Ga naar boven

2-daagse fabrieksreis Meyer Werft, Volkswagen & Airbus

Hoe wordt een cruiseschip, Volkswagen of Airbus vliegtuig gemaakt? Ontdek het tijdens deze 2-daagse fabrieksreis, met een overnachting in de gezellige stad Bremen. We bezoeken de Meyer Werft in Papenburg waar we van dichtbij zien hoe de meest luxe cruiseschepen ter wereld worden gebouwd. In de Volkswagenfabriek in Emden wordt in detail uitgelegd en kunt u zien hoe een auto wordt geproduceerd.  In de fabriek van Airbus in Hamburg komt u door de Airbus Factory Tour alles te weten over het productieproces van de meest moderne vliegtuigen. 

2-daagse fabrieksreis Meyer Werft, Volkswagen & Airbus

N.B. Niet geschikt voor mindervaliden

Vertrek:

20 januari 20203
27 januari 2023
10 februari 2023
24 februari 2023
3 maart 2023

Lezersprijs: € 249,- p.p

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer, toeslag 1-persoonskamer.

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 15,- per boeking en SGVR bijdrage €5,- p.p.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen 27 januari en 24 februari: Buitenpost – Hurdegaryp – Leeuwarden – Heerenveen – Drachten

Opstapplaatsen 20 januari, 10 februari en 3 maart: Buitenpost – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Zuidbroek – Winschoten

Deze reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren van deze dagtocht gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 – 541 809 (ma-vrij).

Dag 1
We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Papenburg. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT zien we van dichtbij, hoe de grootste schepen van de wereld worden gebouwd. In het bezoekerscentrum krijgen we een kijkje achter de schermen van de bouwdokhallen van MEYER WERFT. De meest recent gebouwde schepen zijn de AIDA en Disney & Co. Er worden in het bezoekerscentrum films en tentoonstellingsstukken getoond en modelhutten en het Disney-themagebied zijn te bezichtigen. Gidsen vertellen u tijdens een rondleiding over de scheepswerf, de schepen en de overtocht over de Ems.

Na dit bezoek rijden we door naar de fabriek van Volkswagen in Emden. U krijgt uitgelegd hoe een auto in verschillende productiefasen wordt gemaakt. ‘s Avonds wordt een diner geserveerd in ons hotel in Bremen. Na het diner is de avond ter vrije besteding. U kunt een wandeling door de stad Bremen maken en de markt, met het schitterende Rathuis (Unescowerelderfgoed) en het beeld van de Bremer stadsmusikanten bekijken. In de ‘Böttcherstrasse’ staat het carillon met klokken van Meissner porselein.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Hamburg voor een bezoek aan de fabriek van Airbus Hamburg. Duitsland staat bekend om zijn expertise op het gebied van machinetechnologie. Waar de Duitse snelwegen worden gedomineerd door Audi, BMW en Mercedes, zo wordt de lucht geregeerd door de Duitse Airbus. Tijdens de Airbus Factory Tour komt u alles te weten over het productieproces van dit vakmanschap. We bekijken de A320-familie en het wide-bodied vliegtuig A380 met 2 verdiepingen. Na dit bezoek vertrekt de bus weer terug naar Nederland en onderweg maken we een stop voor het afscheidsdiner.

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • Koffie/thee met traktatie in de touringcar
  • Overnachting in tweepersoonskamer in Ibis City Hotel Bremen met ontbijt
  • Diner op dag 1 en 2
  • Bezoek en rondleiding Meyer Werft
  • Bezoek en rondleiding Volkswagen
  • Bezoek en rondleiding Airbus
vanaf € 249,00 Boeken ›

Reislabels: