-
1 persoons bovendek: € 695,-

Niet inbegrepen: reserveringskosten € 25,- per boeking, calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, Consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p. reisbescheiden per post € 7,50 per stuk, entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard, anders dan vermeld bij inbegrepen, entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.

Opstapplaatsen

Er zijn opstapplaatsen in het noorden. U reist op eigen gelegenheid naar Nijmegen.

Informatie en reserveren

Deze reis wordt uitgevoerd door Fitál vakantie specialist. Voor het maken van een reservering klikt u hieronder op de knop ‘boeken’. Voor meer informatie of telefonisch reserveren kunt u contact opnemen met Fitál vakantie specialist via 078 – 69 20 115.

Dag 1. Heenreis/inschepen
U reist op eigen gelegenheid naar Nijmegen.) Vanuit 16.00 uur kunt u inschepen aan boord van de MS Dutch Melody. Tijdens het diner varen we naar Willemstad.

Dag 2. Willemstad – Tholen (45/68 km)
Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een heerlijke fietstocht via Sint Philipsland naar Tholen. Hier kunt u aan boord gaan en verder mee varen naar Antwerpen waar we om ca. 15.00 uur aankomen. U kunt er ook voor kiezen om naar Antwerpen te fietsen.

Dag 3. Hasselt – Luik – Maastricht (48 km)
s’ Nachts vaart het schip naar Hasselt waar u na het ontbijt van boord gaat om te fietsen. Bezoek eerst het oude centrum van deze hoofdstad van de Belgische provincie Limburg. Hasselt staat ook bekent als de jeneverstad. Uw volgende stop is vast Tongeren gelegen aan het riviertje de Jeker. Geniet op een terras van een heerlijke Belgische wafel. U fietsdag eindigt in Luik gelegen aan de Maas. Luik staat wel bekend als de stad met de vier namen. Waar Nederlanders het hebben over Luik, spreken Fransen over Liége, Duitsers over Lüttich en de inwoners van de stad zelf noemen de stad Lïdje.

Dag 4. Luik – Maastricht (38 km)
Bezoekt u vanmorgen eerst de beroemde trappen van Beuron voor u op de fiets stapt naar Maastricht? U fietst over de goed bewegwijzerde route naar Maastricht. Waar u tijd te kort komt om alles te bekijken, denk aan het Vrijthof, de st. Servaas basiliek en geniet op één van de gezellige terrasjes. Na het diner heeft ook nog de tijd om de stad in te gaan.

Dag 5. Thorn – Venlo (52 km)
’s Morgens vroeg vaart de Dutch Melody naar een van de pareltjes van Limburg, Thorn het witte stadje aan de Maas. Het stadje staat bekend om de witgeschilderde huizen en monumentale panden en geplaveide straatjes. De Abdijkerk torent hoog boven de witte huisjes uit. Langs de Maasplassen naar Roermond, Asselt en Kessel naar Venlo waar de Dutch Melody blijft liggen tot de volgende morgen.

Dag 6. Venlo – Cuijk (60 km)
U fietst dan weer links en dan weer rechts van de Maas van Venlo naar Cuijk. Deels door de Maasheggen, het oudste cultuurlandschap van ons land. Het is het meest omvangrijke heggenlandschap van Nederland, waar een mozaïek van heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen al eeuwen een veilige thuishaven bieden aan een bijzondere verscheidenheid aan planten en dieren.

Dag 7. Cuijk – Nijmegen (40km)
Vanuit Cuijk nog een mooie fietsroute verder langs de Maas naar Grave en Ravenstein. Langs het gezicht van Nijmegen naar Nijmegen te fietsen. U neemt vandaag vast en zeker de tijd om ook de stad te bezoeken. ‘s Avonds geniet u van het Captainsdinner.

Dag 8. Terugreis/ontschepen
Na het ontbijt is het ontschepen in Nijmegen. U reist op eigen gelegenheid naar huis.

 • 2 persoonshut economy
 • fietsroutes
 • fietsbegeleiding
 • uw eigen fiets gratis mee
 • reisbescheiden per e-mail
 • ontbijtbuffet
 • lunch of lunchpakket
 • 4 gangendiner
 • 1x per dag koffie/thee met cake/biscuits
 • middernacht snack
 • 1x Captainsdinner
vanaf € 995,00 Boeken ›

Reislabels: