Ga naar boven

2-daagse fabrieksreis Meyer Werft, Volkswagen en Airbus Defence&Space

Hoe wordt een cruiseschip, Volkswagen of raket gemaakt? Ontdek het tijdens deze 2-daagse fabrieksreis, met een overnachting in de gezellige stad Bremen. In de Volkswagenfabriek in Emden volgen we het productieproces van diverse modellen. Vervolgens bezoeken we de Meyer Werft in Papenburg waar we van dichtbij zien hoe de meest luxe cruiseschepen ter wereld worden gebouwd.
De volgende dag bezoeken we Airbus Defence & Space in Bremen. Hier ziet u hoe onderdelen voor Ariana raketten worden geconstrueerd. In een replica van de Columbus module kunt u zien hoe mensen kunnen leven en slapen en onderzoek kunnen doen bij een gebrek aan zwaartekracht.

2-daagse fabrieksreis Meyer Werft, Volkswagen & Airbus

Vertrek:

24 (VOL) en 26 oktober en 2 en 11 november 2023

Lezersprijs: € 249,- p.p

Prijs o.b.v. 2 personen per kamer, toeslag 1-persoonskamer € 25,-.

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, reserveringskosten € 15,- per boeking en SGVR bijdrage €5,- p.p.

Informatie en reserveren:

Opstapplaatsen 24 oktober en 2 november: Buitenpost – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Zuidbroek – Winschoten
Opstapplaatsen 26 oktober en 17 november: Buitenpost – Hurdegaryp – Leeuwarden – Heerenveen – Drachten

Deze reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen. Voor meer informatie of het reserveren van deze dagtocht gaat u naar de website of neem telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511 – 541 809 (ma-vrij).

Dag 1
We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Papenburg. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT zien we van dichtbij, hoe de grootste schepen van de wereld worden gebouwd. In het bezoekerscentrum krijgen we een kijkje achter de schermen van de bouwdokhallen van MEYER WERFT. De meest recent gebouwde schepen zijn de AIDA en Disney & Co. Er worden in het bezoekerscentrum films en tentoonstellingsstukken getoond en modelhutten en het Disney-themagebied zijn te bezichtigen. Gidsen vertellen u tijdens een rondleiding over de scheepswerf, de schepen en de overtocht over de Ems.

Na dit bezoek rijden we door naar de fabriek van Volkswagen in Emden. U krijgt uitgelegd hoe een auto in verschillende productiefasen wordt gemaakt. ‘s Avonds wordt een diner geserveerd in ons hotel in Bremen. Na het diner is de avond ter vrije besteding. U kunt een wandeling door de stad Bremen maken en de markt, met het schitterende Rathuis (Unescowerelderfgoed) en het beeld van de Bremer stadsmusikanten bekijken. In de ‘Böttcherstrasse’ staat het carillon met klokken van Meissner porselein.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Bremen voor een bezoek aan de fabriek van Airbus Defence & Space Bremen. Je ziet hier hoe onderdelen voor Ariana raketten geconstrueerd worden (deze raketten lanceren satellieten de lucht in), en hoe mensen erin slagen te leven, te slapen en onderzoek te doen bij een gebrek aan zwaartekracht. Na dit bezoek vertrekt de bus weer terug naar Nederland en onderweg maken we een stop voor het afscheidsdiner.

 

  • Reis per comfort class touringcar
  • Koffie/thee met cake in de touringcar
  • Diner op dag 1
  • Overnachting in tweepersoonskamer in Ibis City Hotel Bremen met ontbijt
  • Bezoek en rondleiding Meyer Werft
  • Bezoek en rondleiding Volkswagen
  • Bezoek en rondleiding Airbus Defence & Space
  • Diner op dag 2
vanaf € 249,00 Boeken ›

Reislabels: